Black & White Bushido-recension: ett roligt men fatalt defekt arenaspel

Teknologi

Black & White Bushido, en monokromatisk arenabråkare med stealth-element, släpptes ursprungligen på Steam redan 2015. Nu, nästan två år senare, har den äntligen porterats till konsoler, med ett nytt onlineläge att starta upp.Dess utgångspunkt är otroligt enkel: välj mellan antingen en ljus- eller skuggsamuraj och slå ner antingen datorstyrda fiender eller vänner på flera arenor samtidigt som du försöker förbli gömd.


Som en budgettitel med en rolig, lättöverskådlig premiss skulle du tro att det här skulle vara lätt att sälja. Det finns definitivt några problem att vara medveten om.Svart och vit Bushido match

Min Shadow samurai karaktär gömmer sig någonstans i den här bilden. Löfte.


Det finns några lägen i det här spelet: Deathmatch, Challenge, Capture the Flag, med möjligheten att spela på egen hand mot AI-kontrollerade fiender, online mot slumpmässiga spelare eller med en vän i lokal co-op.

Spelet i alla lägen är mer eller mindre detsamma, om än med några justeringar. Först väljer du en karaktär och en scen, varken av dem är särskilt många eller varierande. Detta skulle definitivt dra nytta av några nya scener och karaktärer.Sedan väljer du att antingen vara på ljusets sida, eller skuggans sida, och attackera rivaliserande färger med en standardattack, streckattack eller snedstrecksattacker uppåt/nedåt.

Med ett element av smygande kommer din karaktär att smälta in i deras respektive bakgrundsfärger, vilket gör att du smygande kan navigera på arenan osedd. En känsla av spänning skapas av att bakgrundsfärgerna växlar vid varje givet ögonblick.


Det är möjligt att förlora din egen karaktär, även utanför stealth-läget, men en tilldelad knapp kommer att flagga upp din position – både för dig själv och andra.

populäraste chokladkakan
Black & White Bushido-utmaningar

Utmaningsläget utgör åtminstone mer av en utmaning än vanliga matcher

Förutom det tar ditt andra attacksätt formen av föremål som shurikens och rökbomber. Du kan bara hålla ett objekt åt gången, och om du glömmer vilket objekt du för närvarande håller, finns det en tilldelad knapp för att visa det också.

Jag är osäker på varför dina pickuper inte helt enkelt kunde ha visats som en del av användargränssnittet, men kanske beror det på den avsiktligt minimalistiska designen. Förutom några blodstänk här och där, är grafiken en ren, enkel svartvit look.

Lägena, som tillåter upp till 4 spelare eller bots, är ganska självförklarande. I Deathmatch-läget tävlar du om att få ett visst antal kills före de andra spelarna.

I Capture the Flag tävlar du för att fånga slumpmässigt uppträdande flaggor före någon av dina motståndare.

I utmaningsläget får du ett singelliv och du får uppsättningar med tre utmaningar som får ett poäng när du dör.

Senaste spelrecensioner
Svart och vit Bushido fånga flaggan

AI-kontrollerade fiender lyckas inte fånga flaggor i Capture the Flag-läget

olivia attwood love island

Detta är dock uppenbarligen tänkt som en främst multiplayer-upplevelse. AI-motståndarna är ibland lustigt hemska och utgör inget hot alls.

Du kan stå på ett ställe och slakta annalkande fiender i Deathmatch, och bots siktar sällan på att fånga flaggor i Capture the Flag. Det finns inget sätt att ändra deras svårighetsgrad, så det är vad du har fastnat för, är jag rädd.

Det är kanske på grund av detta som jag kunde uppnå detta spels Platinum-trofé på mindre än en timme, vilket gör det till det enklaste jag någonsin har fått för något spel.

Den andra största oro jag har med Black & White Bushido är dess online-läge. Utan några topplistor eller några verkliga incitament att spela online, verkar väldigt få personer spela online än så länge.

Efter att ha väntat med en öppen inbjudan i över en timme hittade jag till slut en annan spelare. De måste ha varit lika exalterade som jag att hitta någon, eftersom vi tillbringar ungefär en timme med att slåss mot varandra och slåss mot bots.

Black & White Bushido online

Ropa ut till Rose_MiseryCrown för att jag äntligen fick uppleva onlinematcher

Dom

Black & White Bushido är ett multiplayer-fokuserat spel med sju liknande kartor, en matt enspelarupplevelse och ett potentiellt inaktivt onlineläge.

Dessa är förödande brister, men dess kärna är fortfarande lovande. Det är inte ett särskilt komplext arenaspel, men det är kompetent och jag kan se att det är roligt för timslånga spel på träffar.

tommy fury tyson fury

Men om inte onlineläget tar fart, skulle det vara svårt att rekommendera detta till alla som inte letar efter ett partyspel.

Svart & vit Bushido (£7,99): PS4

En PlayStation 4-kopia av det här spelet tillhandahölls av utgivaren för granskning.

Mest lästa
Missa inte