Studenter kan få större lån efter coronaviruset - även om de studerar hemma

Studenter

Ditt Horoskop För Imorgon

Studielånföretaget har förklarat hur det hela fungerar i år(Bild: Getty Images/iStockphoto)



Studentlåneföretaget har förklarat exakt hur utbetalningar kommer att fungera 2020, eftersom begränsningar av coronaviruset förändrar hur universitet fungerar.



Med nästan 2 miljarder pund i betalningar avsedda att vara på väg till en miljon studenter under läsåret, var organisationen angelägen om att betona att att starta dina studier på distans inte kommer att påverka dina pengar.



Men saker kommer att vara lite annorlunda, med eleverna tillsagda att se till att adresserna inte har ändrats och att startdatum fortfarande är korrekta.

Faktum är att utbetalningarna till och med kan stiga för vissa - med underhållselementet i studielån baserat på föräldrar, vårdnadshavares, samarbetspartners eller vårdnadshavares intäkter.

Om Covid-19 har fått sina intäkter att sjunka med 15% eller mer, kan studenter ansöka om att få större utbetalningar, säger Student Loans Company.



billie piper laurence fox

Det är lite annorlunda i år (Bild: Getty Images)

Derek Ross, studielån Företagets verkställande direktör för verksamheten, sa: Vi uppskattar att vissa studenter fortfarande kan göra ändringar i sin kurs, universitet eller högskola och det är viktigt att de uppdaterar sin information online så snart som möjligt för att säkerställa att deras finansiering är på plats i början av terminen.



Våra kontaktcenter är öppna varje dag och det finns också massor av information tillgänglig på https://studentfinance.campaign.gov.uk/ och på våra sociala medier kanaler för att hjälpa elever och deras föräldrar och partners att förbereda sig för betalning i höst.

Studielånföretaget lade till att du också kan komma i kontakt med Facebook ( facebook.com/SFEngland ) och Twitter (@SFE_England) - med Facebook Live -sessioner som låter dig ställa frågor till sina experter på studentekonomi.

Vad du behöver göra för att göra dig redo för din första studielånbetalning

Vad du behöver göra nu (Bild: Getty Images/iStockphoto)

  • Registrera dig på ditt högskola eller universitet - med vissa universitet eller högskolor kan studenter i förväg registrera sig för att få betalningar den första officiella kursdagen. Eleverna bör dock följa den vägledning för registrering som tillhandahålls av deras utbildningsanordnare. Innan eleverna registrerar sig kommer de inte att få betalning och det kan ta tre till fem dagar för betalningar att nå en elevkonto när de har registrerats. Studenter bör se till att de har pengar för att täcka eventuella initiala kostnader.

  • Oroa dig inte om du på grund av covid-19-pandemin studerar online online - vissa studenter kommer att studera hemma istället för i klasser. De kommer fortfarande att få betalt som vanligt förutsatt att de har registrerat sig för sin kurs. Se tips nummer 1.

  • Berätta för studentlåneföretaget om dina levnadsvillkor har ändrats - Om eleverna har ändrat sina planer om var de ska bo under terminen - till exempel kommer att bo hos föräldrar istället för att flytta - måste de uppdatera sin ansökan i sitt onlinekonto. Detta gäller även studenter som planerade att studera utomlands men nu ska lära sig online. Underlåtenhet att göra detta kan leda till överbetalningar. Studenter kommer att behöva betala tillbaka eventuella överbetalda medel, och det kan påverka finansieringen under kommande år.

  • Kontakta din leverantör för att se till att ditt kursdatum inte har ändrats - Din underhållslånbetalning baseras på ditt kursstartdatum så om det ändras kommer ditt första betalningsdatum att ändras också. Om du är osäker, kontakta ditt universitet eller högskola.

  • Se till att du har lämnat uppdaterade bankuppgifter - ofta när en student går på universitet eller högskola öppnar de ett nytt bankkonto. Det är viktigt att de uppdaterar sitt online -finansieringskonto med de nya detaljerna för att säkerställa att deras pengar går till rätt ställe.

  • Ge alla bevis som du har bett om så snart som möjligt - föräldrar och partner kan också bli ombedd att lämna ekonomisk information och bevis. De bör göra detta via sitt eget onlinekonto som de kan skapa på www.gov.uk/studentfinance . De flesta bevisen kan laddas upp online via SLC: s nya digitala uppladdningstjänst som också kan nås via deras onlinekonto.

  • Kontrollera statusen för dina betalningar - Elever kan se sitt betalningsschema och kontrollera statusen för sina betalningar via sina onlinekonton. Student Finance England har producerade en praktisk film som förklarar vad var och en av betalningsstatuserna betyder .

  • Berätta för studielånföretaget om din förälders, vårdares eller partners inkomst har ändrats - Om en student sökte ett underhållslån baserat på sin hushållsinkomst, skulle de ha blivit ombedd att lämna uppgifter för beskattningsåret 2018-19. Om deras årliga hushållsinkomst har sjunkit med mer än 15% kan de ansöka om att få sin beräknade inkomst för innevarande beskattningsår istället användas. Läs mer om hur du stöder ditt barns eller partners ansökan

  • Meddela studentlåneföretaget så snart som möjligt om du planerar att avbryta eller avbryta dina studier - Om en student planerar att lämna eller avbryta sin kurs är det viktigt att de överväger effekterna på sina finansieringsbehov. De bör prata med sitt universitet eller högskola och meddela SLC om eventuella förändringar så snart som möjligt. Läs mer här

Se Även: