Sony Xperia XZ Premium: Utgivningsdatum, pris och specifikationer för Sonys nya flaggskeppssmartphone

Sony

Ditt Horoskop För Imorgon

Sony presenterade sin senaste flaggskeppssmartphone, Xperia XZ Premium, på Mobile World Congress i Barcelona.



En efterträdare till Xperia Z5 Premium, som lanserades 2015, är XZ Premium en enhet i plusstorlek med en 5,5-tums skärm.



Det har också en mängd 'premium' -funktioner, inklusive en 4K HDR -skärm, avancerad kamerateknik och en attraktiv glasdesign.



Här är allt du behöver veta om Sonys nya toppmoderna enhet.

Pris och tillgänglighet

Sony säger att Xperia XZ Premium kommer att finnas tillgängligt globalt i två färger - Luminous Chrome och Deepsea Black. Chrome -versionen finns exklusivt på Carphone Warehouse i UK.

Det kommer att kosta 649 pund vid köp av SIM-kort, eller 79,99 pund på ett kontrakt på 10 GB på 39 pund per månad.



Telefonen kommer att släppas i Storbritannien den 2 juni 2017 och förbeställningar tas för närvarande på båda Sonys officiella webbplats och Carphone Warehouse .

Design

Xperia XZ Premium har vad Sony beskriver som en 'glasögla' yta, vilket innebär att glaset fortsätter hela vägen runt enheten, med metalllock bara på toppen och botten.



Glaset är Corning Gorilla Glass 5, som förmodligen kan överleva 1,6 meter, axelhöjdsfall på hårda, grova ytor upp till 80% av tiden.

Med en tjocklek på 7,9 mm är den marginellt tunnare än sitt mindre syskon, Xperia XZ, som lanserades i september förra året.

Alla knappar är nedåt på ena sidan av enheten, och det finns en fingeravtryckssensor inbyggd i strömbrytaren, så att du enkelt kan låsa upp den med en knapptryckning av tummen.

Telefonens baksida är spegelvänd, vilket är praktiskt om du vill kontrollera din sminkning, men det betyder att den lätt tar fingeravtryck.

Visa

Baserat på Sonys Bravia TV -teknik är Xperia XZ Premium den första smarttelefonen i världen med en 4K HDR -skärm som erbjuder exceptionell ljusstyrka, färg, klarhet och kontrast.

För att visa upp detta har Sony samarbetat med Amazon Prime Video för att erbjuda ett urval av 4K HDR -innehåll till Xperia XZ Premium -kunder - inklusive Amazon Originals -serien.

Specifikationer

Xperia XZ Premium har en Qualcomm Snapdragon 835 -processor, vilket gör den till en av de första smartphones som kan 'Gigabit Class LTE' och erbjuder nedladdningshastigheter på upp till 1 Gbps.

Detta är möjligt på grund av det integrerade Snapdragon X16 LTE -modemet, som hävdar att leverera 'fiberoptiska hastigheter på språng'.

Snapdragon 835-plattformen stöder också grafikintensivt spel och fungerar med PlayStation 4, så att du kan spela spel från din konsol på din smartphone.

Telefonen levereras med en USB 3.1-anslutning vilket innebär att filöverföringar är 10 gånger snabbare än USB 2.0 med en överföringshastighet på upp till 5 Gbps och en USB Type-C-port för enkel laddning.

Kamera

Sony har införlivat teknik från sina premiumkompaktkameror för att skapa det nya Motion Eye -kamerasystemet på Xperia XZ Premium.

Storbritanniens favoritchokladkaka

Kameran har en 19 MP högupplöst sensor med 19% större pixlar som hjälper dig att ta skarpa, detaljerade bilder i svagt ljus och motljus.

Den har 'minnesstaplad bildsensor' som kan spela in i HD med en hastighet av 960 bilder per sekund, vilket innebär att du kan skapa videor och spela upp dem i super slowmotion - fyra gånger långsammare än på andra smartphones.

Telefonen har också en funktion som heter Plus Predictive Capture, som automatiskt börjar buffra bilder när den upptäcker rörelse, redan innan du trycker på knappen, för att du inte ska missa ögonblicket.

programvara

Sony hävdar att Xperia XZ Premium lär sig hur du använder din telefon och anpassar sig och gör rekommendationer.

Xperia -tips och nya Xperia -åtgärder ger dig råd om de funktioner du använder och föreslår kartnedladdningar baserat på din plats.

Samtidigt maximeras batteriet med något som kallas Smart Stamina -teknik, som uppskattar hur länge ditt nuvarande batteri kommer att räcka utifrån din normala användning och varnar dig om du kommer att ta slut senare samma dag.

Det finns också något som heter Battery Care det laddar din telefon till 90%, väntar och laddar sedan till 100% precis innan din normala väckningstid. Detta är utformat för att skydda ditt batteri och hålla det friskt upp till dubbelt så länge.

Andra funktioner

Xperia XZ Premium och XZs är vattentåliga och skyddade mot damm, så du behöver inte oroa dig om du fastnar i regnet, och du kan tvätta bort smuts under en kran så länge alla portar och de anslutna locken sitter ordentligt stängd.

Det bör dock inte vara helt nedsänkt eller utsatt för havsvatten, saltvatten, klorerat vatten eller vätskor som drycker.

Läs mer

Mobile World Congress 2017
Huawei P10 släppningsdatum Starta om Nokia 3310 Nya LG G6 avslöjades Samsung avslöjar Galaxy tab S3

Se Även: