Snapchat släpper ny februari 2018 -uppdatering i Storbritannien - hur man använder den omdesignade appen (eller avinstallerar den)

Snapchat

Ditt Horoskop För Imorgon

I går lanserade Snapchat en enorm uppdatering för användare i Storbritannien, inklusive betydande förändringar av appens layout.



Black Friday Storbritannien 2018 erbjudanden

Uppdateringen såg att avsnitten Friends, Discover och Stories alla fick en makeover, vilket gjorde många användare förvirrade.



Den nya appen syftar till att separera & apos; social & apos; och & apos; media & apos ;, skapar en tydlig skillnad mellan interaktioner med vänner och innehåll från utgivare och skapare.



Snapchat förbereder användare för den stora uppdateringen, och en talesman sa: Uppdateringar så stora som den här kan ta lite tid att vänja sig vid, men vi hoppas att samhället kommer att njuta av det när de har bosatt sig.

Om du har blivit förvirrad av uppdateringen, här är din guide till den omdesignade appen - och hur du avinstallerar den.

Snapchats uppdatering har gjort många användare förvirrade (Bild: Getty)



Var är berättelser?

Snapchat öppnas fortfarande för kameran, men att svepa åt vänster avslöjar en ny & apos; Friends & apos; sida, där du kommer att se berättelser från de vänner du pratar mest med.

Förutom berättelser, är den här sidan också där du hittar dina vänners meddelande, snaps och gruppchattar.



Gruppchattar får också automatiskt en egen berättelse.

Snapchat öppnas fortfarande för kameran, men att svepa åt vänster avslöjar en ny & apos; Friends & apos; sida, där du kommer att se berättelser från de vänner du pratar mest med (Bild: Snapchat)

Hur ser jag på Stories?

För att se en väns berättelse, tryck på den cirkulära förhandsgranskningsbubblan till vänster om deras namn.

När du har tittat på en väns berättelse visas en förhandsvisning av en annan väns berättelse.

Tryck på skärmen för att titta på den eller svep för att hoppa över den.

Hur hittar jag mina vänner?

Medan Snapchat brukade beställa dina vänners berättelser kronologiskt, rankas det nu utifrån vilka vänner du interagerar mest med.

Om du vill hitta en berättelse från en vän som inte finns i din topplista skriver du deras namn i sökfältet högst upp på sidan Vänner.

Ta en bild från huvudsidan och försök sedan skicka den till en vän - du möts av den nya Skicka till -sidan (Bild: Snapchat)

Hur skickar jag en Snap?

Ta en bild från huvudsidan och försök sedan skicka den till en vän - du möts av den nya Skicka till -sidan.

De vänner du interagerar mest med kommer högst upp på listan, eller så kan du lägga till en ny berättelse, min berättelse, vår historia eller gruppberättelser.

Vad är Discover -sidan?

Om du sveper direkt från huvudskärmen tar du dig nu till en Discover -sida som visar innehåll från utgivare och personer du följer.

Användare har nu möjlighet att styra vilken typ av innehåll de ser här - för att se mindre av en viss typ, tryck och håll kvar en kakel och tryck på 'Avsluta prenumeration' eller 'Se mindre liknande det här.'

Om du sveper direkt från huvudskärmen tar du dig nu till en Discover -sida som visar innehåll från utgivare och personer du följer (Bild: Snapchat)

Kan jag få tillbaka den gamla versionen?

Om du verkligen kämpar för att få huvudet runt den nya versionen är den goda nyheten att det finns ett sätt att nedgradera till den gamla versionen.

För iOS -användare, ta bort appen på din iPhone och anslut sedan din iPhone till din dator.

Öppna iTunes och välj din enhet. Men istället för att synkronisera, klicka på fliken Program.

Välj 'Appar' i iTunes -sidofältet och hitta Snapchat i listan.

Välj alternativet Installera och synkronisera sedan din enhet.

Om du verkligen kämpar för att få huvudet runt den nya versionen är den goda nyheten att det finns ett sätt att nedgradera till den gamla versionen (Bild: Fotografens val)

Den gamla versionen som du har säkerhetskopierat i iTunes kopieras tillbaka till din iPhone.

För Android -användare har Tech Advisor gett riktlinjer för hur man nedgraderar till en äldre version.

Hitta först installationsfilen för den tidigare uppdateringen genom att söka på webben efter appnamnet, versionsnumret och APK.

När du har filen avinstallerar du den nyare versionen av Snapchat från din enhet och kopierar sedan den äldre APK -filen till din telefon med Windows Utforskaren.

Sedan måste du ladda ner en Android File Explorer -app för att hitta filen på din enhet, då kan du installera den.

Se Även: