Sky undersöks för att kunna bryta mot regler för miljontals betal -TV -kunder

Ofcom

Ditt Horoskop För Imorgon

Ofcom sa att det finns rimliga skäl att tro att Sky har brutit mot reglerna sedan den 26 mars 2020

Ofcom sa att det finns rimliga skäl att tro att Sky har brutit mot reglerna sedan den 26 mars 2020(Bild: Bloomberg via Getty Images)



Broadcaster Sky undersöks för att kunna bryta mot reglerna för miljontals tv -kontrakt.



Ofcom sa idag att det har lanserat en undersökning av tv-leverantören, av oro att det inte har kunnat utfärda aviseringar vid betalning-TV-kunder.



Efter en undersökning sa Ofcom att det finns rimliga skäl att tro att Sky har brutit mot reglerna sedan den 26 mars 2020.

Enligt nya lagar som infördes i februari 2020 måste alla bredbands-, telefon- och TV -företag nu lagligt meddela kunderna när deras planer går ut - och visa dem de bästa erbjudandena som finns.

De nya riktlinjerna introducerades för att göra det möjligt för kunder att dra nytta av bättre val inom bredband, telefon och TV, och få de bästa erbjudandena för deras användning.



Detta kan vara genom att byta leverantör eller komma överens om ett nytt avtal med deras befintliga.

Enligt de nya reglerna måste telekom- och betal-TV-företag varna kunder mellan 10 och 40 dagar innan deras kontrakt går ut

Enligt de nya reglerna måste telekom- och betal-TV-företag varna kunder mellan 10 och 40 dagar innan deras kontrakt går ut (Bild: Getty Images)



Då sa regulatorn att den fann att mer än 20 miljoner kunder hade passerat sin första kontraktstid - och riskerade att drabbas av det så kallade & lojalitetsstraffet.

Enligt de nya reglerna måste telekom- och betal-TV-företag varna kunder mellan 10 och 40 dagar innan deras kontrakt går ut.

Dessa varningar kan skickas via text, e -post eller brev och kommer att innehålla kontraktets slutdatum, priset som betalats före detta datum, ändringar av tjänsten och pris som betalas i slutet av denna period och information om eventuell uppsägningstid som krävs för att säga upp avtalet .

Registrera dig för NEWSAM Money & apos; s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Ernest Doku, teknisk expert på Uswitch.com, sa: Sky och Ofcom har varit i konflikt i mer än ett år om huruvida betal-TV-tjänster måste följa reglerna om aviseringar vid kontraktsslut.

Avslutningsaviseringar är avsedda att lägga mer makt i konsumenternas händer och hjälpa till att fatta välgrundade beslut om huruvida deras nuvarande plan är det bästa värdet för dem.

Efter en undersökning har Ofcom provisoriskt funnit att betal -TV omfattas av dessa föreskrifter och att Sky kan ha brutit mot reglerna i ett år genom att inte ge kunderna dessa meddelanden.

Ett slutgiltigt beslut kommer inte att fattas förrän i slutet av sommaren, men beslutet kan drabba tusentals konsumenter som använder betal-TV-tjänster som Skys.

Under tiden, vänta inte på att ett kontraktsbrev kommer genom din ytterdörr om du vet att du är kontraktslös. Kom online nu och börja undersöka vilka erbjudanden som finns tillgängliga, även om de är hos din nuvarande leverantör. '

Se Även: