Simma med hajar: Se 360-graders GoPro-filmer som låter fåtöljäventyrare dyka med Hammerheads

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Har du någonsin undrat hur det är att simma med hajar ?



Actionkameraföretaget GoPro har skapat ett sätt för dig att få den bästa utsikten – utan att ta på dig en våtdräkt och själv resa till Bahamas.



Det är en ny 360-graders video som innebär att du kan scrolla runt i fönstret och titta på vilken del av materialet som helst medan det spelas upp.



holly willoughby modellkarriär

Denna teknik har använts tidigare ( särskilt för att knyta an till Star Wars ) men fungerar särskilt bra med natur och sport eftersom du kan se hela miljön.

Du kan själv kolla in videon nedan. Om du läser detta på en dator kan du klicka och dra med musen. Alternativt, om du läser på en telefon eller surfplatta kan du bara flytta enheten och accelerometern gör resten.

Videon lades upp på GoPros Facebook-sida och har redan fått över 165 000 visningar.



Den kallas The Truth Below the Surface och visar hammarhajar, citronhajar och karibiska revhajar i deras naturliga livsmiljö i vattnen utanför Bahamas.

Jeb Corliss på ett hajdyk

Jeb Corliss på ett hajdyk (Bild: GoPro)



'Vi vill ge tittarna ett nära och personligt möte med den stora hammarhajen - en upplevelse som de flesta aldrig kommer att få i livet,' sa Jeb Corliss, en av dykarna, till Go Pro .

'De kan bli upp till 20 fot långa och har satt rekord för storlek och vikt.'

Roberta Mancino på ett hajdyk

Dykarkollega Roberta Mancino simmar med hajar (Bild: GoPro)

ruby och sean eastenders

För att fånga den imponerande synen i 360 grader fästes ett antal GoPro-kameror på en speciell gimble som spelade in filmer samtidigt.

Så småningom kan den här typen av filmer användas med virtuell verklighetsheadset för att ge wannabe våghalsar en ännu större känsla av fördjupning.

omröstning laddas

Skulle du vilja dyka med hajar?

0+ RÖSTER HITTILLS

JAINTEMest lästa
Missa inte

Se Även: