'Bedragare började hyra ut min uppfart för kontanter utan min vetskap'

Bilar

Ditt Horoskop För Imorgon

Omkring 3,5 miljoner förare använder Just Park för att hitta billigare parkeringsplatser varje år i Storbritannien(Bild: Getty Images)



Husägare har tagit sig till sociala medier för att klaga efter att ha sett deras uppfartar olagligt listade på en hyreswebbplats.



En kund hittade hennes parkeringsplats att hyra på Just Park - vilket gör att folk kan släppa ut sina platser till andra förare i Storbritannien.



Omkring 3,5 miljoner användare använder Just Park om året - men det visade sig att vissa listor kan vara helt bedrägliga.

Simon Gallagher sa att det började med ett klagomål från hans hyresgäster i Bexleyheath, Greater London.

De hävdade att allmänheten använde sina platser och lämnade dem ingenstans att parkera.



'Detta pågick i ungefär en månad eller så', sa Simon till BBC , 'tills en dag någon hade lämnat en lapp i fönstret på en av bilarna som parkerade där med en bokningsreferens för Just Park'.

jo från s club seven

Har detta hänt dig? Hör av dig: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk



Förarna har legitimt betalat för parkeringsplatserna (Bild: Getty Images Nordamerika)

'Jag letade upp det på webbplatsen och till min förvåning hittade jag ett fotografi av lägenheten som annonserades ut för uthyrning'.

Simon upptäckte att bedragare hyr ut sina parkeringsplatser för £ 8 per dag.

I Edinburgh återvände Barbara Oliver från semestern för att upptäcka en främling som stod parkerad utanför garageporten.

'Det verkade som om dessa människor hade använt Just Park och hade information om att de kunde parkera där, vilket jag som fastighetsägare visste var inte sant', sa hon.

Det har sedan visat sig att skurkar listar människors parkeringsplatser på Just Park -webbplatsen för extra pengar - utan någons tillstånd.

Företaget tog bort de obehöriga annonserna efter att Barbara Oliver och Simon Gallagher klagade.

utländska tiggare ebow graham

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

På frågan om bedrägeriet sa det dock att sådana fall är 'extremt sällsynta'.

Just Parks grundare och verkställande direktör, Anthony Eskinazi, sa till BBC: ”Jag vill be om ursäkt till Oliver och Gallagher för deras erfarenheter.

'Vi har noggranna kontroller för att förhindra att utrymmen listas på ett bedrägligt sätt. I sällsynta fall där de läggs till tar vi bort dem omedelbart när de har meddelats och ser till att vår community inte påverkas negativt.

Just Park sa att dess policy och förfaranden framgångsrikt har minskat förekomsten av bedrägerier till 'mindre än två listor per månad, vilket motsvarar mindre än en av varje 1000 nya listor'.

Det tillade att nya rymdägare inte kan ta ut pengar i minst 48 timmar efter den första bokningen.

Se Även: