Samsung kommer att börja sälja begagnade Galaxy S7-smarttelefoner 'billigt'

Samsung Inc.

Ditt Horoskop För Imorgon

Samsung Galaxy S7 och S7 Edge är inte billiga



Samsung planerar enligt uppgift att lansera en smarttelefonrenoveringstjänst, så att människor kan köpa begagnade telefoner för en bråkdel av priset.



Företaget kommer att renovera avancerade telefoner som returneras till företaget av kunder som anmäler sig till ett års uppgraderingsprogram, berättade en person med direkt kunskap om frågan Reuters .



Dessa kommer sannolikt att inkludera Samsungs flaggskepp Galaxy S7 och S7 Edge -enheter, samt Galaxy Note 7, som började säljas förra veckan.

Samsung kommer sedan att sälja dessa telefoner till ett lägre pris. Källan avböjde att berätta för Reuters hur stor rabatten skulle bli, eller hur många renoverade enheter Samsung förväntade sig att sälja.

Man tror att tjänsten kan lanseras på marknader som Sydkorea och USA redan 2017.



Planen kan hjälpa Samsung att maximera sina rörelsemarginaler och avvärja konkurrensen från billigare kinesiska rivaler som Huawei och Xiaomi.

När tillväxten på den globala smarttelefonmarknaden når en platå, letar Samsung efter nya kunder på tillväxtmarknader som Indien, där den genomsnittliga smarttelefonen säljer för mindre än $ 90.



Genom att ge människor möjlighet att köpa begagnade enheter till en lägre kostnad, hoppas företaget kunna göra sina premium-enheter tillgängliga för fler köpare.

Samsungs Galaxy Note 7 säljs i Storbritannien förra veckan

Samsungs största rival Apple säljer redan renoverade iPhones på ett antal marknader, men lämnar inga försäljningssiffror. Dessa har ett återförsäljningsvärde på cirka 69% av sitt ursprungliga pris ett år efter lanseringen.

Vissa marknadsanalytiker har dock varnat för att erbjuda renoverade enheter kan kannibalisera försäljningen av Samsungs andra mellanstora enheter, som Samsung J5.

'Vissa konsumenter kanske föredrar att köpa renoverade, använda premiummodeller i stället för nya budgetmärken, eventuellt kannibalisering av försäljning av nya enheter från dessa budgettillverkare', säger Deloitte i en rapport.

omröstning

Skulle du köpa en begagnad smartphone?

0+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

Se Även: