Sainsbury's Nectar kommer att erbjuda Avios efter att BA tappat Tesco Clubcard -systemet

Nektar

Ditt Horoskop För Imorgon

Du kan göra din veckobutik till en semester enligt det nya schemat

Du kan göra din veckobutik till en semester enligt det nya schemat(Bild: REUTERS)



    Från och med den 25 januari kommer du att kunna förvandla Nectar -poäng till Avios, efter att BA tappat sitt gamla avtal med Tesco och undertecknat Sainsbury -systemet.



    Flygmylen kan lösas in via British Airways Executive Club för flygningar, uppgraderingar, hotellvistelser och mer - eller du kan byta Avios till Nectar -poäng om du vill - med 400 poäng värda 250 Avios och vice versa.



    Om du inte är en British Airways Executive Club eller Nectar -medlem kan du också gå med i något av programmen gratis.

    Och för att fira lanseringen av partnerskapet kan du få en engångsbonus 500 Avios när du konverterar 1600 Nectar-poäng.

    Nectars verkställande direktör James Moir sa: Även om det senaste året har varit osäkert är det viktigt att ha något att se fram emot.



    'Vi är glada att kunna erbjuda kunderna chansen att förvandla sina poäng till några otroliga framtida reseupplevelser via Avios och för första gången kan Avios förvandlas till Nectar -poäng så att kunderna får ut det mesta av sina dagliga utgifter.

    Nektarkortspunkter kan snart förvandlas till Avios

    Nektarkortspunkter kan snart förvandlas till Avios (Bild: )



    British Airways Carolina Martinoli sa: Dagliga utgifter kan snabbt bli flyg, uppgraderingar eller hotellvistelser, vilket ger medlemmar i Nectar och Executive Club något att se fram emot efter ett svårt förra året.

    Expertavtalsjägare välkomnade tvåvägsutbytet av poäng samt partnerskapet i allmänhet.

    Rob Burgess, redaktör för Frequent Flyer -webbplats www.headforpoints.com , sade: 'Detta är en extremt positiv förändring för Avios samlare.

    'Inte bara kan de fortsätta att samla Avios när de handlar sina snabbköp, de kan också, om de vill, använda den generösa konverteringsfrekvensen för att spendera sina Avios på Sainsbury's och med andra Nectar -partner, inklusive Café Nero, Esso, eBay och Argos .

    Med tanke på bristen på möjligheter att flyga just nu, finner de som sitter på stora krukor av Avios nu att de har ett överflöd av användningsområden för sina poäng. Detta kommer att vara särskilt attraktivt för alla som är rika på Avios men som för närvarande är fattiga. '

    Men människor som vill tjäna flygmil med deras veckovisa shopping är något sämre än de var under det gamla Tesco -partnerskapet.

    'Det tidigare Tesco -partnerskapet tjänade 2,4 Avios per £ 1 om du konverterade dina Clubcard -poäng,' sa Burgess.

    'Det nya Sainsbury -erbjudandet tjänar bara 0,625 Avios per £ 1 om du konverterar dina Nectar -poäng, även om Sainsbury's är mer generös än Tesco med bonuspoängerbjudanden.'

    katya jones och neil jones

    Se Även: