Rylan Clark-Neal och maken Dan har ett känslomässigt möte med den första mannen som någonsin har ett civilt partnerskap

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Rylan Clark-Neal och maken Dan har ett känslomässigt möte med den första mannen som någonsin har ett civilt partnerskap(Bild: XPOSUREPHOTOS.COM)



emmerdale stjärna i bråk

Nygift Ryan Clark-Neal blev känslomässig under en intervju med den första mannen i Storbritannien som hade ett civilpartership.



Celebrity Big Brother spin-off showpresentatör tog med sin man Dan Neal för en gemensam intervju med Christopher Cramp, som för tio år sedan skapade historia genom att vara den första personen som hade ett civilt partnerskap, och det var en känslomässig affär.



Rylan förklarade varför han ville intervjua Chris och sa: 'Dan och jag har pratat med Chris i ungefär ett år nu.

'När vi förlovade oss först började vi titta mer på civila partnerskap och äktenskap - för det var bara ett år sedan som äktenskapet legaliserades - och det är nu för tio år sedan att det legaliserades för civila partnerskap, och vi var vill prata med Chris om det.

'Lyssnar på Chris & apos; historia, inte många människor insåg att hans partner var dödligt sjuk och de lyckades avvakta den femton dagars lagliga perioden för att bli det första paret i detta land som har ett civilt partnerskap, vilket var fantastiskt, men tyvärr dog hans partner Matthew dagen efter.



'Även om han fick sin döende önskan att gifta sig med sin partner som han hade varit med i år.'

Rylan tillade om hur känslomässigt mötet var och tillade: 'Det var verkligen känslosamt och med tanke på att jag och Dan precis har gift oss själva kändes det bra att träffa Chris och markera tioårsjubileet och lära sig om hans historia ... på grund av omständigheterna var riktigt sorgliga men vi lyckades ge Chris en liten överraskning som han ville ha de senaste tio åren, så det var fantastiskt. Det var så känslosamt.



Matthew Roche och Christopher Cramp innan deras civila partnerskap

”Han kände sig glad över utvecklingen [för homosexuella rättigheter] under de senaste tio åren, men kände sig mer intresserad av att se vad som kommer att hända de närmaste tio åren.

'Om något som att legalisera äktenskap kan förändras om tio år, vet du, Dan och jag lyckades ha ett äktenskap, inte ett civilt partnerskap, precis som alla andra par ... men för tio år sedan kämpade två killar för att få sin kärlek erkänd och lyckligtvis fick de sin kärlek erkänd, precis i tid. '

'När Dan och jag gifte oss tänkte vi på Chris och pratade om honom på dagen och sa hur lyckliga vi var.

Rylan och Dan blev känslomässiga efter att ha hört Chris & apos; berättelse (Bild: ITV)

'Människor har gift sig i tusentals år, och många tar det för givet att de bara kan gå och gifta sig, men för bara tio år sedan kunde homosexuella män och kvinnor inte göra det på grund av en lag som numera verkar bisarrt. '

Han tillade: ”När vi förlovade oss för ett år sedan var äktenskapet bara legaliserat då ... så vi har mycket tur att vi lyckades gifta oss och träffade varandra vid den tiden så att vi kunde göra det.

'Det var mycket lättare för oss, men när du hör Chris & apos; historien och om hans partner Matthew, det slår verkligen hem för vem som helst om du har syn på det eller inte.

Rylan Clarks bröllopsbilder Visa galleri

När han arbetade med den nya maken Dan för detta, sa Rylan: 'Det var konstigt! Vi kände oss som Ruth och Eamonn! Det var verkligen riktigt konstigt, uppenbarligen jag och Dan gör mycket arbete tillsammans borta från TV på utvecklingssidan, så vi är vana vid att göra sånt, men att göra saker på kamera tillsammans var lite konstigt.

'Men jag gillade det verkligen ... det var riktigt trevligt och det kändes lätt eftersom det var något vi båda ville prata om.'

Rylan var också full av beröm för sina This Morning-medspelare, Eamonn Holmes och Ruth Langsford och sa: 'Jag är så lycklig med de människor jag arbetar med och det finns så många människor i den här branschen som är så snabba att berätta för dig när du har gjort något fel och faktiskt, Eamonn och Ruth gör alltid allt för att berätta för mig när jag har gjort något rätt, och utan sådana människor, som är så professionella och sådana legender på jobbet - jag kanske inte har gjort det själv. '

* Intervjun med all air på This Morning på fredagen den 4 december klockan 10.30

Se Även: