Riddle of the airbrushed Bullingdon Boys -bild med George Osbourne och David Cameron

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Joe Stalin lever och mår bra och arbetar för Tories som spindoktor.



Den sovjetiska diktatorn specialiserade sig på att gnugga ut sina rivaler i propagandafotografier.



MYSTERI: Medlemmar i Bullingdon poserar med Osbourne cirklad till vänster och Rothschild, till höger, men vem saknas i line-up?



Nikolai Yezhov, chef för den sovjetiska hemliga polisen, är det bästa exemplet. På bilden till vänster syns han gå med Stalin. Men på det modifierade fotot nedan är det som om han aldrig funnits.

Stalinesk doktorering verkar också ha inträffat på den berömda bilden av Bullingdon -toffs & apos; klubb vid Oxford University som visar att George Osborne ställer upp med sin skandalkamrat Nat Rothschild.

Denna samling av arroganta jävlar som ler mot kameran har modifierats av datorn för att flytta Bulli -pojkarna runt till olika platser. Varför? Vem saknas? Vad är motivet för att dölja den verkliga bilden?



Om du tror att det här är lediga frågor, tänk om igen. Ett liknande foto av den ökända Oxford -drinklubben som visar att David Cameron förbereder sig på Boris Johnson har dragits tillbaka från cirkulationen.

Spegeln använde en gång den bilden, men vi kan inte göra det igen - eftersom publicering är förbjuden.



Bilden av Tory -ledaren som fladdrar sin lediga, sprudlande bild med Boris har censurerats. Även som studenter trodde Cameron och Osborne att de var födda för att styra. Men de fruktar nu att väljarna kommer att stängas av av sina upptåg på universitetet.

skratt bröder ingen slacking

Så de gör vad de rika och mäktiga alltid har gjort: undertrycka sanningen.

Hur länge, undrar jag, innan den manipulerade bilden av Osborne och Rothschild går med i exponeringen av Cameron och Johnson i garderoben hos en advokat?

Publicera och bli förbannad, säger jag.

När människor ser dessa bilder av Cameron, Osborne och co, kommer de att känna dem för vad de är. Och de kommer att förstå varför Tories är desperata efter att censurera bilder av deras förflutna.

Farbror Joe gnuggade inte bara ut dem på film - han gnuggade bort dem helt. Det är ett jobb för väljare, inte politiska gangsters.

Se Även: