Betygsatt: Den nya telefonen handlar som ger dig en telefon när du vill

Smartphones

Ditt Horoskop För Imorgon

En ny iPhone 7 Plus

Inget mer väntar på den senaste iPhone(Bild: REUTERS/Jason Reed)



Virgin Media är det senaste mobilnätet som introducerar ett schema som gör det möjligt för kunder på månatliga erbjudanden att uppgradera sin telefon innan avtalet löper ut.



Virgin Media’s Freestyle Trade Up -plan låter kunderna använda sin nuvarande telefons återstående värde för att kompensera det som återstår att betala på sitt telefonkontrakt och sedan uppgradera till ett nytt.



Det är inte det enda nätverket som erbjuder ett system som låter kunder uppgradera tidigt - O2 och Tesco Mobile har liknande system - men experter varnar för att de kostar.

Alla tre scheman fungerar på ett liknande sätt. De delade upp ett månatligt telefonavtal med lön i två delar: handenheten och lufttidstaxan.

Om du vill uppgradera din telefon tidigt kan du göra det genom att betala av handenhetens del av affären.



Traditionella betala månadsavgifter, å andra sidan, kombinera kostnaden för telefonen och dess användning i ett pris. Om du vill uppgradera tidigt eller lämna ditt kontrakt måste du vanligtvis betala av hela kontraktet innan du är ledig.

ipad 2021 releasedatum

Människorna som erbjuder tidiga uppgraderingar

Google Pixel -telefonen visas under presentationen av ny Google -hårdvara i San Francisco

Skaffa Google Pixel -telefonen nu, inte när ditt kontrakt löper (Bild: REUTERS/Beck Diefenbach)



O2 borta O2 Återvinn , och nu Virgin via Freestyle Trade Up , låter dig använda din gamla telefon som delbetalning för en ny.

Och om du inte vill uppgradera din telefon kan du, när handenheten är avbetald, sänka din faktura genom att bara betala lufttidsavgiften.

Möjligheten att uppgradera telefoner i kontrakt kommer sannolikt att tilltala trendiga gadgetfans. Nya modeller av iPhone, till exempel, släpps normalt var 12: e månad men telefonkontrakt är vanligtvis 24 månader långa.

Ernest Doku, mobilsexpert på uSwitch.com , säger uppgraderingsaffärer erbjuder ett alternativ till traditionella lönemånadskontrakt och kan för många vara vettiga.

Först kan du uppgradera till en glänsande ny smartphone mitt i ditt 24-månadersavtal. Och för det andra kan du undvika att du betalar dubbel för din telefon.

”Det finns en risk att många betalar mobilanvändare varje månad som fick en telefon inklusive sitt erbjudande kommer att glömma att byta till en ny modell när deras kontrakt är slut.

Nackdelarna

(Bild: PhoneBuff)

Dessa system är dock inte utan sina nackdelar och de är inte det billigaste sättet att köpa eller uppgradera en mobiltelefon.

John Whittle är verkställande direktör för Unshackled.com , en jämförelsetjänst som låter mobilanvändare köpa sin telefon och SIM -kort separat och få det bästa erbjudandet för varje.

När det gäller system som drivs av mobilnät som gör att du kan uppgradera din telefon tidigt är vårt budskap: köparen akta dig, sa han.

Nätverken använder en glänsande ny telefon som en morot för att locka kunder till att registrera sig för högre kostnader för raduthyrning och dataanvändning som kan låta människor betala långt över oddsen.

Läs mer

Mobiltelefonerbjudanden 2020
Bästa mobiltelefonerbjudanden Bästa SIM-erbjudanden Bästa smartphones för 2020 Bästa Android -telefoner

Hur du förlorar

Whittle säger att konsumenterna kan förlora på två sätt när de tar ett tidigt uppgraderingsavtal. För det första räknar han med att folk i allmänhet överskattar mängden data de behöver med väldigt få som behöver så många gigabyte som nätverken erbjuder.

Han citerar Vodafone -forskning som fann att den genomsnittliga månatliga dataanvändningen var 1,4 GB, men Virgin erbjuder tariffer upp till 10 GB och O2 massiva 50 GB i månaden.

Det andra sättet som mobilföretag tjänar på är genom att underskatta det verkliga värdet av telefoner som kommer att levereras om tolv månader till ett kontrakt vid uppgraderingen, sade han.

Det VERKLIGA billigaste sättet att uppgradera tidigt

iPhone 5C

(Bild: Getty)

Både Whittle och Doku säger att det billigaste sättet att köpa en smartphone och tariff är att köpa en olåst telefon direkt och koppla ihop den med en SIM-bara tariff som erbjuder samtal, text och datakombination som krävs.

En snabb sprängning av siffrorna visar att de har rätt. Med Virgin Media skulle en svart 32 GB iPhone 7 och medeltaxa (1 000 minuter, obegränsade texter och 1 GB data) totalt kosta 960 pund över två år.

Men om du använde Unshackled.com för att köpa telefonen direkt (£ 599) och sedan parade ihop den med en jämförbar Freedom Pop-SIM-endast tariff (£ 6,99 i månaden), skulle du betala totalt £ 766,76 under två år: det är £ 193,24 mindre än Virgin -affären. Och när du äger handenheten skulle du vara fri att sälja den och uppgradera när du väljer.

För dem som inte har råd att betala hundratals pund på en telefon i förväg, a kreditkort som erbjuder 0% på köp är ett bra sätt att sprida kostnaden, förutsatt att du kan betala tillbaka skulden innan räntan börjar.

Alternativt erbjuder Unshackled.com kreditavtal som stöds av peer-to-peer långivaren Zopa med en representativ APR på 9,7%.

vem dejtar brad pitt

Detta skulle ge kostnaden för en iPhone 7 och Freedom Pop SIM till 824,44 £ över två år; 135,56 £ mindre än Virgin -affären.

Ett annat alternativ ...

Apple iphone 6

(Bild: Getty)

Om du inte har kontanter med teckensnitt och inte vill köpa på kredit kan du alltid prata med din leverantör.

Vårt råd här är att vara beredd - att veta de bästa erbjudandena någon annanstans hjälper verkligen - och hotar att lämna.

Teamet 'kundbibehållande' har ofta befogenhet att erbjuda rabatter som bara inte är tillgängliga för andra.

Läs Saras berättelse nedan för att ta reda på exakt hur hon lyckades spara pengar på sin räkning samt få en ny handenhet för lägre marknadsräntor.

Se Även: