PlayStation 5 Releasedatum: När kommer PS5 ut? Senaste nyheter och uppdateringar om pris och spel

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Ingen vet ännu vad PS5 släpper, det finns faktiskt väldigt lite bekräftat från Sony.



Det har inte hindrat folk från att gissa och det florerar rykten om PlayStation 5.



Flera rykten cirkulerar om PlayStation 5, och vad den skulle kunna tillföra bordet trots att det kan dröja år innan vi får en ny konsol.



Medan vissa personer föreslog att konsolen skulle kunna lanseras senare i år, föreslog en färsk rapport att den kanske inte kommer att presenteras förrän 2020.

En lansering 2020 skulle göra nuvarande PlayStation 4 runt 7 år gammal.

PlayStation 4 har dock bantats ner och drivits upp i form av PS4 Slim och den PS4 Pro sedan lanseringen 2013.



Sony har ännu inte kommenterat något av ryktena, och det är oklart när, eller om, de planerar att släppa PlayStation 5.

Vi har samlat några av de mest intressanta nyheterna och kommer att fortsätta att uppdatera den här artikeln när vi lär oss mer.



PS5 releasedatum

(Bild: iStockphoto)

Flera källor har berättat för spelwebbplatsen min låda att nästa Sony-konsol inte dyker upp förrän åtminstone 2020.

Sajten rapporterar: 'Två personer sa att de var direkt bekanta med planerna för Sonys nya konsol. Dessa två personer sa båda till mig att nästa PlayStation sannolikt inte kommer att släppas 2019, än mindre 2018, även om de var noga med att vara tydliga med att dessa planer alltid förändras.'

En lansering 2020 skulle göra nuvarande PlayStation 4 till cirka 7 år gammal – även om den har bantats ner och drivits upp i form av PS4 Slim och den PS4 Pro sedan lanseringen 2013.

För tillfället har Microsoft ett försprång framför Sony när det gäller råkraft med Xbox One X – vilket möjligen är anledningen till att det japanska företaget håller sina planer flytande.

Med nyheten att Sony inte planerar att delta i E3 2019 utan istället hålla sina egna evenemang, har det förekommit vissa spekulationer om att vi kan få se ett tillkännagivande nästa år, kanske till och med en överraskningslansering i slutet av 2019.

Under de senaste showerna har företaget dragit sig ifrån att ha en närvaro på spelmässan, och föredrar att vara värd för off-site presentationer under evenemanget. Att ta bort sig själva helt från E3 tyder på att de kanske har en stor avslöjande planerad och vill undvika att nyheterna sopas upp med tillkännagivanden från konkurrenter.

PS5 pris

Nya Playstation 4 och Playstation Pro

Nya PlayStations tillkännagav

Priset på PlayStation 5 kommer i slutändan att bestämmas baserat på vilka komponenter Sony kan lägga in i den. Det finns fortfarande inget att säga hur mycket minne eller vilken typ av processor som kommer att finnas i det nya systemet.

Men med tanke på den hårda konkurrensen kommer Sony inte att vilja prissätta det för högt av rädsla för en motreaktion – något de upplevde med PlayStation 3 2007, som lanserades för 425 pund.

En kvalificerad gissning skulle sätta PlayStation 5:s prisklass någonstans mellan £450 och £550. Microsofts Xbox One X tippar för närvarande prisskalorna till £450.

Planerar Sony några handhållna enheter?

Sony planerar inte att använda fler handhållna enheter tillsammans med PS5. PS Vita avslutar produktionen i Japan. Det är inte tänkt att hända direkt, men kommer att sluta i slutet av året.

Det betyder inte att det inte kommer att finnas fler spel, men det markerar slutet på Sonys handhållna 'test'.

Sony har sagt att det inte finns några ytterligare planer på att producera en uppföljning till PS Vita, det betyder att PS5 inte kommer att ha en Nintendo Switch-form som liknar varandra – och det betyder också att det inte finns något handhållet stöd för PS5 som det ser ut.

sa Sony Interactive Entertainments senior VP Famitsu , talade på TGS, sa: 'Vi har för närvarande inga planer på att tillkännage en ny handhållen enhet.

När det gäller PlayStation Vita kommer vi att fortsätta produktionen till och med 2019 i Japan. Leveransen kommer att avslutas.

PS5-specifikationer

Playstation VR

Playstation VR (Bild: Sony)

Vi känner ännu inte till specifikationerna för PlayStation 5 men kan ta Xbox One Xs inre delar som en bra baslinje.

Microsoft har hoppat in med ett octo-core-chip som presterar på 2,3 GHz. Det finns också en dedikerad 1,17 GHz grafikprocessor som kan stödja full 4K UHD-grafik. Allt detta säkerhetskopieras av 12 GB GDDR5 RAM.

Så även om det är radiotystnad från Sony om vad som sannolikt kommer att finnas inuti sin nästa konsol, kan du vara ganska säker på att den kommer att vara i nivå (om inte bättre än) vad Xbox erbjuder just nu.

Patent som lämnats in av Sony refererar till 'remastering genom emulering', vilket tyder på möjligheten av PS5 bakåtkompatibilitet med PS4-spel och kanske längre. Med tanke på hur framgångsrik bakåtkompatibilitet har varit på Xbox One – och hur dess frånvaro på PS4 har gjort många spelare besvikna – skulle detta vara ett logiskt drag för Sony.

Vi kommer också att hålla ett öga på hur PC-spelmarknaden förändras under de kommande sex månaderna för att få en uppfattning om vilken typ av kraft som kommer att ingå i nästa generations hemkonsoler.

Playstation 4 Pro

Vad sägs om en rivaliserande Xbox?

Det pågår redan arbete för en rival – med Xbox som förväntas lansera en ny konsol samtidigt som PlayStation.

AMD:s VD och koncernchef Lisa Su avslöjade nyligen att AMD är involverad i både PS5:s och Xbox:s Project Scarlett.

'Vi arbetar med både Sony och Microsoft på konsoler', sa hon. 'De har båda sin specifika hemliga sås som vi hjälper dem att göra.'

Kan Microsoft titta på Cloud Gaming och är det vad AMD sysslar med?

Hur är det med PlayStation Network?

Det finns också rykten om att Sony gör ändringar i PlayStation Network inför PS5-släppet.

PSN som det ser ut för närvarande är inte problemfritt - och det är något Sony kommer att vilja förbättra.

PS Plus-prenumerationstjänsten är helt klart en del av Sonys framtidsplaner och något de kommer att bygga vidare på.

Förhoppningen är att de kommer att erbjuda en PSN-uppgradering med PS5.

Det finns ingen faktisk information ännu, även om Windows Central-teamskribent Jösses Corden har föreslagit att det pågår en stor uppdatering av infrastrukturen.

Sony förväntas inte göra ett tillkännagivande under 2018 i förhållande till deras hårdvarulinje så förvänta dig inte många fler detaljer.

Det kan till och med ta fram till 2019 innan fler nyheter släpps.

Vad fansen vill ha från PS5

När det gäller vad folk vill ha i Sonys nästa generations konsolfans har fansen bett om en snygg design, men med uppgraderingarna av processorn och grafikchippet kan konsolen bli lite mer skrymmande till en början.

Fans har också efterlyst ett PSVR 2-headset för den nya konsolen.

Patent för en ny PSVR-kontroller har redan hittats, så det kan vara en del av en ny lansering av headset.

För den faktiska kontrollern förvänta dig samma typ av Dual Shock-design som vi har sett tidigare.

öst 17 stanna en dag till

Bakåtkompatibilitet är ett annat måste, med PS Plus-prenumerationstjänsten som erbjuder BC-spel.

Den stora frågan är om Sony kommer att släppa mer än en konsol. En för bättre specifikationer och en för en lägre kostnad.

PS5-spel

PlayStation 4 2016

Precis som med priset är spel lite av en okänd mängd för tillfället. Men om Sony följer en iterativ uppdateringsprocess är det troligt att dina PS4-spel kommer att fortsätta att fungera på PS5.

Sony har en rad förstapartsfranchising som den kan ta till sig på PS5, så du kan förvänta dig nästa generations uppföljare från sådana som Horizon: Zero Dawn, Gran Turismo och möjligen även Uncharted.

Tredjeparts juggernauts som Grand Theft Auto, Call of Duty och FIFA kommer garanterat också att dyka upp.

Virtual reality-fans kan också vara säkra på att Sony kommer att göra VR till ett viktigt försäljningsargument för den nya konsolen.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: