PlayStation 5 kan äntligen presenteras ikväll på Sonys spelevenemang

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Videospelsfans kommer att få en första titt på några av de titlar som kommer till den nya PlayStation 5 i en speciell händelse i kväll.



Spelsystemets tillverkare Sony har bekräftat att det kommer att hålla ett Future of Gaming-streamingevenemang i kväll, där det kommer att avslöja de första spelen som är tillgängliga för den kommande konsolen.



Evenemanget kommer att äga rum klockan 21:00 BST i kväll. Sony kommer att streama evenemanget på sin YouTube-kanal, och S Online kommer att bevaka evenemanget live, så se till att du tittar in i kväll!



Händelsen kan också användas för att officiellt avslöja systemets hårdvara för första gången. Sony har dock inte bekräftat några sådana planer.

PlayStation 5 kommer att släppas i slutet av detta år, ungefär samtidigt som konkurrenten Microsofts egen nästa generations konsol, Xbox Series X.

(Bild: Sony)



De två utgåvorna kommer att vara ett avgörande ögonblick för spelindustrin - Sony och Microsoft är marknadsledare och deras nästa generations konsoler kommer att sätta tonen för spelvanor i många år framöver.

Sony Interactive Entertainments VD och koncernchef Jim Ryan sa att kvällens evenemang kommer att visa spel som 'representerar det bästa i branschen från innovativa studior som spänner över hela världen'.



'Det finns få saker som är så spännande som lanseringen av en ny konsol. Även om den här vägen till lansering har varit lite... annorlunda, är vi lika glada som någonsin över att få ta dig med oss ​​på denna resa för att omdefiniera framtiden för videospel, sa Ryan.

Sony har ännu inte avslöjat själva PS5-konsolen, även om den har delat bilder av en ny vit och svart handkontroll som kommer med enheten.

PlayStation 5-evenemang

Sony hade ursprungligen planerat att hålla det virtuella evenemanget förra veckan men sköt upp det i spåren av de pågående protesterna över George Floyds död i USA.

Vid den tiden sa företaget: 'Även om vi förstår att spelare över hela världen är glada över att se PS5-spel, känner vi inte att det just nu är en tid för att fira och för nu vill vi stå tillbaka och låta viktigare röster höras .'

Eventet Future of Gaming börjar klockan 21:00 i Storbritannien i kväll.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: