Paul Potts nu när han fyller 50 år - hälsoproblem, mobbning och modigt övergrepp

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Det är en trasig-till-rikedom-historia som är lika inspirerande som den blir: i ett ögonblick gick Paul Potts från att vara chef på Carphone Warehouse i Wales till att turnera i världen på bara några månader tillbaka 2009.



Operasångaren förtrollade domaren Simon Cowell och fortsatte med att skaffa Britain & apos; s Got Talent -kronan.



Han fick också ett inspelningskontrakt tillsammans med en plats i Royal Variety Performance och arbetade med några av de största namnen inom musik.



har någon vunnit set för livet

När sången firar sin 50 -årsdag tittar vi tillbaka på hans berömmelse och frågar, var är han nu?

Paul Potts gick från att vara chef på Carphone Warehouse i Wales till att turnera i världen på bara några månader 2009 (Bild: PA)

Det har gått 13 år sedan en blyg Paul blandade sig på våra skärmar i en dålig passform för den första serien av ITV-talangprogrammet.



Hans första audition någonsin för BGT var den 4 mars 2007, där han uppträdde utan att domarna var närvarande, innan de placerade honom framför panelen på Wales Millennium Center den 17 mars.

Natten innan posterna stängde, vred han ett 10p -mynt för att bestämma om han skulle ansöka eller inte, och tack och lov bestämde ödet att han skulle och resten är historia.



Ett klipp av den auditionen-där Paul ryckte av sig sin besvärliga personlighet och förvånade domarna med sin perfekta återgivning av Puccinis Nessun Dorma-har blivit en av de mest setta YouTube-videorna genom tiderna och har fått 165 miljoner visningar .

Paul hade gömt en värld av elände under hela sitt liv, efter att ha märkts ut från en tidig ålder av de vanliga barnen i skolan.

Älskar du kändis- och tv -nyheter? Registrera dig för våra showbiz -nyhetsbrev för att få de senaste rubrikerna skickade direkt till din inkorg.

Det har gått 13 år sedan en blyg Paul blandade sig på våra skärmar i en dålig kostym för den första serien av ITV-talangprogrammet (Bild: ITV)

Han blev hårt mobbad från sju års ålder till när han lämnade skolan, och tänderna bröts när han var tonåring som sprang bort från sina plågor.

Några år innan han fick berömmelse kontaktade några av mobbarna Paul för att be om ursäkt för hur de behandlade honom.

Trots eländet med vad han varit med om bestämde sig Paul, som har varit gift i 16 år med hustrun Julie-Ann, för att förlåta dem.

Han sa till NEWSAM tidigare i år: 'Du ger övergreppet mer röst genom att hålla det för länge och inte släppa taget om det.

”Mobbar påverkar inte bara en del av din ungdom, det är en del av vem du är som person.

'Jag skulle inte vilja gå igenom det jag gick igenom som tonåring, men samtidigt gav det mig den rustning jag behöver för det jag gör nu.'

Operasångaren förtrollade domaren Simon Cowell och fortsatte med att skaffa Britain & apos; s Got Talent -kronan (Bild: ITV)

hur man upptäcker falska tobaksbärnstensblad

Paul hade sjungit opera sedan han var 28 år och 1999 dök han upp i Michael Barrymore's My Kind of Music, där han vann priset på 8 000 pund.

Efter att ha lagt 20 000 pund på sin musikkarriär, sjungit med Pavarotti, Royal Philharmonic Orchestra och turnerat i Italien, fick han veta av läkare att de hade upptäckt en godartad tumör under behandling för blindtarmsinflammation.

Strax efter att ha återhämtat sig efter sin operation slutade Pauls sångkarriär nästan när han bröt kragen i en cykelolycka.

Han återhämtade sig så småningom och fortsatte med att uppträda på BGT, vann och sedan reste världen.

Hans livshistoria är lika inspirerande som möjligt, med hans liv gjord till en film med James Corden i huvudrollen.

Paul hade gömt en värld av elände under hela sitt liv, efter att ha märkts ut från en tidig ålder av de vanliga barnen i skolan (Bild: ITV)

En rom-com-biopic med ett upplyftande slut som ser underdogen vinna, men Paul valde att inte berätta författarna till hans film One Chance om en mörkare sida av hans liv.

Paul släppte en biografi några år efter att filmen släpptes som beskriver de sexuella övergrepp han uthärdat som han inte ville ha med.

Sommaren 2016 tog Paul Potts sina första professionella operaroller i full längd någonsin, efter att bara ha sjungit konserter i konsertstil som professionell sångare på förhand.

Han spelade i Puccinis Tosca på Chiswick House i juni och Wagner's Der Fliegende Holländer i Ungern i juli.

Paul firar 50 år med mer än ett decennium av sensationell sångframgång bakom sig (Bild: Ken McKay/ITV/REX)

Över ett decennium har Paul sålt fem miljoner album, Taylor Swift har skrivit en låt om honom som heter Sweeter Than Fiction, och James Corden har spelat honom i biografen Hollywood One Chance, inspirerad av hans otroliga liv.

I början av 2019 gick han in på America's Got Talent: The Champions, som såg tidigare stjärnor i serien från olika länder tävla mot varandra. Han nådde de sista 12 av 50 akter som gick in.

con o neill partner

Nu gör Paul sig redo att åka till Europa på turné efter att ha tvingats ställa in många datum på grund av begränsningar av levande musikevenemang på grund av coronaviruspandemin.

Han kommer att anta en rad shower runt om i Danmark och Tyskland i november och i Storbritannien nästa år.

Se Även: