Paul O'Grady önskade att han kunde byta plats med ett tragiskt sexårigt canceroffer

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

I det första avsnittet av serie 2 av Little Heroes möter Paul femårige Daniel som fick diagnosen en sällsynt artrit.(Bild: ITV)



Paul O'Grady skulle ha bytt plats med den modige lille Freddie på ett ögonblick ... om han bara kunde.



Sexåringen, som kämpade mot cancer, vann tv-presentatörens hjärta när de träffades i den första serien av ITV: s Little Heroes.



Och Paul blev hjärtskadad när han fick reda på att den knepiga ungen så småningom hade buktat för sin sjukdom.

Värden säger: Det här är vad som får mig. Jag går in och ser ett barn med en fruktansvärd tumör som aldrig kommer att botas.

'Jag tror var i helvete är rättvisan här?



Paul O & apos; Grady utanför Great Ormond Street Hospital i London, där han mötte modiga ungdomar som kämpade med sjukdom (Bild: ITV)

Varför drabbas det här underbara, unga paret? Det är inte rätt.



Jag sitter där och tycker att jag har haft ett bra liv, jag byter dig. De har inte levt sina liv och sedan går det svin omkring.

Freddies situation ledde till de sömnlösa nätterna Paul hade medan han var värd för den andra serien om barn på Londons vördade Great Ormond Street Hospital.

Han säger: På en natt tänker jag: ”Så och så har jag opererat imorgon”. Du kan inte låta bli att engagera dig.

antonio banderas och melanie griffith skiljer sig

Paul medger att han hörde om barnens oroligheter som tvingar honom.

Ofta sitter jag i soffan i kappan och bara svimmar, säger han.

Men det är inte bara sorgesagor som Paul berättar i programmet, som just har återvänt för en andra serie.

Det finns också hjärtvärmande, upplyftande berättelser - som att hjälpa en pojke med Tourettes och att leka patienten själv för att visa en ung nål behöver inte vara rädd.

Paul träffar 10-årige Oscar som har Tourettes och hans mamma på Great Ormond Street Hospital (Bild: ITV)

Paul fortsätter: Det finns en liten pojke med Tourettes och när han är orolig blir han besviken. Han trodde att folk tyckte att han var konstig så att han inte skulle gå till snabbköpet.

Så jag tog honom till en. Jag började agera som en galning. Vi frågade folk om de tyckte att han var konstig och de sa nej. Det förstärkte hans förtroende utan slut och nu går han i alla butiker. Det är fantastiskt att jag kan göra den skillnaden.

Paul säger att erfarenheten som socialarbetare gör att han är ett bra sätt att lyfta fram det fantastiska arbetet av läkare på Great Ormond Street. Jag är van att hantera barn, säger han.

Jag var alltid in och ut från sjukhus. Jag tränade i ett barnhem. Jag var 18, bara lite äldre än barnen själva. Jag hade 11 barn att ta hand om. De var epileptiska, hade spina bifida, muskeldystrofi.

Vi gjorde 14 timmar om dagen. Telly är en doddle jämfört med det.

Pauls omtänksamma och jordnära sätt lyser igenom på Little Heroes-som det gör med hans andra program: For The Love of Dogs, Animal Orphan och hans Radio 2 söndagseftermiddag.

Femårige Daniel har inte kunnat gå ordentligt efter att ha slagit knäet medan han spelade hemma (Bild: ITV)

Mötet av små barn på sjukhuset har fått vänner att föreslå att Paul kanske skulle vilja adoptera ett eget barn.

Han tillägger: My Little Heroes -producent säger: 'Det är inte som Battersea Dogs Home - du kan inte ta med dig ett hem'! Folk säger till mig: ‘Vill du inte adoptera?’ Jag har en dotter till 47 och två barnbarn. Jag kunde inte göra det nu. Aldrig. Du knyter kontakt med barnen, och de med mig.

Det är svårt. Jag får mejl från föräldrar som berättar hur de har det.

Och de mår riktigt bra. Vi försöker hålla det lätt. Men det är upprörande att se barn som är allvarligt sjuka.

I en svepning på realityprogram som Love Island tillägger han: Du har många program nu med narcissistiska människor på.

Egocentriker. Allt de gör är att prata om sig själva och oroa sig för sina Instagram -konton. Och vem de får sitt ben över med.

Sedan finns det dessa människor som hanterar de mest fruktansvärda sakerna, föräldrar och barn.

Daniel använder en rullstol efter att ha diagnostiserats med en sällsynt artrit (Bild: ITV)

Läs mer

Showbiz -redaktörens val
Tårfyllda Kate säger att barn har & apos; förlorat pappa & apos; Jeff delar snap av lookalike Freddie Depp avslutade Amber -äktenskapet över en bajs Kate Garraway bekräftar GMB -återkomsten

Bort från Little Heroes har Paul ett hektiskt liv hemma på landsbygden i Kent. Till och med två hjärtinfarkt har inte bromsat honom eftersom han passar på att ta hand om sina älskade hundar och ett ständigt växande menageri.

Medan presentatören Graham Norton meddelade förra veckan att han skulle vilja minska sin arbetsbelastning, räknar Paul med att jobba ett tag till.

Han kommer förmodligen inte att vara värd för ytterligare avsnitt av Channel 5's Blind Date - eftersom att fylla skorna till hans kära vän Cilla Black gjorde honom obekväm. Men utöver det medger han att det är inte lätt att tacka nej till jobbet. Paul fortsätter: Jag säger alltid att jag ska sakta ner. Men det gör jag inte. Är det arbetsmoral eller katolsk skuld från när vi var barn?

Du kunde inte ses på soffan som gjorde ingenting. Om det kommer ett jobb går jag, 'fortsätt då'.

Han pratar också komiskt om att hålla sig i form - och hur djuren hjälper till att uppnå det. Han tillägger: Jag tränar en halvtimme, yoga.

Jag glider upp ur sängen, vacklar nerför trappan, tar ett kopp te som kommer att blåsa bort dina ögonbryn så starkt det är.

En hälsosam frukost - Weetabix och frukt. Du är alltid på språng på landsbygden när du har boskap. Grisen gick ut en gång.

Min granne ringde mig. Hon såg det gå uppför backen. Jag var tvungen att locka tillbaka henne med en hink full med mat. Hundarna kommer alltid ut. Det håller dig i form när du bor på en kulle.

  • Paul O'Gradys små hjältar är på ITV på torsdag klockan 20.30

Se Även: