Paul McKenna om hur Simon Cowell inspirerade honom att slå sig ner och gifta sig

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Paul McKenna

Paul McKenna saknar inte ungkarlslivet(Bild: PA)



will-smith scientologi

Han är Storbritanniens mest kända hypnotisör och mästare i självhjälp, som förändrade livet för tusentals människor - oavsett om de hjälpte dem att sluta röka eller slutligen tappa det reservdäcket.



Men nu är det Paul McKenna själv som vid 52 års ålder har genomgått den största förändringen av alla.



Fram till nyligen bodde han i LA, kastade grillar för sina rockstjärnor och sprang på ett privatplan för den udda helgen i Las Vegas med goda vänner Simon Cowell, amerikanska TV -programledaren Ryan Seacrest och skivproducenten Randy Jackson.

Men nu har Paul, en gång självförtroende engagemangsfob, blivit kär i Kate Davey, 43, hans PA på 20 år-och allt har förändrats.

Paul McKenna och Simon Cowell



De planerar att gifta sig i år med Simon som Paulus bästa man. Och dessa dagar istället för pojkar på kvällar, älskar Paul inget bättre än en natt med sin fästmö.

Han säger: Vi gillar binge -TV - 24, House Of Cards. Fem eller sex timmar av det ibland.



Och när han träffar sin gamla vän Simon, får de tidigare jetsetrarna gärna stanna i brädspel.

Sedan de flyttade tillbaka till London från USA kommer Paul och Kate ofta att träffa Simon och hans partner Lauren Silverman, som har 23 månader gamla baby Eric.

Paul McKenna och Kate Davey (Bild: PA)

Vi gillar Balderdash och Twister, skrattar Paul.

För några år sedan var vi ganska lyckliga ungkarlar. Men jag saknar det inte alls. Jag har blivit mycket mer inåtvänd på ett sätt.

Paul insåg äntligen att han hade känslor för Kate efter att ha tagit fram ett kalkylblad över vem han tyckte mest om att umgås med. Han såg hennes namn högst upp i ett diagram och visste plötsligt vad som skulle göra honom glad.

Nu medger han att paret till och med kan överväga att följa i Cowells fotspår och bli föräldrar.

Simon Cowell på ett Instagram -foto av sig själv som gosade till sonen Eric Cowell

Simon har förändrats sedan han blev pappa. Eric har gjort honom mycket lyckligare, han leker med honom hela tiden, jag ser honom på ett bra ställe.

Tidigare hade jag sagt att jag aldrig vill bli pappa, jag var lite egoistisk och tänkte på min karriär och lyckades, och jag trodde att barn skulle komma i vägen, erkänner han.

Nu tänker jag annorlunda, om det händer skulle det vara bra. Det finns definitivt i planen som en möjlighet.

Men medan han handlar om Netflix och Monopol nu, är Paul tacksam över att han fick chansen att njuta av några fantastiska tider under sina enda dagar - särskilt de resor till Vegas.

Lutad bakåt i en av de smarta svarta sofforna som han hade specialdesignat för den kladdfria monokroma loungen i sin London pad, skrattar han: Jag älskade att åka till Vegas för en helg i en droppe av en hatt. Simon, Ryan och Randy och jag skulle vara på en Gulfstream, leva livet på 35.000ft. Jag spelar inte riktigt - mestadels skulle vi gå på klubbar. Jag vet inte hur mycket jag skulle spendera på en sådan helg ... mycket.

Showbiz -livsstilen för mannen som har behandlat stjärnor från Robbie Williams till den sorgligt bortgångna David Bowie är ingen hemlighet. För tio år sedan, efter att ha tjänat in sina miljoner här (han är Storbritanniens mest publicerade facklitterära författare med böcker inklusive I Can Make You Thin), köpte han ett hus i Beverly Hills och hittade tv- och skrivframgångar där också.

Han omfamnade LA -livet till fullo och kastade söndagsgrillen för massor av stjärnor inklusive Vinnie Jones och Russell Brand.

Men det är över nu. Hans största spänning idag väntar på att hans älskade Great Dane, Misty, ska flys över från USA för att gå med honom.

Men Paul kunde inte vara lyckligare om framtiden - prata animerat om allt han ser fram emot. Han susar och verkar utöva optimismen han predikar.

Paul kommer att ge ut sin 17: e självhjälpsbok, Instant Influence and Charisma-egenskaper han insisterar på att alla kan uppnå. Och han har sin rättvisa andel av båda. Som ung DJ sa han till sin chef: Jag ska bli miljonär när jag är 30.

Men alla hade inte så stor tro på hans framtid. Han talar om att växa upp i Enfield, norra London, där han och hans bror gick på ett jesuitkollegium som han hatade.

Han säger: En skolrapport sa att jag aldrig skulle uppgå till någonting och jag tänkte att jag ska visa dig det.

Att se sin älskade pappa kämpa med företagets upp- och nedgångar inspirerade honom också att lyckas.

Min pappa klarade sig bra men det var byggverksamheten, säger han. Vissa veckor skulle det bli väldigt tufft. Jag tänkte att när jag blir stor vill jag inte ha den här stressen, jag kommer att bli rik.

När han började som radio -DJ fick en chansintervju med en hypnotisör honom intresserad av ämnet.

Han utbildade sig och började snart framföra komediserier på teatrar, vilket så småningom gav honom ett succé -tv -program, ITV: s The Hypnotic World of Paul McKenna, 1993.

Paul McKenna

Paul McKenna (Bild: Rex)

Men han insåg snart att han ville använda sin skicklighet för gott snarare än bara för skratt. Cowell, som han träffade tidigt i sin karriär, rådde honom att sluta. Han fick snart stjärnor i kö för sina tjänster - även den suva Roger Daltrey använder sina förtroendetekniker.

Och när han väl flyttade till Los Angeles omfamnade han fullt ut det höga livet.

Jag är den person Bentley gjordes för, säger han. Bilar är en av mina svagheter. Men inte den enda.

Vid ett tillfälle var damer möjligen min svaghet, säger han. Jag träffade många tjejer ... Vacker kvinna, stort hus, dyr bil var bekräftelser, externa lösningar på osäkerhet eller brist på självvärde. Jag var väldigt ytlig.

Men det gjorde honom inte lycklig. Hans första verkliga upplevelse av depression drabbade efter att hans far dog 2011.

emily dean richard osman split

Ungefär samtidigt hade han ett framgångsrikt projekt som behandlade PTSD -drabbade med Havening - en teknik som inkluderar klappning och strykning av armarna. Men att hjälpa upp till fyra drabbade om dagen tog ut sin rätt.

Paul McKenna

Jag har varit på den platsen där du inte kan se poängen i någonting, någon framtid, säger han. Han kröp tillbaka från kanten med hjälp av vänner och andra terapeuter. Sedan föreslog en självhjälpskamrat kalkylbladet.

Han sa: ”Tänk på dig själv vem du älskar att vara med? Vem känner du dig attraherad av? ’, Säger Paul. Mitt hjärta berättade för mitt huvud i form av ett Excel -kalkylblad ...

Men innan Paul tog modet att avslöja sina känslor för Kate sa hon till honom att hon kände samma sak.

Hon är vacker - men jag såg det inte för jag var ytlig, säger han. Jag är i ett förhållande nu med någon jag känner som person och som känner mig. Jag hade aldrig upplevt kärlek på detta sätt.

Nu hoppas paret att lämna London för en trevlig lantgård.

En långsammare takt är vad jag ser fram emot, säger han. Det senaste decenniet har jag gått i nackfart. Nu ser jag en bekväm soffa och en Apple TV.

Och kanske en kompis för Eric Cowell?

Det finns definitivt i 10-årsplanen som en möjlighet, ler han.

Se Även: