Oppo Find X2 Pro recension: Otrolig smartphone är en av våra favoriter 2020

Smartphones

Ditt Horoskop För Imorgon

Oppo Find X2 Pro(Bild: Pocket Lint)



Selected StarVald stjärnaVald stjärnaVald stjärnaOvalda stjärna Ficka-ludd .

verkliga ken docka

Design

För att titta på är Find X2 Pro inget märkvärdigt. Ja, vår keramiska svarta granskningsenhet har ett mycket snyggt och smalt utseende, men sakerna är mycket minimala, kompletterade med släta kanter och en nästan ramlös skärm. Du kan inte klandra oss för att vi blev lite besvikna, men - som vi nämnde tidigare - företagets sista flaggskepp hade en pop -up selfie -kamera för fans skull!



Även om Find X2 Pro inte får huvudet att vända, är det verkligen en vacker och välgjord telefon som pratar om en dämpad estetik som sannolikt kommer att tilltala de flesta nya smartphone -kunder.

Något som du inte kommer att veta genom att bara titta på det är dock att telefonen har en IP68 -klassning, vilket innebär att den är vattentät och helt nedsänkbar i vatten upp till en meter i 30 minuter. Praktiskt om du har en olycka eller är benägen att tappa telefonen på toaletten eller i badet.



Oppo Find X2 Pro finns nu i svart, orange eller begränsad upplaga i grönt från de flesta nätoperatörer, eller kan hämtas utan SIM för 899 £ (Bild: Lee Bell)

Visa

En av de finaste funktionerna i Find X2 Pro är AMOLED -skärmen. Den mäter 6,78 tum och är definitivt en hand full, men bara på ett bra sätt. En liten kurva till vänster och höger på skärmen innebär att ramarna knappt syns, och då ger en upplösning QHD+ 1440 x 3168 en oklanderlig videouppspelning, bara hjälpt av en selfie-kamera med hål som är diskret och därmed inte gör det hindra skärmvisningsupplevelser.

vem dejtar brad pitt

Vi är mycket imponerade av Find X2 Pro-skärmen eftersom den erbjuder den typ av detaljer som du hittar i förstklassiga telefoner som kostar £ 300 eller mer.

Prestanda och batteri

Sporting Qualcomms senaste och bästa Snapdragon 865 -processor tillsammans med ett massivt 12 GB RAM, Find X2 Pro ger dig inget att oroa dig för när det gäller prestanda. Appar öppnas omedelbart med noll fördröjning och allt, genealt, är supermottagande; precis hur det ska vara.

Till skillnad från Huaweis senaste versioner kör Oppos senaste telefon den senaste versionen av Android och betyder att du har tillgång till Googles programpaket, tack och lov. Användargränssnittet är enkelt, lätt att använda och kommer inte laddat med massor av bloatware som vissa Android -telefoner gör. Sammantaget får du en mycket minimal OS -upplevelse som liknar vad du skulle hitta på telefoner som kör Android OS, till exempel Pixel -serien telefoner.

eden roc lägenheter magaluf

När det gäller att knäppa in dig i ett selfiehål, gör Find X2 Pro inte besviken (Bild: OPPO)

När det gäller batteriprestanda har Find X2 Pro ett 4 260 mAh batteri som med genomsnittlig användning ser dig rätt i ungefär en dag - eller i vissa fall - en och en halv dag innan du dör. Uppenbarligen, om du är den typ av användare som är limmad på Instagram varannan minut kommer detta att minskas avsevärt, så allt beror på din användning och om du är ansluten till WiFi eller 4G/5G (den senare kommer att tömma din juice mycket snabbare FYI).

En av de mest imponerande sakerna med detta batteri är dock dess snabbladdningsförmåga, som ser att det laddas från noll till 100% på mindre än 40 minuter. Det är ganska chockerande att se det snabbt rinna upp framför dina ögon, och något vi gärna skulle se på smartphones som standard under de kommande åren. Nackdelar? Det finns inget stöd för trådlös laddning, men det är inte något vi har funnit att använda så ofta ändå.

Kamera

När det gäller att knäppa in dig i ett selfiehål, gör Find X2 Pro inte besviken.

På framsidan finns en 32 MP selfie -kamera som skapar imponerande levande bilder av dig och dina kompisar (eller husdjur) - även i svag belysning. Jämförde vi bilderna vi producerade på natten med dem på vår Huawei P40 Pro Plus, föredrog vi faktiskt resultaten i Oppo -handenheten, vilket - kanske vi lägger till - kostar betydligt mindre. Detta beror troligen på att Oppo har ägnat tid åt att se till att Find X2 Pro -kameran presterar bättre i svagt ljus än rivaler. De gjorde detta, får vi veta, genom att införliva en Sony-sensor som var specialbyggd för att uppnå bättre resultat i belysning.

Oppos senaste handenhet kör den senaste versionen av Android och betyder att du har tillgång till Googles programpaket, tack och lov (Bild: Lee Bell)

Läs mer

tom hughes jenna coleman
Smartphones
Lansering av iPhone 12 Samsung Galaxy Z Fold2 Google Pixel 4a förbeställningserbjudanden Bästa smartphones för 2020

På baksidan hittar du ett trippel kamerasystem med en 48MP snapper med optisk bildstabilisering, ytterligare en 48MP ultra-bred version när du vill ta snaps av stora landskap, och slutligen ett periskoplins med en optisk zoom som kan zooma upp till 5x utan att förlora kvalitet. Det är lite synd att detta inte är en 10x optisk zoom som de flesta enheter i kalibern har idag, men 5x fungerar fortfarande bra.

Även om det inte finns något superinnovativt här (vi såg den här typen av specifikationer från kameradrottningen Huawei för ungefär ett år sedan), fann vi att var och en av dessa kameror fungerade felfritt i våra tester och producerade levande och rena bilder som verkligen inte gav oss något att oroa oss för.

Vi bör också lägga till att videoinspelningen är silkeslen tack vare några pro -stabiliseringsfunktioner som Oppo säger att den har inbyggt.

Dom

Oppo Find X2 Pro kan ha lite av ett märkligt namn, men det är där konstigheten slutar. Allt annat är inte underbart fantastiskt. Med en stor, ljus skärm som inte tömmer batteriet för snabbt, ett supersnabbt laddningsbatteri samt en imponerande specifikationslista som säkerställer att det kan hantera nästan allt du kastar på det, och inte glömma dess mångsidiga kameror som är installerade som är bunden att glädja även den mest snabba glada smarta användaren, du kan inte gå långt fel med Find X2 Pro. Åh, och nämnde vi att du får allt detta för under £ 900? Detta måste vara en av våra favorit smartphones 2020.

emma chambers dödsorsak

Oppo Find X2 Pro finns nu i svart, orange eller begränsad upplaga av keramik från de flesta nätoperatörer, eller kan hämtas utan SIM för 899 £.

Se Även: