'OK Google': De bästa funktionerna i Google Assistant som du förmodligen inte visste om

Google

Ditt Horoskop För Imorgon

Google

Googles bakgrundshistoria för sin assistent är konstigt specifik(Bild: Google)



Google Assistant är den digitala hjälpen inbyggd i alla Android -telefoner och Google Home smarta högtalare, men hur väl vet du det egentligen?



Visste du till exempel att du kan be den att komma ihåg att enkelt glömma detaljer som ditt Wi-Fi-lösenord eller skicka ett sms till en vän eller ta en selfie?



tesco betala vid pumpen £1

Chansen är stor, även om du använder Google Assistant, du förmodligen inte göra det mesta av det. Här är några praktiska tips för att komma igång.

Användbara assistentkommandon

  1. Börja dagen med Hey Google, God morgon, för en översikt över ditt schema, en sammanfattning av vädret för ditt nuvarande område och en sammanfattning av eventuella påminnelser.
  2. Behöver du veta namnet på en låt? Använd Ok Google, identifiera den här låten för att ta reda på låtens titel och artist och för att spara listan kronologiskt så att du kan skapa en spellista senare.
  3. Sortera din veckobutik genom att fråga Assistant, Ok Google, lägg till bacon, ägg och apelsinjuice till min inköpslista '
  4. Behöver du fånga ögonblicket? 'Ok Google, ta en selfie' öppnar kameraappen och startar en nedräkning på tre sekunder utan att du behöver trycka på en knapp
  5. Låt assistenten sortera alla dina enhets- och valutakonverteringar - liter till gallon, pund till dollar och meter till fot - utan att skada din hjärna
    Vi testar den nya humoristiska Google Assistant

    Vi testar den nya humoristiska Google Assistant

  6. Skicka en text utan att lyfta ett finger genom att berätta för Google Assistant 'text' följt av kontaktens namn. Dikta ditt meddelande och avsluta med 'skicka det'.
  7. Google Assistant kan hjälpa dig att komma ihåg slumpmässiga fakta som 'Kom ihåg att WiFi -lösenordet är B6524 eller' Kom ihåg att jag lämnade bilen på parkeringsplats B
  8. När du har placerat din telefon på fel sätt kan du be någon annan assistent-aktiverad enhet där ditt konto är anslutet för att 'hitta min telefon'. Din telefon ringer högt, oavsett var den kan vara.
  9. Fråga 'Var är jag?' för en karta över din exakta plats
  10. Undvik trafikstockningar genom att fråga Assistant hur trafiken är på väg till jobbet eller hur lång tid det tar att komma till ett specifikt företagsnamn eller en adress.
  11. Häng med på dagen genom att be assistenten att 'lyssna på nyheterna.' Du kan konfigurera exakt vilka typer av nyheter och vilka källor som ingår genom att trycka på profilikonen i Google Home-appens nedre högra hörn och välja 'Inställningar' följt av 'Tjänster' och 'Nyheter'.

Google Home drivs av företagets assistent



Roliga användningsområden för assistenten

Google Assistant på Google Maps

Assistenten kan hjälpa dig att navigera i Google Maps för Android och iOS. Med bara din röst kommer du att kunna dela din ETA med vänner och familj, svara på textmeddelanden, spela musik och podcaster, söka efter platser längs din rutt eller lägga till ett nytt stopp.



aiko, prinsessan toshi

Din assistent kan automatiskt punktera ditt meddelande så att du inte behöver (på Android- och iOS-telefoner) och läsa tillbaka och svara på alla dina meddelandeaviseringar (endast Android). Assistenten fungerar också med dina favoritmeddelandetjänster från följande leverantörer: SMS, WhatsApp, Messenger, Hangouts och mer, så du behöver aldrig oroa dig för att fumla genom olika appar (endast Android).

Och när du kör beräknar assistenten automatiskt din ETA från Google Maps om du vill skicka din ankomsttid till vänner (endast Android). Säg Hej Google, ta mig hem för att öppna Google Maps och börja din resa.

Google Home Mini-sortimentet (Bild: Google)

Snabbare hjälp med assistenten i låsskärmen

Efter att du har valt dina inställningar kan assistenten svara på dig även när din Android-telefon är låst. Så du kan be din Google Assistant att visa restauranger i närheten, ställa in och avvisa larm, schemalägga påminnelser och tidtagare utan att låsa upp din telefon. Du kan också välja att se svar på personliga frågor, dvs. trafikuppdateringar till jobbet, kalenderuppdateringar och mer.

Låt Google Assistant vara din tolk

Att tala ett annat språk behöver inte längre vara ett hinder för ett bra samtal. Med Tolkningsläge på Google Home -enheter och smarta bildskärmar, du kan be Google Assistant att hjälpa dig genomföra en konversation på dussintals språk. Säg bara Hej Google, var min franska tolk för att starta tolkläge och få talat i realtid och (på Smart Displays) skriven översättning för att underlätta samtalet. Vi ser att denna teknik expanderar till fler platser, till exempel att hjälpa dig checka in på ett utländskt hotell eller hjälpa dig att förstå busschemat när du reser internationellt eller inte talar det lokala språket bra.

420 nummer som betyder kärlek

Se Även: