Oculus Rift blir BILLIGARE tack vare lägre PC-krav – men kan den konkurrera med PlayStation VR?

Teknologi

Oculus har sänkt kraven för datorer att köra Oculus Rift virtual reality-headset som lanserades tidigare i år .Det är bra, för även om Oculus Rift har applåderats som en fantastisk pryl, så är upplägget dyrt. Headsetet kostar 549 £ - och det är innan du har köpt kontrollerna eller blivit sugen på en avancerad speldator.


familjen michael gogglebox

Men Oculus har nu gjort sitt löfte att sänka de specifikationer som behövs för Rift-kompatibilitet.En uppdatering av hårdvaran innebär att den nu använder en teknik som kallas Asynchronous Spacewarp.


Oculus Rift-kontroller (Bild: OculusRift VR)

när dog victoria wood

I ett nötskal begränsar det grafiktrycket som läggs på datorer när man kör spel med hög bildfrekvens genom att jämna ut animeringen. Detta ger en illusion av en hög bildhastighet utan att stressa datorn.Oculus säger att det också kommer att hjälpa till att minska åksjuka som ibland uppstår med virtual reality-spel.

robbie williams lösa kvinnor

Men mer till saken, det gör det billigare att få tillgång till Oculus Rift och dess bibliotek med onlinespel.


Den huvudsakliga konkurrensen kommer från Sonys PlayStation VR, som inte är lika kraftfull men kostar en bråkdel av priset. PSVR kostar 349 £ för headsetet och fungerar med standard PS4 – som det finns många av som sitter i vardagsrum över hela landet.

Och precis som Oculus nedgraderar det som behövs för Rift, har Sony släppt PS4 Pro som lovar och ännu smidigare virtual reality-prestanda för nästa års spel.

Virtuell verklighet
Mest lästa
Missa inte