NPower cyberattack - kunder varnade för att personuppgifter kan ha kränkts

Npower

Ditt Horoskop För Imorgon

Npower sa att det har larmat dem som kan ha drabbats och 'omedelbart låst' sitt konto



Energileverantören Npower har tagit bort sin app efter att stulna inloggningsuppgifter användes för att komma åt kundkonton.



Företaget, som ägs av E.ON - en av Storbritanniens sex största energileverantörer - har inte avslöjat hur många människor som kan ha påverkats av cyberattacken.



Man tror att personliga kontaktuppgifter och delvis ekonomisk information kan ha erhållits, enligt MoneySavingExpert.com , även om fullständiga kontonummer inte verkar ha tagits.

Npower sa att det har larmat dem som kan ha drabbats och 'omedelbart låst' sina konton.

'Vi identifierade misstänkt cyberaktivitet som påverkar npower -mobilappen, där någon har öppnat kundkonton med inloggningsdata som stulits från en annan webbplats. Detta är känt som credential stuffing, säger företaget i ett uttalande.



strikt leaderboard vecka 9

Informationskommissionärens kontor (ICO) och Action Fraud har informerats om händelsen (Bild: Getty)

'Vi har kontaktat alla berörda kunder för att göra dem medvetna om problemet och uppmuntra dem att ändra sina lösenord och råd om hur man förhindrar obehörig åtkomst till deras onlinekonto.



'Vi låste omedelbart alla onlinekonton som potentiellt påverkades, blockerade misstänkta IP -adresser och tog bort npower -appen.'

Informationskommissionärens kontor (ICO) och Action Fraud har informerats om händelsen.

Npower sa att appen redan skulle dras tillbaka som en del av 'befintliga avvecklingsplaner'.

'Skydda kunder & apos; säkerhet och data är vår högsta prioritet och våra robusta försvar hjälpte oss att identifiera denna senaste attack, säger företaget.

'Det är viktigt att vi alla fortsätter att vara säkra på nätet och uppmanar kunderna att undvika att återanvända samma lösenord på flera webbplatser.'

ICO bekräftade att det hade meddelats och sade: 'Npower har gjort oss medvetna om en incident som påverkar deras app och vi gör förfrågningar.'

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

Se Även: