Ny inteckning låter dig doppa in och ut ur ditt hus värde som en bankomat

Inteckningar

Ditt Horoskop För Imorgon

HomeFlex har tillgång till ytterligare en 'pott' med lån(Bild: NORTH WEST NEWS SERVICE)



En ny affär från NatWest Med handlingar kan du göra ditt hem till en slags bankomat - vilket ger dig en massa extra lån som du kan använda för att täcka stora utgifter som bröllop eller till och med ett nytt kök.



HomeFlex fungerar endast på ränta, så dina månatliga återbetalningar täcker bara räntekostnaderna på ditt bostadslån istället för att hjälpa dig att betala av det.



servitris på första dejten

Det tillåter obegränsade överbetalningar utan några extra avgifter, så att du kan ta bort din skuld, men det betyder också att i slutet av inteckningstiden måste du hitta saldot eller få en ny inteckning.

Men den verkliga försäljningsargumentet för affären är vad NatWest kallar en 'flexi -pot' - en separat kassa som du kan låna från när du vill.

Jag behöver lite extra pengar

& Apos; flexi-pot & apos; kan hjälpa dig att täcka kostnaden för hemförbättringar

& Apos; flexi-pot & apos; kan hjälpa dig att täcka kostnaden för stora hemförbättringar (Bild: Getty)



Storleken på potten som är tillgänglig för dig beräknas utifrån hur stor din inteckning är jämfört med ditt hus värde.

Du kan sedan utnyttja de kontanterna när du vill - så länge dina omständigheter inte har förändrats - och du kommer att debiteras ränta på det i samma takt som din inteckning.



amazon fresh uk platser

NatWest räknar med att det kan vara populärt om du vill låna för att hjälpa en älskad med en insättning, täcka lite renovering av din egendom som ett nytt kök eller till och med gå för att betala för ett bröllop.

Varje uttag från den här potten måste vara minst £ 10 000, så det är inte något som kan hjälpa till med vardagliga kostnader eller den konstiga överraskningsräkningen.

Men det är ett trevligt alternativ om du har en större utgift i åtanke och inte har lust att behöva gå igenom rigmarolen för omlåning eller leta efter ett personligt lån.

Vem kan få en HomeFlex -inteckning?

Par inspekterar inteckning

Tyvärr är det inte tillgängligt för alla (Bild: Getty)

Det är värt att komma ihåg att HomeFlex inte kommer att vara ett alternativ för många av oss.

För att kvalificera dig för affären måste du ha en enda inkomst på minst 75 000 pund per år, medan du inte behöver få tillgång till den potten med ytterligare lån direkt.

Som med alla ränteinteckningar nu måste du ha en tydlig plan för hur du ska återbetala den faktiska inteckningen också-saker har förändrats sedan dagarna före kraschen där du kunde få en räntehandel utan att behöva oroa dig för hur du skulle hitta pengar för att betala av lånet när det mognade.

Om din plan för återbetalning helt enkelt är att sälja fastigheten, kommer du inte att kunna låna mer än 50% av fastighetens värde från början. Om du har någon annan plan - till exempel andra investeringar - kan du kanske låna upp till 75%.

Flexibilitet med min inteckning

Om du gör överbetalningar kan du njuta av perioder med & underbetalningar & apos; eller till och med ta en återbetalningssemester

Om du gör överbetalningar kan du njuta av perioder med & underbetalningar & apos; eller till och med ta en återbetalningssemester (Bild: Getty Images)

Även om HomeFlex kanske inte är bra för alla, är det en användbar påminnelse om att vissa hemlån kan vara ganska flexibla.

megan mckenna ny pojkvän

Många bolån låter dig överbetala med upp till 10% av det utestående saldot varje år utan att debitera dig.

Det här är inte bara en bra idé eftersom det hjälper dig att betala av det snabbare, vilket sparar pengar på räntekostnader i processen, men det kan också hjälpa om du behöver ta en återbetalningssemester.

Det är då en långivare låter dig i princip hoppa över ett par månaders återbetalning, till exempel om du förlorar ditt jobb eller föredrar att avsätta de pengar du normalt skulle använda för att täcka dessa räkningar mot något annat.

Beroende på din inteckning, om du har gjort överbetalningar tidigare kan du kanske betala för lite under en kort period eller till och med 'låna tillbaka' några av de pengarna.

Mamma, jag behöver dina sparkonton

Ett kvittningskonto är ett smart sätt att använda ditt eller dina föräldrars sparande för att minska dina månatliga återbetalningar

Ett kvittningskonto är ett smart sätt att använda ditt eller dina föräldrars sparande för att minska dina månatliga återbetalningar (Bild: Getty)

Om du har en anständig besparingspott kan en kompenserad inteckning också vara ett bra alternativ.

Det är här ditt sparbalans kvittas mot ditt inteckningssaldo, och du behöver bara betala ränta på skillnaden.

Så låt oss säga att du har en inteckning på 150 000 pund med 3% och 10 000 pund i besparingar.

Genom att göra en offsetavtal betalar du bara ränta på £ 140 000 av din inteckning, vilket innebär att dina återbetalningar sjunker från £ 711 till £ 664. Du kan sedan utnyttja dessa besparingar - eller lägga till dem - när du vill.

jack monroe förtal

Vissa långivare erbjuder nu erbjudanden för familjekompensation, så att dina föräldrar kan koppla ihop deras sparpott med din inteckning, vilket kan hjälpa dig att spara ännu mer.

Banker inklusive Barclays och First Direct, liksom byggföreningar som Coventry, Yorkshire och Chelsea, erbjuder alla kompenserade bpodukter.

Läs mer

Vad du behöver veta om bolån
Bästa nya bolåneaffärer Family Deposit Mortgage förklaras Hur hittar man det bästa bolånerådet Hur man remorterar

Se Även: