Nya 40 -åriga bolån med fast ränta för att erbjuda kunderna en affär för livet - utan avgångsavgifter

Inteckningar

Ditt Horoskop För Imorgon

En inteckning för hela livet(Bild: Getty Images/iStockphoto)



Nya 40-åriga fasta inteckningar kommer att komma in på marknaden, vilket ökar möjligheten att husägare aldrig behöver hitta en ny affär igen.



Mäklare Habito kommer att skaka om på utlåningsmarknaden med nya räntor på 10 år, med planer på att erbjuda 40-års fasta erbjudanden till förstagångsköpare, husflyttare och människor som vill flytta till England och Wales denna månad.



'Habito One' -erbjudandena är tillgängliga från måndag den 15 mars.

Produkter kommer att vara tillgängliga för låntagare med så låga insättningar som 10% och Habito planerar att lägga till 5% depositioner till sitt sortiment under försommaren.

Habito sa att det inte kommer att finnas några avgifter för tidig återbetalning (ERC) eller utträdesavgifter under inteckningarnas längd.



har någon vunnit set för livet

Detta gör det möjligt för kunderna att låsa in en viss ränta, vilket ger dem säkerhet om sina betalningar och skyddar mot framtida eventuella räntehöjningar, samtidigt som de har flexibilitet att byta eller flytta hem.

I teorin betyder det att köpare inte kommer att behöva gå igenom affären med att behöva återbetala (Bild: Getty)



Månatliga återbetalningar kommer att förbli desamma under hypotekslånets hela livslängd, vilket tar bort cykeln för återbelåning vartannat till femte år samt avgifterna som ofta uppstår när du tar ett nytt bolån.

Daniel Hegarty, grundare av Habito sa: 'De allra flesta av oss på en inteckning som är fastställda i två till fem år är effektivt instängda i ett system som inte passar vår ekonomiska framtid eller våra vanor att köpa hem.

”Ännu värre kräver det att vi ständigt byter till en ny produkt innan vi blir stuckta av en högre hastighet. Denna cykel är kostsam, tidskrävande och repetitiv - ungefär £ 1000 varje gång upp till tio gånger över bolånets längd.

Habito sa att även om den långsiktiga fasträntemodellen är ny för Storbritannien, är den mer vanlig i vissa andra länder.

Dess nya erbjudanden kommer med en produktavgift på 1 995 £. Kunder betalar endast produktavgifter när de tar en Habito One -inteckning eller ökar sin upplåning.

Priserna börjar på 2,99%, fast för hela kontraktstiden för inteckningen.

En affär på 2,99% kommer att vara tillgänglig för personer med en deposition på 40% som låser upp till en inteckningstid på upp till 15 år.

Om låntagare med denna insättningsstorlek ville låsa in under en längre period på 40 år, skulle erbjudandena vara högre, med 4,20%.

andlig betydelse av 1122

En låntagare med 10% insättning kan få en Habito One -inteckning med 4,39% i upp till 15 år. Med ett 40-årigt avtal skulle räntan potentiellt vara 5,35%.

En bra idé?

Skyltar sitter utanför grenar

Det finns många fler där ute, men kolla alltid villkoren (Bild: Bloomberg via Getty Images)

Rachel Springall, en finansexpert på Moneyfacts.co.uk, sa att det finns mer än 100 bolåneprodukter på marknaden för närvarande som håller i ett decennium.

'De flesta av de nuvarande affärerna där ute förbinder kunder med avgifter för tidig återbetalning under hela affären, men det finns några från TSB som gör det möjligt för låntagare att lämna efter de första fem åren,' sa hon.

Men Springall lade till kunder som väljer affären ska inte bara byta och sitta hårt.

'Det är alltid klokt för låntagare att se över sina inteckningar eftersom de kan hitta en bättre ränta någon annanstans och beroende på affären är det kanske inte för mycket att betala på förhandskostnaderna om räntan på det nya bolånet är mer konkurrenskraftiga.

'För närvarande är den genomsnittliga 10-åriga fasta bolåneräntan 2,84% och den lägsta 10-åriga fasta affären kommer från Barclays på 1,99% vid 60% lånebelopp med en avgift på 999 £.

'Det kommer att bli intressant att se uppgången för dessa nya bolån och om alternativa långivare kommer att lansera långfristiga bolån på den nuvarande marknaden för att möta efterfrågan.'

tillverkad i chelsea jp

Registrera dig för NEWSAM Money & s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: