Landsomfattande för att starta om 5% insättningsinteckningar men inte som en del av 95% statligt system

Inteckningar

Ditt Horoskop För Imorgon

Nationwide Building Society sa att det kommer att lansera sina nya 5% -affärer torsdagen den 20 maj utan statligt stöd

Nationwide Building Society sa att det kommer att lansera sina nya 5% -affärer torsdagen den 20 maj utan statligt stöd(Bild: PA)



Nationwide Building Society ska ta tillbaka 95% inteckningar i ett lyft för första gången köpare och låntagare med små insättningar, men det kommer inte att inkludera nybyggda fastigheter.



Bolåneavtal för låntagare med 5% insättningar försvann till stor del från marknaden förra året, eftersom leverantörer blev försiktiga med riskfyllda lån och möjligheten att huspriserna sjönk i den tuffa ekonomin.



Initiativet gjorde comeback förra månaden, efter att förbundskansler Rishi Sunak presenterade ett nytt regeringsstödt bolånegarantisystem för personer med lågt sparande.

Nationwide sa dock att det kommer att lanseras utan statligt stöd den 20 maj - i Yorkshire Building Society i mars.

Det sa att det nya inteckningssortimentet kommer att vara tillgängligt för dem som letar efter sitt första hem och nya kunder som flyttar, så att så många som möjligt kan dra nytta av det.



är michael schumacher vid liv

Människor måste klara vissa kriterier för att få de nya erbjudandena. De kommer bara att vara tillgängliga för anställda låntagare och fastigheten måste vara ett hus och inte en nybyggnad.

En byggare använder en såg när han arbetar på takbjälkarna

Nybyggda köpare kvalificerar sig inte för inteckning (Bild: Getty)



Nationwide har för närvarande en maximal LTV (belåningsvärde) på 85% för egenföretagare och för lägenheter.

Bland de nya 5% depositioner som Nationwide kommer att erbjuda kan låntagare välja ett tvåårigt bolån med fast ränta, som erbjuds till olika räntor beroende på den avgift som betalas. Det finns en 3,49% avgift för en £ 1,499 avgift, en 3,69% för en £ 999 avgift och en 3,84% avgift utan avgift.

Femåriga bolån med fast ränta kommer också att erbjudas. De inkluderar en avgift på 3,79% för en avgift på £ 1,499, en avgift på 3,89% för en avgift på £ 999 och en avgift på 3,99% utan avgift.

Tvååriga trackerpriser är också tillgängliga.

Första gången köpare kommer att få £ 500 cashback när de slutför sin 5% insättning inteckning hos samhället.

De nya produkterna kommer att finnas tillgängliga via inteckningsmäklare och även direkt via Nationwide.

Nationwide hade erbjudit 5% depositioner fram till mitten av juni 2020.

Henry Jordan, chef för bolån vid Nationwide Building Society, sa: 'Som Storbritanniens största byggnadssamhälle och näst största långivare är stödet till människor i deras första hem kärnan i det vi gör.

Arbetade arbetstagare kommer inte heller att få stöd

Arbetade arbetstagare kommer inte heller att få stöd (Bild: Getty Images/iStockphoto)

'Som en av de ledande långivarna till förstagångsköpare känner vi oss trygga med att återvända till 95% LTV-marknaden utan att vi behöver ha pantgarantisystem.

'Genom att inte vara en del av systemet kan vi ge våra medlemmar ett förbättrat värde och det visar de marknadsledande räntorna som vi tillkännager idag.'

Eleanor Williams, en ekonomisexpert på Moneyfacts.co.uk, sa: ”Det är fantastiskt att se ytterligare val och produktalternativ bli tillgängliga till 95% av lån till värde.

'Många skulle bli första gången köpare och de med begränsade insättningar tillbringade större delen av förra året som inte kunde gå vidare med sina bostadsköpdrömmar, eftersom tillgängligheten minskade dramatiskt i de högre belåningsnivåerna.

'För dem som nu funderar på att gå vidare med ett bolåneavtal är det viktigt att de överväger hela paketet som erbjuds, med hänsyn till initialräntan men också andra faktorer, till exempel den avgift de skulle behöva betala och eventuella incitament som kan vara tillgängliga för dem .

'Att söka oberoende, kvalificerad rådgivning kan därför vara ovärderlig för att se till att de överväger alla alternativ som finns tillgängliga för dem och väljer rätt affär för deras förhållanden.'

Registrera dig för NEWSAM Money & apos; s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: