Mothercare säljer ut Early Learning Center men det behåller 6 miljoner pund lager

Modervård

Ditt Horoskop För Imorgon

Early Learning Center (ELC) drivs inom 80 Mothercare -butiker i Storbritannien(Bild: NEWSAM.co.uk)



Mothercare har avslöjat att det sålde sin arm för Early Learning Center för 13,5 miljoner pund.



Babykedjan, som meddelade planer på att stänga dussintals butiker förra året, sa att leksakskedjan kommer att övertas av The Entertainer.



bästa tiden att sälja på ebay

Cheferna sa dock att Mothercare kommer att behålla ägandet av cirka 6 miljoner pund lager från barnen & apos; kedja, som kommer att säljas till kunder under de närmaste månaderna.

I ett uttalande stod att medan Mothercare har närvaro på leksaksmarknaden genom Early Learning Center (ELC), har det inte pengar att fortsätta att investera i och göra vinster från & apos; specialistmärket & apos ;.

Det tillade att Mothercare 'saknar skalan' för att leverera ett produktsortiment som matchar nuvarande marknadskonkurrens - främst ledt av företagets beslut att dra tillbaka artiklar för äldre åldersgrupper 2017.



Den oroliga återförsäljaren tvingades ingå ett räddningsavtal med borgenärer som en del av omstruktureringen och refinansieringen förra året (Bild: Stoke Sentinel)

Early Learning Center - som till stor del fungerar som eftergifter i Mothercare -butiker - kommer att fortsätta att finnas i filialer och online.



Det drivs inom 80 Mothercare -butiker i Storbritannien, 400 butiker internationellt via franchisepartners och online.

Förvärvet inkluderar också ELCs portfölj av leksaksmärken, till exempel Happyland.

Mark Newton-Jones, vd för Mothercare sa: ”Vi har gjort betydande framsteg under de senaste månaderna när vi fortsätter vår strategiska omvandling för att leverera en hållbar och lönsam framtid för Mothercare.

'Denna avyttring av Early Learning Center ger ytterligare ett steg mot att eliminera vår bankskuld, och våra nya koncessionsavtal med The Entertainer kommer att ge våra kunder ett ännu starkare leksakserbjudande, både i butik och online. Vi ser fram emot att arbeta med teamet på The Entertainer under de kommande åren.

varför är uip dåliga

'Vi kommer att uppdatera ytterligare om vårt helårsresultat i maj.'

Early Learning Center grundades 1974, ursprungligen som ett postorderföretag som erbjuder leksaker och böcker med pedagogiskt innehåll.

Early Learning Center grundades 1974 som ett postorderföretag som specialiserat sig på utbildningsinnehåll (Bild: UIG via Getty Images)

Under året till den 24 mars 2018 genererade det intäkter på £ 73,9 miljoner och gjorde en vinst på £ 1,1 miljoner.

The Entertainer grundades 1981 i Amersham, Buckinghamshire, av man och hustru, Gary och Catherine Grant, med en vision att göra den till 'Den bäst älskade leksaksbutiken-ett barn, ett samhälle i taget'.

Idag fortsätter det att vara den största familjeägda kedjan av leksaksaffärer i Storbritannien med totalt 163 butiker - det fungerade också online som TheToyShop.com.

knivar ut uk releasedatum

Gary Grant, grundare av The Entertainer, sa: Vi är glada att kunna lägga till ELC till The Entertainer -familjen. Det kommer med en rik historia som ett mycket älskat brittiskt varumärke, som stöder föräldrar och morföräldrar med deras barns tidiga lärande, utveckling och lek.

'Vi kommer att försöka ge nytt liv åt produktutbudet samtidigt som vi behåller den höga kvalitetsnivån som ELC är känt för. Genom att kombinera vår erfarenhet med ELC: s passionerade och skickliga partners runt om i världen ser vi fram emot att återuppliva varumärket i kommande generationer.

På tal om försäljningen sa Mothercare att flytten kommer att hjälpa den att betala ner cirka 17,5 miljoner pund skuld under nästa år, samtidigt som den har ingått ett armlängdsavtal med The Entertainer för leverans av leksaker till butiker och online.

Mothercares brittiska verksamhet har varit olönsam i mer än ett decennium, vilket tvingade företaget att sänka kostnaderna och utarbeta en överlevnadsplan i juli förra året.

I januari varnade det för en 'utmanande period' efter att även digital försäljning hos återförsäljaren sjönk 16,3%.

Det skyllde på lägre iPad -försäljning som leds av butikens nedläggningsprogram samt ett mindre & leksakserbjudande & apos; med mindre rabatter.

dör shona på kröningsgatan

I slutet av mars 2019 kommer kedjans antal affärsbutiker att ha minskat från 137 i maj 2018 till 79. Företaget sa också att det siktade på att vara skuldfritt i slutet av detta år.

Läs mer

High street nedläggningar
Fler House of Fraser -butiker stänger Asda -arbetare uppmanades att teckna nya kontrakt William Hill stänger 700 spelbutiker M&S skulle kunna stänga ännu fler butiker

Se Även: