Pengar som sparar mamma som kan laga 50 måltider för 72 p / person delar sina läckra hemligheter

Spara Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Kaitie säger att hon bara handlar online - eftersom det dämpar eventuella impulsköp(Bild: FACEBOOK)



En ung mamma kallade & apos; meal prep queen & apos; har avslöjat hennes otroliga kökshemligheter som matar hennes familj för mindre än £ 1 per person.



755 nummer kärlek

Kaitie Purssell, en 27 -årig från Sydney, Australien, chockade mammor runt om i världen när hon avslöjade sina masskokningar - det räcker till bara 72 p ($ 1) en person.



Och de är också superfriska - med att tvåbarnsmamman har gått ner 21 kilo på sitt pengarbesparande uppdrag.

Hon är nu a Frisk mamma ambassadör och har delat med sig av sina hemligheter för att spara tid, pengar och slöseri i köket.

& apos; En upptagen mamma på en stram budget & apos;

Kaitie toppar har sparat henne en liten förmögenhet - och hon har gått ner i vikt på toppen (Bild: FACEBOOK)



Hennes måltid förbereder som innehåller läckra medel från chili till chorizo ​​enchiladas (Bild: FACEBOOK)

'Måltidsberedning har hjälpt så mycket i min viktminskningsresa. Jag är en upptagen mamma på två på en stram budget, och alltid med en frys full av måltider och snacks räddar jag mig från att hoppa över måltider eller ta takeaway, säger Kaitie.



Hon baserar sina måltider på säsongsbetonade råvaror, som hon hävdar inte bara är billigare, utan godare, och köper alltid i bulk. Hennes måltider inkluderar allt från mexikansk chili till kyckling soppa och pumpa och pinjenöt pasta.

Före och efter: Alla hennes recept är hälsosamma och kalorifattiga (Bild: FACEBOOK)

Hennes bästa tips är att köpa massor av grönsaker - dessa är billiga och kan ta ut kötträtter, som ofta är dyra.

Linser och rivna grönsaker är både hälsosammare och mättande, och alltid använd långsam spis, tillade hon.

Kanske överraskande är onlineshopping ett av hennes största tips - eftersom det blockerar distraktioner och stoppar hennes impulsköp i kassan.

När hennes mat är in, förbereder hon sina måltidsplaner - sedan skär upp alla sina grönsaker för att spara tid på kvällarna.

Läs mer

Superspararnas hemligheter
Jag betalade bara 29 p för en hummermiddag Tonåring sänker mammas shoppingräkning till hälften Hur man skapar ett eget gym GRATIS Hur man gör lösa växlar till £ 600

'Det gör mitt liv så mycket lättare'

Om du vill lära dig av hennes vanor måste du & apos; börja små & apos; och frigör din frys, sa hon.

'Gör dubbla, trippel eller fyrdubbla mängder av middagen du gör varje kväll och frys den. Det var så jag började. Om jag skulle göra ett bananbröd skulle jag göra två, skära ett och frys det.

'Jag tycker att de flesta köttfärsrätter, långsamt tillagade måltider och grytor fryser bäst, & apos;' Sa Kaitie.

'Jag älskar att ha matlagning redo att gå, eftersom det gör mitt liv så mycket lättare. Mindre rätter, mer tid med barnen och mer tid för mig att klämma in mina utmaningsövningar.

'Det är så mycket billigare att göra det mesta från grunden, det tar inte mycket längre tid och du skär ut mycket socker och andra otäckheter genom att göra det', tillade hon.

Hon fryser också kvarvarande ingredienser - från currypasta och tomatpuré till pasta och flytande buljong.

'Lägg dem i isbitar och överför dem till märkta dragkedjor för frys för att minska slöseriet', förklarade hon.

”Jag spenderar ofta mindre än en timme i köket och förbereder en hel vecka mat till min familj. Det behöver inte vara svårt eller ta hela dagen, säger hon.

Kaitiees 50 vintervärmande måltider för bara £ 90 (72 p per person)

Hon säger att alla borde prova måltidsförberedelser och insisterar på att det gör saker både enklare och billigare (Bild: FACEBOOK)

Hennes måltidsförberedelser för vintern inkluderade sex portioner chili con carne och sex kyckling- och majssoppor (Bild: FACEBOOK)

En förberedelse i Kaitie's kök skulle innehålla fem portioner biff san choy rosett, åtta chokladsnacks av hasselnöt och sultana och 14 weetbixbollar.

Det är förutom 20 lycka bollar och fyra svartpeppar och paprika dips med veggie pinnar. Allt detta kommer sedan att frysas in för att njuta senare.

Var och en av hennes recept är låg i kalorier - den högsta är san choy bow med 390 kalorier per portion.

'Det hjälper också att flytta magefettet samt hålla dig fin och mätt när du följer en viktminskningsplan,' förklarade hon.

Kaitiees vinterrecept

5x långkokare Ragu

9x Hidden Veggie Bolognese

4x nötkött och sötpotatiscurry

6x mexikansk stil Chilli Con Carne

6x kyckling- och majssoppa

5x Kyckling & Chorizo ​​Enchiladas

5x spanskt ris med Chorizo

4x Pumpa & Pine Nut Pasta

6x Chicken Pad Thai

'Det är så mycket billigare att göra det mesta från grunden, det tar inte mycket längre tid och du tar bort mycket socker och andra otäckheter genom att göra det.' (Bild: FACEBOOK)

Hennes 50 vinteruppvärmningsrecept kostar strax under £ 90 ($ 125) - och kostar i genomsnitt cirka 1,80 pund per måltid, eller 72 p per person.

Det innehöll fem långsamt kokta ragus, nio portioner spaghetti bolognese och fyra portioner nötkött och sötpotatis curry.

Hon gjorde också sex portioner chili con carne, sex kyckling- och majssoppor, fem kyckling- och chorizo ​​-enchiladas, fem portioner spanskt ris med chorizo, fyra portioner med pumpa och pinjenötpasta och sex kyckling Pad Thais.

Hon uppmanar alla att prova måltidsförberedelser och insisterar på att det gör saker både enklare och billigare i längden.

'För mig har mat 90% bidragit till min viktminskning. Jag älskar mat, jag har alltid gjort det men jag börjar sakta älska mig också.

Kaitie bästa tips för att spara pengar

  • Köp i bulk
  • Prata fördel med säsongsgrönsaksaffärer
  • Köp mer grönsaker och mindre kött
  • Frys allt
  • Handla online - det stoppar dig för mycket
  • Gör en måltidsplan - och håll dig till den
  • Skriv en inköpslista
  • Använd långkokaren för att göra hälsosamma rätter som kan hålla i dagar

Se Även: