Mikel Artetas 'lidande' erkännande gör glädjen med Arsenals stjärnor klara efter öppningsvinsten

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Mikel Arteta berömde sina spelare efter att ha erkänt att de tvingades 'lida' för sin första seger för säsongen.



Gunners forward Gabriel Martinelli gjorde det första målet i kampanjen 2022/23 och de resande fansen avslutade kvällen med att skandera: 'Vi är i toppen av ligan.'



Det kom efter Arsenal klarade en sträng undersökning på Selhurst Park när Gabriel Jesus glänste på sin debut och Frankrikes försvarare William Saliba var enastående med matchens man i försvaret.



Arsenal-chefen Arteta, som njöt av sin 50:e elitserien vinna som manager, sa: 'För att vinna här måste du lida - vi har gjort det och det är en del av den mentalitet vi vill bygga, att komma till sådana här platser och vinna.

'Det viktigaste är att vinna den första matchen, att bygga upp självförtroende och momentum, och sedan kan du prata om saker vi behöver förbättra - det var ganska många idag, om jag ska vara ärlig.

'Du behöver den rätta balansen för om du kommer till korta fysiska i det här spelet kommer du att bli utsatt. Att ha spelare längst bak i rätt storlek är väldigt viktigt i den här typen av matcher.



'Det är motståndskraften vi behöver för att vinna fotbollsmatcher och se dem igenom. Aaron Ramsdale gjorde det otroligt bra från en-mot-en och vann matchen för oss.'

Arteta reserverade särskilt beröm för Saliba som, två år efter att ha skrivit på för Gunners och tillbringat ett par år på lån, gjorde en vinnande debut.



'Saliba var fantastisk ikväll. Låt honom spela och låt honom utvecklas. Vi hade en plan för honom innan vi ville avslöja honom och han visade hur bra han är som försvarare.'

 Saliba satte knappt en fot fel på Selhurst Park
Saliba satte knappt en fot fel på Selhurst Park ( Bild: PA)

Arteta berömde också Jesus för hans roll i öppningsmålet från ett fast mål: 'En av fastbollstränarna skapade rutinen för det första målet och vi tränade på det igår.

'Gabriel Jesus har skräckfaktorn: han är alltid på din axel, han står aldrig stilla, han rör sig alltid och han är så skarp. Han har intuitionen att få bort bollen från dig så det är svårt för försvarare.”

Crystal Palace Managern Patrick Vieira tillade: 'Från de små chanserna du skapar måste du göra mål. Vi spelade bra ibland men du måste ta dina chanser när de kommer - speciellt mot ett lag som Arsenal.'

Se Även: