Michael Schumachers hus och egendom som ägs av F1 stora

Formel 1

Ditt Horoskop För Imorgon

Den 29 december är det fem år sedan skidolyckan som krossade livet för Formel 1-legenden Michael Schumacher.



Den sjufaldiga världsmästaren drabbades av en allvarlig hjärnskada efter att ha fallit medan han åkte skidor med sin 14-årige son vid Meribel i de franska alperna 2013.



Han togs ut ur ett medicinskt inducerat koma i april året efter men har bara visat en långsam återhämtning och en familjeadvokat rapporterade i september 2016 att den tidigare mästaren fortfarande inte kunde gå eller tala.



Sedan han släpptes från sjukhuset har han fortsatt sin återhämtning i sitt hem i Schweiz, men familjen har förstås varit ovillig att offentliggöra detaljer om Schumachers hälsa under åren sedan.

angelina jolie kysser brorsan

Godset, byggt enligt familjens specifikationer 2007, ligger vid Genèvesjön i staden Gland nära Nyon i den franska kantonen Vaud.

Han är baserad i de schweiziska alperna

Michael Schumacher drabbades av en förödande hjärnskada till följd av en skidolycka 2013 (Bild: AFP/Getty Images)



Gland, Schweiz

Michael Schumacher lät specialbygga sin herrgård vid Genevesjöns strand (Bild: FOTOSPORTS INTERNATIONAL)

Planerna för byggandet av gården mötte inledningsvis ett hårt motstånd från lokalbefolkningen i staden Nyon - som också är värd för World Wide Fund och International Union for Conservation of Nature - som var oroliga för effekten av att bygga arbete på den 15 hektar stora tomten skulle ha på miljön.



Komplexet med fyra våningar, som heter Villa La Reserve, ligger precis bakom Genfersjöns strand med utsikt över de schweiziska alperna och ligger avskilt bakom tungt skogsbruk och ett specialbyggt staket.

värsta fängelset i Storbritannien

Godset återspeglar Schumachers djupt engagerade engagemang för integritet och önskan att hålla ett avstånd från den offentliga blicken. Under 2016 talade hans manager Sabine Kehm: ”När han var i Schweiz var det till exempel klart att han var en privatperson.

& apos; Villa La Reserve & apos; med utsikt över de schweiziska alperna (Bild: Getty Images)

345 ängelnummer betydelse

'En gång i en lång diskussion sa Michael till mig: & apos; Du behöver inte ringa mig nästa år, jag försvinner. & Apos;

Han äger en ranch i Texas

Både Schumacher och hans fru Corinna är hästentusiaster och har anläggningar för att stabba djur både i Gland och på en ranch som ägs av paret i Texas.

Anläggningarna accepterar ett antal externa hästar i sitt träningsprogram, och den schweiziska verksamheten - SVAG CS Classic Show - 'har gjort sig ett namn i hela Europa för att ha tyglar på sitt bästa'.

Ranchen var värd för världsmästerskapen i tävlingar 2016 efter att tidigare ha varit värd för ett antal utgåvor av ungdomsvärldsmästarna.

Corinna vann Europatitel 2010, medan dottern Gina, 18, var då Europamästare i junior.

Corinna Schumacher på & apos; CS Ranch & apos; Hästshow

Corinna Schumacher är en ivrig hästägare (Bild: Rex)

Det ryktades om att han skulle köpa ett hus på Mallorca

Rykten dök upp tidigare i år om att Schumacher skulle flyttas till en herrgård på 27 miljoner pund på den spanska ön Mallorca efter att familjen köpte den av Real Madrids president Florentino Perez.

Talet om att den tidigare Ferrari -föraren fick sin vård bytt till Spanien avbröts dock snabbt av familjen, trots att borgmästaren på Mallorca, Katia Rouarch, har citerats för att säga: Jag kan officiellt bekräfta att Michael Schumacher flyttar in till vår kommun och att allt är inrättat här för att välkomna honom. '

Michael och Corinna Schumacher gifte sig 1995 (Bild: Getty Images)

nationella lotteri resultat bonusboll

Rouarchs kontor insisterade senare på att hon aldrig hade gett offerten, med Schumachers chef Kehm bekräftade: 'Familjen Schumacher planerar inte att flytta till Mallorca.'

Se Även: