Michael Jacksons hemliga skallighet efter hemska brännskador under stunt

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Michael Jackson levde i hemlighet med skallighet - och hade täckt det i åratal med peruker och smarta frisörtips, det framkom.



Och det har spekulerats om att orsaken till hans skallighet var de fruktansvärda andra och tredje gradens brännskador han fick under inspelningen för en Pepsi cola-annons.



kim cattrall sex och staden

Efter hans chockdöd fann en rättsmediciner att Jacksons huvudhår var glesa och kopplade till en peruk, som han hade burit i flera år för att täcka över sin skalliga fläck.



Michael Jackson bar peruker resten av livet efter att ha fått fruktansvärda brännskador 1984 (Bild: AFP/Getty Images)

Jackson stod kvar med en skallig fläck efter att hans hår fattade eld under en Pepsi -annonsfilm (Bild: Pepsi / Splash News)

Under sina år som ett underbarn i Jackson 5 gungade Michael en full Afro med stolthet.



Men när han kom för att filma för Pepsi -kampanjen 1984, slutade Jackson - som hade fått fem miljoner pund för att samarbeta med varumärket - bli sträckt ut ur studion och fördes till ett sjukhus för att behandla hans plågsamma brännskador.

Under inspelningen hade Jackson gjort fem tagningar av samma skott: att dyka upp högst upp på en kort trappa och dansa ner dem när fyrverkerier släpptes runt honom.



Men ett tekniskt problem under den sjätte tagningen såg pyrotekniken explodera - med gnistor som landade i Jacksons hårt gelade hår och antändde det.

I några sekunder fortsatte Michael dansa nerför trappan - innan han plötsligt sprang i rädsla utanför scenen följt av scenhänder som desperat försökte släcka sina flammande lås.

En explosion av fyrverkerierna på Pepsi -produktionssatsen tändde Jacksons hår (Bild: Pepsi / Splash News)

Paramediker kallades till och Jackson fastspändes vid en bår och fördes till Brotman Memorial Hospital för att behandla svåra brännskador i ansiktet, hårbotten och kroppen, medan de kvar på uppsättningen fick besked om att lämna studion.

Komikern Kathy Griffin, som råkade jobba som extra person den dagen, berättade senare för Hollywood Reporter vad som hade hänt.

'Det sista en produktion skulle göra efter en sådan olycka skulle vara att meddela hundratals, om inte tusentals, extrafunktioner som, & apos; Det har varit en hemsk olycka. Alla går hem! & Apos; ' hon skrev.

'Jag kommer bara ihåg att vi alla var abrupt ursäktade för dagen. När jag hade drivit mina föräldrar & apos; Toyota Corolla tillbaka till vår Santa Monica -lägenhet, det var alla nyheter.

holly wells och jessica chapman

Förfärade scenhänder rusade för att släcka lågorna (Bild: Pepsi / Splash News)

Jackson skrev i sin Moon Dance -memoar några år senare och sa att annonsens regissör Bob Giraldi inte hade varit glad att stjärnan var så långt nerför trappan när explosionen gick.

Jacksons vän och säkerhetsvakt Mike Brando sa på en presskonferens: 'Explosionen var mycket större [än tidigare tagningar]. Explosionen startades tidigare än någonsin tidigare. [Jackson] berättade för mig igår att han blev regisserad av Bob Giraldi i den sista tagningen att stanna vid sidan av fyrverkerierna tills efter explosionen. '

Pepsi betalade Jackson en uppgörelse på 1,5 miljoner dollar, som Thriller -sångaren donerade till ett vårdcentral i Kalifornien. Pengarna användes för att inrätta en brännskadeklinik uppkallad efter Jackson.

Jackson fördes till sjukhus med allvarliga brännskador i hårbotten, ansiktet och kroppen (Bild: Pepsi / Splash News)

Det har spekulerats i att ångesten Jackson befann sig i efter att händelsen sparkade igång receptbelagda smärtstillande missbruk som så småningom dödade honom, liksom hans ständiga plastikkirurgiska tweaks.

Enligt Telegraf , hans makeupartist Karen Faye vittnade i sin felaktiga dödsfall om att Jackson drabbades av försvagande migrän efter olyckan, för vilken han krävde stark smärtstillande medicin.

'Jag har aldrig sett något liknande i mitt liv', sa hon. 'Det här var någon jag kände och han brann.'

Jackson drabbades av migrän och smärta i flera år efter händelsen och tvingades bära peruker resten av livet (Bild: WireImage)

stacey dooley trosbyxa

Sedan den ödesdigra dagen tvingades Jackson bära peruker då hans hår aldrig växte tillbaka över ärrvävnaden.

Under resten av sitt liv bar han falska hårstycken och blev känd för sina axellånga svarta raka lock - långt ifrån hans Afro -image under sina tidigare år av berömmelse.

Läs mer

Michael Jacksons Leaving Neverland -dokumentär
Hur man tittar Vem är Wade Robson? Första trailern Sjukt & apos; barnbröllop & apos;

Se Även: