Marko Arnautovics historia med Erik ten Hag förklarar Man Utds intresse för transfer

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Manchester United har enligt uppgift lanserat ett överraskningsbud på Marko Arnautovic, men hans historia av att spela under Erik ten Hag och Steve McLaren kan förklara det intresset.



Arnautovic spelar för närvarande för Bologna efter att ha varit med tidigare elitserien för Stoke City och West Ham Förenad. han lämnade Hammers hårt 2019 för kinesiska Super League-sidan Shanghai Port.



Men med Red Devils nu desperata att värva en anfallare med Anthony Martial skadad och Cristiano Ronaldo kräver avgång, han har dykt upp som ett möjligt mål. Österrikaren gjorde 43 mål i Premier League under sin tid i Stoke och West Ham.



Han nådde tvåsiffrigt för Bologna förra säsongen och gjorde 15 poäng på 34 matcher i alla tävlingar. Och med sina framalternativ som är få och långt emellan, The Athletic rapporterar att United har lagt ett bud på 6,8 miljoner pund för att värva honom.

van dijk skadeuppdatering

Flytten kanske inte är så ur det blå som det verkar först, med Arnautovic som har en historia med Ten Hag och McLaren. Forwarden var i FC Twente när McLaren tog ansvaret för Eredivisie-laget sommaren 2008.

Han skrev snabbt på ett nytt kontrakt med den holländska sidan och blev ordinarie i McLarens lag. Han gjorde 14 mål och gjorde åtta assist i alla tävlingar, då han gjorde 41 matcher totalt.



SÄG VAD DU TYCKER! Skulle Marko Arnautovic vara en bra värvning för Manchester United? Kommentera nedan .

 Arnautovic spelade under United-chefen Ten Hag och hans assistent Steve McLaren i FC Twente
Arnautovic spelade under United-chefen Ten Hag och hans assistent Steve McLaren i FC Twente

Dessa mål hjälpte Twente att säkra en andraplacering i den holländska högsta klassen och nå utslagningsstadiet i UEFA-cupen. Arnautovic skulle ansluta till Inter Milan för följande säsong, medan McLaren ledde Twente till deras första Eredivisie-titel någonsin.



McLaren är förstås nu assisterande chef i United till Ten Hag, som var engelsmannens nummer två i Twente. Enligt The Athletic är Ten Hag en 'inflytelserik röst' i beslutet att rikta in sig på 33-åringen.

trilogi box meal kfc

Hans styrka och karaktär sägs vara de egenskaper som United-cheferna beundrar mest hos honom när de vill ta in honom som en truppspelare. Han har fortfarande två år kvar på kontraktet med Bologna, som slutade trettonde i Serie A förra säsongen.

Man tror att Arnautovic skulle komma in för att täcka Ronaldo och Martial om han anländer till Old Trafford. Han ses som ett alternativ till Benjamin Sesko, där United har stött på problem när de försöker köpa anfallaren från Red Bull Salzburg.

Med Martial skadad och konditionsbekymmer över Ronaldo startade United den nya Premier League-kampanjen utan en erkänd anfallare. Men med Brighton Ronaldo tog en ledning med 2-0 och fick in på fem minuter in i andra halvlek.

Även om Red Devils drog tillbaka ett mål, var det en katastrofal öppningsmatch för den nya eran under Ten Hag. Han kommer nu troligen att öka sina ansträngningar för att stärka sin trupp, med mindre än en månad kvar innan transferfönstret stängs till januari.

Se Även: