Mars stora Premium Bond -vinnare inklusive 2 nya miljonärer - är du en?

Premiumobligationer

Ditt Horoskop För Imorgon

Du kan mycket väl ha tagit jackpotten(Bild: NS&I)



Eftersom Premiumobligationer lanserades 1956, har en mycket speciell maskin vunnit den brittiska allmänhetens kärlek - Ernie.



Han representerar 21 miljoner kontoinnehavares förhoppningar och drömmar i hela Storbritannien och utomlands och har ansvarat för att dra ut tre miljoner priser varje månad, värda mer än 90 miljoner pund.



Men efter 15 år har Ernie 4 nu överlämnats till National Museum of Computing för hans pensionering.

Han ersätts av den högteknologiska Ernie 5 - som nu kommer att sikta igenom 79 miljarder obligationer och väljer tre stora vinnare varje månad.

Alla tidigare Ernies har använt termiskt brus för att producera slumpmässiga tal, men Ernie 5 drivs av kvantteknik, förmågan att producera slumpmässiga tal genom ljus.



Och han har redan valt denna månadens vinnare.

1222 betyder kärlek

Fördelning av prisdragningen i mars 2019

I dragningen i mars 2019 kommer totalt 3 252 781 priser till ett värde av 9 975 275 pund att betalas ut.



Det fanns 79.693.094.848 kvalificerade obligationer för dragningen.

Ernie 5: s marsmiljonärer i mars

Är du en? (Bild: Getty)

Den här månadens två jackpottpriser på 1 miljon pund tillhör en man från Somerset och en kvinna från Buckinghamshire.

Somerset -vinnaren, som innehar det högsta beloppet på £ 50 000 i premiumobligationer, har hållit sina vinnande obligationer sedan september 2015 (vinnande obligationsnummer: 256SE420168).

Den andra miljonären för mars, en kvinna från Buckinghamshire innehar 33 116 £ i premiumobligationer och köpte den vinnande obligationen i maj 2016 (vinnande obligationsnummer: 272TH828201).

Premiumobligationer är en av de mest populära besparingsprodukter , som erbjuder skattefria priser som kan betalas direkt till kundernas bankkonton.

Minsta investering är nu £ 25 och kan köpas i present till barn under 16 år av föräldrar och morföräldrar.

Sedan lanseringen av Premium -obligationer 1956 har Ernie skapat 406 miljonärer och genererat siffrorna för över 432 miljoner priser på totalt 19,2 miljarder pund. Idag har Ernie dragit över tre miljoner priser värda mer än 92 miljoner pund.

'Premiumobligationer är lika populära som någonsin tidigare och Ernie har varit en integrerad del av den resan och förändrat livet för miljontals kunder sedan 1957', förklarar Ian Ackerley chees chefer på NS&I.

'Men ERNIE och Premium Obligationer går också med tiden; Ernie, med hjälp av kvantteknik, kommer nu att kunna generera de miljoner nummer som krävs i en mycket snabbare takt, och fortsätter att ge kunderna en chans att ha kul samtidigt som de har en säker plats för sina besparingar.

'Under tiden kan kunder använda digitala kanaler för att kontrollera och hantera premiumobligationer - från att be Alexa att kontrollera priser till att få utbetalade priser direkt till sitt bankkonto - spara och vinna är lättare, snabbare och mer tillgängligt än någonsin tidigare'

owen james john humphrys

Läs mer

Bästa sparkonton
Lättåtkomliga konton Sparkonton för barn Bästa kontanter ISA -konton Bästa obligationer med fast ränta

Se Även: