En man som tappade halva ansiktet till en cancertumör i melonstorlek får transplantation i Terminator-stil byggd av en genial kirurg

Ansikts Transplantationer

Ditt Horoskop För Imorgon

Tim fick diagnosen efter att han klagade över ont i käken

Tim fick diagnosen efter att han klagade över ont i käken(Bild: Caters News Agency)



En cancer-drabbad man som hade en tumör av storleken på en melon borttagen från ansiktet har fått en transplantation i Terminator-stil tack vare en genial kirurg.



gör viagra dig större

Tim McGrath, 38, stötte på vad läkare kallade det 'värre fallet' efter en operation för att ta bort hans Synovial Sarcoma -tumör lämnade honom med ett halvt ansikte & apos; och kan inte äta eller dricka.



Läkare lyckades ta bort den extremt sällsynta mjukdelscancer, men kunde inte rekonstruera hans ansikte och lämnade Tim med utsatt kött i mer än ett år.

Men 38-åringen fick ett nytt liv när en ledande kirurg kom till hans hjälp och började ge canceröverlevaren en ansikts transplantation i terminatorstil.

Tim innan han fick diagnosen mjukvävnadshastighet

Tim innan han fick diagnosen mjukdelscancer (Bild: Caters News Agency)



Toppläkaren Kongkrit Chaiyasate hade hört talas om Timas situation och gick med på att hjälpa honom - genom att använda hud från benet och underarmen för att rekonstruera hans ansikte.

Tim, en ivrig golfare, njuter nu av alla möjligheter han får och återuppbyggnadsarbetet på hans ansikte kommer att fortsätta under 2018.



Tim, från Michigan, USA, sa: 'Efter operationen för att ta bort tumören var jag hjärtskadad, jag insåg inte att hälften av mitt ansikte skulle tas bort och det var inte förrän jag gick till Dr Chaiyasate som jag började känner riktigt hopp igen.

Tim McGrath, 38, diagnostiserades med Synovial Sarcoma en extremt sällsynt form av mjukvävnadscancer - vilket lämnade honom med en MELON -stor tumör som växte i ansiktet

Tim McGrath, 38, fick diagnosen Synovial Sarcoma, en extremt sällsynt form av mjukvävnadscancer - vilket ledde till att en tumör i storlek MELON växte i ansiktet (Bild: Caters News Agency)

'Jag var täckt av ärr från tidigare operationer som begränsade mina alternativ för återuppbyggnad, men vi gick vidare och resultatet har varit otroligt.

'Han rekonstruerade mitt ansikte med hjälp av hud och muskler från mitt vänstra ben, vänstra underarmen och en flik från pannan, och huddiagram användes för att hjälpa läkningsprocessen.

'Jag kan för närvarande inte dricka vätska, äta genom munnen eller uttala vissa ord, men min livskvalitet har förbättrats massivt.

'Det finns människor som stirrar på mig, mestadels barn som inte förstår, men jag hoppas att andra ser förbi det de kan se.

Läkare lyckades klippa bort cancertumören, men hans kropp avvisade flera försök att återuppbygga hans ansikte och lämnade honom med utsatt kött. Den här bilden är tagen i en spegel

Läkare lyckades klippa bort cancertumören, men hans kropp avvisade flera försök att återuppbygga hans ansikte och lämnade honom med utsatt kött (Bild: Caters News Agency)

gary och phil neville

'Min resa har varit lång och mest ofattbar för de flesta, men jag har en fantastisk supportgrupp runt mig och jag hämtar styrka från dem dagligen.

'Jag har varit med om något hemskt, men om det jag har gått igenom kan inspirera människor att leva sina liv med tacksamhet för de saker de tar för givet än det gör vad jag har gått igenom värt det.'

Tim fick första diagnosen Synovial Sarcoma i februari 2014 efter att ha klagat på svår käksmärta.

En MR avslöjade en äggstor tumör, men Tim tackade nej till operationen och ägnade de följande 18 månaderna åt att söka efter inga kirurgiska alternativ.

Bank of Scotland ner
Tim på sjukhus efter att ha fått ansiktet rekonstruerat

Tim på sjukhus efter att ha fått ansiktet rekonstruerat (Bild: Caters News Agency)

Tyvärr är Synovial Sarcoma resistent mot många saker, inklusive kemoterapi, och tumören fortsatte att växa.

Han tillade: 'I slutet av maj 2015 fördubblades tumören i storlek och jag var tvungen att få en trakeotomi för att jag skulle kunna andas och ett matningsrör så att jag kunde äta, eftersom tumören hade invaderat utrymmet i min mun.

'Tunga doser av strålning fick tumören att börja dö och krympa och delar började falla av, så småningom fick jag tillbaka munnen och jag kunde äta mycket tunna bitar av mat.

'Efter att tumören krympt och strålbehandlingen var över fick jag vänta några veckor innan de kunde ta bort den återstående massan.'

I oktober 2015 lades Tim in på sjukhus där han stannade i nästan sju veckor efter den första 30 timmars operationen för att ta bort och sedan rekonstruera hans ansikte.

ant mcpartlin ingen vigselring
Tims rekonstruerade ansikte för tillfället - han väntar mer operation nästa år

Tims rekonstruerade ansikte för tillfället - han väntar mer operation nästa år (Bild: Caters News Agency)

Tim sa: 'Innan operationen gav de mig det värsta scenariot, de sa att jag skulle behöva tappa mitt vänstra öga och mitt vänstra öra, men jag gjorde inte & apos; tror att det skulle bli nödvändigt.

'När jag vaknade var jag i fullständig chock, liksom att ta bort en del av mitt ansikte och benstruktur, de hade tagit bort det mesta av muskeln i ryggen, de hade tagit ett revben och de tog en del av mitt skulderblad och en del av min axel också.

'Detta var för att de skulle kunna bygga om min benstruktur och det omgivande området men min kropp avvisade de första försöken.

'Så småningom skrevs jag ut och hålrummet stängdes men med tiden fortsatte transplantationen att krympa och jag fick många infektioner.

'Det var så många gånger jag ville ge upp och ibland var det svårt att hitta styrkan att fortsätta.'

Hud taget från Tims ben för att rekonstruera hans ansikte

Hud taget från Tims ben för att rekonstruera hans ansikte (Bild: Caters News Agency)

Under sin långa resa mot återhämtning tog Tim det djärva beslutet att lämna sin ursprungliga kirurg och välkomnades med öppna armar av Dr Chaiyasate - som han hörde talas om genom en vän - i april 2016.

Han tillade: 'Jag har turen att han övar inom 20 km från mina föräldrar & apos; hus.

'Dr C är en humanitär, som ägnar sitt liv åt att ge och hjälpa andra, han är ödmjuk och har en fantastisk humor, jag betraktar honom som en bra vän.

'Han har gett mig så mycket hopp.

- Jag har hittills haft över 20 operationer och fem av dessa har varit hos Dr C, varav ingen har avvisats.

1818 nummer betydelse

'Dr C vill nu att jag ska ha ett ledigt år för att slappna av och få tillbaka styrkan, låta svullnaden gå ner och bara ha kul i livet.

Tim med Dr Kingkrit Chaiyasate, som han nu ser som en vän

Tim med Dr Kingkrit Chaiyasate, som han nu ser som en vän (Bild: Caters News Agency)

'Jag utnyttjar definitivt alla möjligheter jag har att leva.'

Dr Chaiyasate kommer att fortsätta med rekonstruktionen av Tims ansikte nästa vinter som ytterligare kommer att hjälpa hans tal och ger honom möjlighet att äta och dricka igen.

Tim sa: ”Min familj och mina vänner har varit fantastiska och deras insamlingar har hjälpt mig att ha råd med och tål de 40-50 000 dollar som har behövts komma ur fickan.

”Jag har varit otroligt lyckligt lottad som har försäkring, de första åtta veckorna på sjukhuset ringde en räkning på 1,2 miljoner dollar ensam.

'Jag har nu funnit förtroendet att dela min historia, https://www.facebook.com/toughliketim/, och om min resa kan leda till ett lyckligt liv för andra runt omkring mig förstår jag verkligen varför jag valdes att gå detta väg.'

Se Även: