Love Island -stjärnan Sophie Gradons mamma säger att tragisk död har lämnat henne med hjärntumör

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Deborah Gradon(Bild: Richard Walker / ImageNorth)



Mamman till den tragiska Love Island -stjärnan Sophie Gradon säger att trauman efter att ha förlorat sin dotter har lämnat henne med en hjärntumör.



Förödade Deborah säger att hon utlever en levande mardröm utan Sophie och varje dag är plågsam.



Men trots hennes smärta är hon fortfarande fast besluten att ta itu med troll efter att de gjort hennes dotters liv åt helvete.

Deborah, 62, säger: Jag vill inte att Sophies död ska vara förgäves.

Vi tittar här på nästa destruktiva kraft i samhället och regeringen måste göra mer. Om en vacker, smart tjej kan förstöras av offentlig förnedring, kan vem som helst.



Tidigare fröken Storbritannien Sophie, 32, tog sitt eget liv i juni 2018, efter att ha blivit bombad av övergrepp när hon dök upp i ITV2 -realityprogrammet.

Sophie Gradon 15 år

Sophie Gradon 15 år (Bild: Richard Walker / ImageNorth)



Shaken Deborah berättar hur hon hanterade Sophies Twitter -konto när hon först gick in på Love Island och blev förskräckt av graden av övergrepp.

Hon säger: Ett troll skrev 'Jag hoppas att du får cancer'. En annan sa ”Titta på Sophies ögonfransar. Är de inte patetiska?

Kommentarerna gick från en extrem till en annan men jag kunde se vilken inverkan de hade.

Efter att ha förlorat Sophie var det mer hjärtesorg för Deborah när dotterns hund Minnie dog.

snömåne februari 2019

Minnie var vår sista länk - den sista hjärtslagen - till Sophie, säger Deborah.

Sedan började den sörjande mamman drabbas av dimsyn och förlorade balans. Hon såg en specialist som gav henne ännu mer krossande nyheter.

Sophie Gradon med pappa Colin

Sophie Gradon med pappa Colin

Deborah, som driver ett underhållsföretag med make Colin, 64, avslöjar: Jag fick veta att jag hade en endokrin tumör i min hypofys i min hjärna. Han sa att det mycket väl kunde ha berott på allt stress.

Det är inte cancer men av den stora kraften att det finns i min hypofys är det farligt.

Jag får kronisk trötthet. Jag lever varje dag och undrar om jag kommer att vakna blind eller med en hjärnblödning eftersom tumören sätter press på min hypofys.

Väntande skanningsresultat avslöjar om Deborah behöver kirurgi eller medicinering.

Osäkerheten är förlamande. Hon tillägger: Vi nämner sällan Sophies namn. Du tittar på personen du delar ditt liv med och det är det svåraste i världen att erkänna deras smärta och smärta också. Varje dag känns som att vi lever en mardröm.

Deborahs vädjan om åtgärder mot trollspel med samtal från dussintals stjärnor.

Sophie Gradon och mamma Deborah

Sophie Gradon och mamma Deborah (Bild: Richard Walker / ImageNorth)

Arsenal lanserade en kampanj med hashtaggen StopOnlineAbuse efter att legenden Thierry Henry kom ut från sociala medier efter ett anfall av rasistiska övergrepp. Englands tränare Gareth Southgate bad sina spelare att överväga att komma offline också.

GMB -vädermannen Alex Beresford stängde också av sitt konto efter att ha blivit riktad. Och mamman till Love Island -värden Caroline Flack, som tog sitt liv, kräver också hårdare regler.

Deborah backar uppmaningar till ett register som loggar troll - där arbetsgivare kan kontrollera om det är felaktigt beteende.

Och precis som modellen Katie Price - vars son Harvey, 18, attackeras obevekligt - vill Deborah att ett verifierat ID ska vara ett krav för att öppna ett konto på sociala medier.

Hon tillägger: Alla sociala medieföretag bör be om identitetsbevis när människor registrerar sig, så att de lätt kan spåras. Efter en första varning bör alla som fortsätter att misshandla namnges och skämmas på ett trollregister.

Deborah tror att Sophies självmord berodde på många saker, men det var hat från internettroll som skar det djupaste.

Mindre än tre månader innan hon dog talade Sophie i radio om att hon var oförberedd på övergreppets omfattning. I en kylig profetia sa hon till och med: Den hårda verkligheten är att det kan sluta med att offret tar sitt liv.

Det har hänt. Kan du tänka dig att ta ansvar för det?

Deborah fortsätter: Hon uttalade sig mot övergreppen. Hon träffade skolbarn i North Yorkshire.

Föräldrar skulle skriva för att säga att deras 11-åring hade lyssnat på henne och det hjälpte dem verkligen. Jag kände mig så stolt över henne, men den smärtan hon kände var kvar.

Sophie var på Love Island 2016 och Deborah säger att hon kom ut från en annan person.

Sophie Gradon på Love Island 2016

Sophie Gradon på showen 2016

En framgångsrik marknadschef med en 2: 1 -examen i politik och vetenskap, Sophie beskrev sin smärta med ångest och depression i en rad inlägg månader innan hon tog sitt liv i familjens hem i Northumberland.

En förhör hörde att hon tog alkohol och kokain innan hon hängde sig. Deborah hittade telefonmeddelanden som Sophie skickade till en annan Love Islander om hennes kamp med berömmelse.

Tio månader senare hittades en annan tävlande, Mike Thalassitis, 26, som hängde i en park i London. Åtta veckor efter det förekom självmordet på The Jeremy Kyle Show-gästen Steve Dymond, 63. Sedan kom den 40-åriga Love Island-presentatören Caroline.

Showen kommer att återvända till skärmarna i juni. Men Deborah varnar: Alla borde tänka mycket efter vad de går in på. Jag skulle säga åt dem att inte göra det. Du är en del av detta machiavelliska experiment - för andra människors ställföreträdande underhållning.

vilka uppgifter som krävs för banköverföring
Sophie Gradon i sin skoluniform

Sophie Gradon i sin skoluniform (Bild: Deborah Gradon)

De bryr sig inte riktigt om dina känslor och mental hälsa och de kommer att utnyttja dig. Love Island är en komplett kontantko för ITV. Det är avskyvärt att det tillåts stilla.

Gradons hoppades att tv -program skulle hållas till svars efter att kommittén för digital, kultur, media och sport inrättade en egen utredning om dödsfallen.

Men det har varit lite action hittills. Deborah säger: Det faktum att det inte skett någon förändring är sårande, kränkande och nedsättande.

Det bagatelliserar nästan döden för dem som Sophie och Mike.

Regeringen har varit en del av pågående diskussioner med sociala medier. Kultursekreterare Oliver Dowden har upprepat planer på att spåra lagstiftning som kan tvinga webbföretag att agera på troll-eller få stora böter.

Love Island tillkännagav nya riktlinjer, inklusive minst åtta rådgivningssessioner för alla tävlande, efter Mikes självmord.

Men det är lite tröst för Deborah.

Sophie berättade för henne att hon behövde rådgivning inte långt efter att hon startade Love Island - men säger att ITV2 erbjöd 10 minuter över ett Skype -samtal.

Caroline Flack

Tidigare Love Island -värden Caroline Flack avled 40 år gammal förra året (Bild: PA)

Deborah tillägger: Dessa riktlinjer är fullständigt skit - bara ord, bara rök och speglar. Sophie var sårbar och kunde manipuleras. Hon tog sertralin för bipolär depression.

Det går inte en dag när hon inte tänker på sin vackra, livliga dotter. Ljushållare på hennes kontor stavar ut I love you, en present från Sophie. Hennes WhatsApp -bild visar dem tillsammans.

Deborah säger: Varje dag är plågsam. Smärtan är visceral. Du tappar nästan ditt sinne och vet inte längre vem du är.

En talesman för Love Island sa: Välfärd och vårdplikt gentemot våra bidragsgivare är alltid vår främsta angelägenhet och vi har omfattande åtgärder på plats för att stödja öborna före, under och efter deras deltagande i showen.

Vi har fortsatt att utveckla vår process med varje serie, eftersom nivån på sociala medier och medieuppmärksamhet runt öborna har ökat, vilket inkluderar förbättrat psykologiskt stöd, mer detaljerade samtal med potentiella öbor om effekterna av deltagande på showen, skräddarsydd utbildning för alla öbor på sociala medier och ett proaktivt eftervårdspaket.

Få de senaste nyheterna, skvaller och spoilers med vårt tvålsnyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev kommer att levereras till din inkorg med de senaste kommande berättelserna, stora avkastningar och överraskningsutgångar.

NEWSAM TV -teamet finns till hands för att se till att du är uppdaterad om dussintals tvålspoiler varje vecka, glansig nostalgi och stora TV -stunder.

Missa inte en stund från såpmark genom att registrera dig för vår e -postadress här.

Dr Paul Litchfield, tidigare chefsöverläkare för BT, anlitades av ITV för att granska showens processer.

Han sa: En hög professionell expertis har anlitats för att ge omfattande stöd, inte bara när unga människor är aktivt engagerade i showen utan också under en längre period när de anpassar sig till livet därefter.

Institutionen för digital, kultur, media och sport sa: Trolling och trakasserier är oacceptabelt och vi inför nya lagar för att hantera skadligt innehåll.

Vi arbetar snabbt för att föra fram vår onlinesäkerhetsförslag, vilket innebär att sociala medieplattformar kommer att behöva fullgöra en omsorgsplikt gentemot sina användare eller utsättas för hårda sanktioner.

  • Om du behöver stöd för psykisk hälsa, kontakta samariterna på 116 123

Se Även: