Kim Jong-uns hemlighetsfulla äldre bror Kim Jong-chul som hade 'varm flickas hjärta'

Världs Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Nya spekulationer om att Kim Jong-un kan vara i koma har förnyat debatten om vem som skulle ta hans plats om han mötte en tidig död.



Det senaste påståendet att den nordkoreanska ledaren ligger i koma har avfärdats, och statliga medier har föreställt honom som ordförande för ett regeringspartistoppmöte och undersökt tyfonskador de senaste dagarna.



Nordkorea har aldrig offentligt uttalat vem som skulle följa Kim i händelse av att han inte kan styra, men Pyongyang-tittare har återigen tipsat hans syster, Kim Yo-jong, som hans troliga efterträdare, men kanske bara tillfälligt.



Det finns dock ett långskott - syskonen & apos; svårfångad och enda överlevande bror, Kim Jong-chul, som spelar en stödjande roll för sin bror, och förmodligen är mest känd för sin kärlek till Eric Clapton och hans besök i London 2015 för att se briten i konsert.

Kim Jong-chul har visat mer intresse för musik än politik (Bild: REUTERS)

Observatörer säger att Kim Jong-chul, som är 38 eller 39, inte är ett lönsamt alternativ att ta över landet som har styrts av Kim-dynastin sedan det grundades efter andra världskriget.



Experter sa nyligen till BBC att han aldrig har framträtt intresserad av politik eller makt, och som mest kan han vara en symbolisk länk till Kim -familjen och möjligen utnämnas till att leda en stiftelse eller läsa det udda talet.

derma roller 0,5 mm

Hans far, Kim Jong-il, förbisåg honom som en potentiell efterträdare 2009, och hans äldre halvbror Kim Jong-nam föll i onåd när han fångades resa med ett falskt pass (och mördades senare med ett VX-nervmedel på Kuala Lumpur flygplats i Malaysia i februari 2017.



Ledare Kim Jong-un ledde ett toppmöte i regeringspartiet tidigare denna månad (Bild: KCNA VIA KNS / AFP via Getty Image)

Kim Jong-ils tidigare personliga sushikock, som använde pseudonymen Kenji Fujimoto, skrev en bok 2003 och hävdade att härskaren såg sin son Kim Jong-chul som 'inte bra för att han är som en liten flicka', medan han betraktade Kim Jong-un att vara en pojke med 'inre styrka', den BBC rapporterad.

Kocken skrev att Kim Jong-chul 'hade en tjejs varma hjärta', Washington Post rapporterade en gång.

Yngre bror Kim Jong-un, som sägs vara 36 nu, valdes och preparerades för att bli den tillbakadragen regimens nästa högsta ledare, som tog över i december 2011 efter sin fars död.

Kim Jong -chul - den tredje av Kim Jong -ils fem barn - sägs vara mer intresserad av musik än politik, vilket har föreslagits baserat på hans resor utomlands, men det påstås också att han har sin brors respekt .

Det sägs att han var utbildad vid en internationell skola i Schweiz, precis som den nuvarande härskaren, innan han återvände till Pyongyang, där han studerade vid ett militärt universitet och arbetade på propagandadepartementet.

Hans japansk-koreanska mamma, Ko Yong-hui, som föddes i Osaka, rapporterades ha varit Kim Jong-ils favoritkonsort.

Det sägs att han är en begåvad musiker och han har flugit runt i världen för att se Eric Clapton på konsert - i Tyskland 2006, Singapore i februari 2011 och i Londons Royal Albert Hall i maj 2015.

År 2016 hävdade Sydkoreas spioner att han hade stängts av strömmen och levde under övervakning, Nikkei Asian Review rapporterad.

Kims yngre syster, Kim Yo-jong, har tipsats som en potentiell efterträdare (Bild: AFLO/PA -bilder)

Thae Yong-ho, Nordkoreas före detta biträdande ambassadör i London, var Kim Jong-chuls uppmanare under resan till London i maj 2015.

Efter att ha hoppat till Sydkorea 2016 berättade han Reuters han eskorterade Kim -brorsan runt i London och tog honom till två spelningar för Claptons 70 -årsdagstur.

Thae sa att Kim var en artig ung man som inte avslöjade mycket om sitt liv i Pyongyang eller sin äldre bror.

Avhopparen, som försvann från ambassadkvarteren i Gunnersbury, västra London, med sin familj innan han återuppstod i Seoul veckor senare, tillade: Han är väldigt fri. Men han är bara intresserad av gitarrer och musik.

Videon av Kim Jong-chul på spelningen visade att han hade på sig en skinnjacka och hade flygsolglasögon med en okänd kvinna vid sin sida, som då tros ha varit hans flickvän.

Thae sa att hon inte var en flickvän, utan en rytmgitarrist från en nordkoreansk popgrupp som heter Moranbong Band, som bildades av Kim Jong-un efter att han tog makten.

Journalisten Simeon Paterson, som deltog i en av konserterna, berättade för BBC vid den tiden: ”Han var precis som alla andra fan, men det fanns tjänstemän runt omkring honom.

'De var uppenbarligen inte Clapton -fans och såg riktigt malplacerade ut. Men han hade det bra och sjöng med på alla ord.

Thae sa att Kim Jong-chul är en duktig gitarrist och dagar innan konserten fastnade på gitarraffärer på Denmark Street i Londons västra ände.

keith chegwin coronation street

Han köpte redskap för att ta hem till Pyongyang, men butiksägarna hade ingen aning om vem han var.

Thae sa: ”[En] lät honom spela i 30 minuter. Handlarna i dessa gitarrbutiker blev förvånade över hans talang.

Handlarna försökte lirka honom upphetsat med frågor som 'Vad heter du?' och 'Vilket band är du i?'.

Kim Jong-il, som dog i december 2011, valde Kim Jong-un att efterträda honom

Thae sa: Han sa ingenting. Han log bara.

Lite är känt om Kim Jong-chuls nuvarande roll i Pyongyang. Det sägs att han spelar en stödjande roll för sin yngre bror och har sitt öra.

Innan Kim Jong-uns historiska första toppmöte med USA: s president Donald Trump rådde han enligt uppgift med Kim Jong-chul och systern Kim Yo-Jong, Sydkoreas JoongAng Ilbo tidningen rapporterade.

Källor berättade för tidningen att Kim Jong-chul inte spelade en viktig roll i beslutsfattandet, men 'det faktum att Kim Jong-un för diskussioner med honom kan tolkas som att han visar respekt för sin äldre bror'.

Nordkoreas expert Leonid Petrov berättade News.com.au 2017 var Kim Jong-chul känd för att ha en mjuk personlighet.

De Nordkoreas ledarvakt bloggen beskrev honom som en 'trevlig, utåtriktad personlighet'.

Petrov tillade: 'Det finns rykten om att han (Kim Jong-chul) har feminina drag till sin karaktär och tog hormoner för att hjälpa honom att bete sig mer maskulin.

Men Chul är inte heller intresserad av att regera, han är opolitisk och föredrar istället popmusik och konserter och reser utomlands tillsammans med nordkoreanska tankar.

Registrera dig för NEWSAM Politics nyhetsbrev

Från coronaviruset till Brexit är detta en tid med stora förändringar och osäkerhet. Händelser i parlamentet har sällan varit så avgörande - eller förvirrande.

Vårt dagliga politiska nyhetsbrev finns där kl. 08.30 för att guida dig genom dessa turbulenta tider.

Skriven av NEWSAM's politiska chef Jason Beattie, den innehåller skarpt skriven kommentar, en kortfattad översikt över händelser i Westminster och ett skvaller. Det är sedan en 16.30 punktuppdatering med dagens rubriker.

Missa inget - registrera dig för NEWSAM Politics nyhetsbrev genom att besöka www.NEWSAM.co.uk/email.

I sin bok från 2007 Bipolära order: The Two Korea sedan 1989, Nordkoreas expert Hyung Gu Lynn skrev att en 15-årig Kim Jong-chul skrev en dikt när han studerade i Schweiz och sa att han skulle föredra en värld där människor är fria och det inte finns några atombomber, vapen eller droger.

Han skrev också att han skulle få världen att tala bara ett språk, koreanska, och alla skulle ha lika mycket pengar.

Studenten beskrev också en förkärlek för Hollywoodfilmer och en önskan att träffa actionhjälten Jean-Claude van Damme.

nummer 727 betyder

Det rapporteras att Kim Yo-Jong nyligen fick mer ansvar inom de härskande arbetarna & apos; Party när hon klättrade genom ledarskapshierarkin.

Trodde att hon var 32 år har hon haft den mest konsekventa närvaron kring sin bror under de senaste två åren medan hon fungerade inofficiellt som hans stabschef.

Det har spekulerats om att hon kan bli en efterträdare, eller att hon kan bilda en regent tills ett av Kim Jong-uns barn är tillräckligt gammal för att ta över.

Den senaste spekulationsrundan om att Kim Jong-un kan vara i koma utbröt efter att Chang Song-min, en tidigare medhjälpare till Sydkoreas avlidne president Kim Dae-jung, framförde påståendet för mer än en vecka sedan utan att ge bevis för det. .

Det var samma som han gjorde för flera månader sedan bara för att Kim skulle kunna visas på offentliga dagar senare.

Se Även: