Kate och Gerry McCann lovar att bekämpa alla åtal för att överge sina barn efter att Katie Hopkins krävde 'rättvisa'

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

McCanns har lovat att kämpa tand och nagel om de åtalas för att ha övergett sina barn efter en chockerande video som krävde att de skulle straffas tio år efter att Maddie togs.



Eftersom den frispråkiga radiovärden Katie Hopkins betecknade det som en orättvisa att Kate och Gerry undgick straff för att de lämnade tre barn ensamma under en familjesemester, sa deras vän: De var väl medvetna om att de kunde ha blivit anklagade för försummelse av barn och naturligtvis mycket bekymrade. Men juridiskt sett gjorde de allt bra inom gränserna för respektabelt föräldraskap.



Källan insisterar: Alla rättsliga åtgärder mot dem skulle ha misslyckats. En domstol skulle behöva visa att Kate och Gerry avsiktligt hade försummat sin dotter och hennes syskon, och det gjorde de inte. De skulle ha försvarat alla anklagelser om de väckts.



Kate och Gerry McCann, föräldrar till saknade Madeleine McCann (Bild: )

Paret kunde ha hamnat i fängelse enligt portugisisk lag om de någonsin hade åtalats för övergivande och blivit dömda.

Hopkins hårda kritik mot Maddies föräldrar Kate och Gerry har tankat om de hade rätt eller fel rad för att ha lämnat en trio barn, alla under fyra år, sov i en semesterlägenhet i Portugal medan de åt i närheten med kompisar.



xbox series x releasedatum i Storbritannien

Mamman av tre Katie, i en global YouTube-intervju med glamourmodellen Jodie Marsh, hävdar att de aldrig skulle ha undgått rättvisan och hävdade också att Kate var okänslig för att någonsin ha tvättat sin ryckta dotters favoritgosedjur, Cuddle Cat.

Maddie försvann från en semesterlägenhet i Portugals Praia da Luz i maj 2007 (Bild: PA)



coronavirusfall i Storbritannien idag

Treåriga Maddie försvann från den olåsta dörren i Algarves Praia da Luz i maj 2007. Hennes föräldrar valde att inte betala för en barnpassning medan de åt och drack i en tapasbar med chums, kallad Tapas Sju.

Ex GP, 49, och hjärtläkaren Gerry, 48, från Rothley, Leics, åtalades aldrig för att de övergav sina barn av medkänsla, avslöjade en tidigare portugisisk lagchef förra året.

Den tidigare inrikesministern Rui Pereira hävdade beslutet att inte åtala McCann's för brottet övergivande. Han avslöjade i en tv -intervju hur högsta tjänstemän, av medkänsla för föräldrarna, utesluter anklagelser som hänvisar till Brits säregna kulturella seder och tycker att det är naturligt att de lämnar barn ensamma.

Kate och Gerry tror fortfarande att Maddie, som nu skulle vara 13, fortfarande lever (Bild: PA)

Hopkins hade tidigare uttalat på nationella LBC Radio: Maddie gick vilse för att hon var kvar att hitta. Marsh, i en Twitter-rant, tillade att hennes föräldrar borde leta på sina händer och knän gräva upp den nakna jorden snarare än att vara spårad och sysselsatta sig med att stämma människor.

Maddies föräldrar gör sig redo för det smärtsamma milstolpe 10 -årsjubileet för hennes försvinnande på mindre än sju veckor. De håller fast vid en glimt av hopp om att deras dotter, som nu skulle vara 13 år, fortfarande kunde leva.

McCann -talesman Clarence Mitchell avböjde i dag att diskutera det senaste rantet efter att tidigare ha sagt: Kate och Gerry kommer inte att ge näring åt någon av dessa rena spekulationer med någon som helst kommentar.

Se Även: