JustFab -webbplatsen är under brand eftersom vakthund varnar för att enorma rabatter på 75% är 'vilseledande' för kunderna

Advertising Standards Authority

Ditt Horoskop För Imorgon

Det finstilta för JustFab.co.uk(Bild: UGC)



Modewebbplatsen JustFab har förbjudit nätpluggar av Advertising Standards Authority.



Annonserna på sociala medier frestade tittarna med ett erbjudande på 75% rabatt, men först senare varnade det med små bokstäver för att du skulle bli VIP -medlem, vilket innebär att du debiteras £ 35 varje månad om du inte loggar in på använd ditt konto eller köp.



Vi ansåg att detta var väsentlig information som borde ha varit framträdande på själva registreringssidan, särskilt innan konsumenterna klickade på rutan för att godkänna villkoren, bestämde vakthunden.

Den sa att annonserna sannolikt skulle vilseleda konsumenterna.

Adam Goldenberg och Ron Ressler

Adam Goldenberg och Don Ressler - grundare av webbplatsen för online shopping (Bild: WireImage)



Jag berättade i januari hur en kund betalade för rabatterade stövlar och sedan fick ytterligare £ 35 från sitt bankkonto tre gånger.

De tvingade mig att gå överdriven, sa en rasande Beverley Barnes från Leeds.



omröstning

Har du någonsin blivit fångad av en prenumerationsfälla?

0+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JaLåt bli

JustFab UK ägs av Kaliforniens företag Just Fabulous Inc, som drivs av medgrundarna Adam Goldenberg och Don Ressler. I staterna har det betalat 1,8 miljoner dollar - cirka 1,4 miljoner pund - för att lösa ett konsumentskyddsärende som hävdar att det inte tydligt och iögonfallande förklarade sin månadsavgift.

Läs mer

Konsumenträttigheter
Dina rättigheter för återbetalning av high street Hur man klagar på ett avlöningsdagslån Mobiltelefonkontrakt - dina rättigheter Dåliga recensioner - hur får jag tillbaka

JustFab insisterade på att 80% av pengarna kom från aktiva medlemmar som köpte produkter, vilket bevisade att det inte bara var att ta avgifter från personer som inte var medvetna om sitt medlemskap eller hade glömt bort det.

Eller, för att uttrycka det på ett annat sätt, 20% av pengarna kommer från människor som inte har köpt något.

Se Även: