John Lewis för att bygga 10 000 bostäder - och några av dem kommer fullt möblerade

John Lewis Partnership Plc

Ditt Horoskop För Imorgon

John Lewis sägs överväga planer på att öppna 10 000 bostäder

John Lewis sägs överväga planer på att öppna 10 000 bostäder(Bild: Getty Images)



John Lewis överväger att bygga 10 000 bostäder under det kommande decenniet när det planerar en flytt till hyresmarknaden.



Några av fastigheterna skulle ligga ovanför Waitrose stormarknader, med bostäder tillgängliga från studiolägenheter till hus med fyra sovrum.



Hyresgäster skulle också ha möjlighet att få sina hem fullt möblerade av John Lewis.

Dessutom har det rapporterats att John Lewis -personal, av vilka det finns 80 000, kan få sänkt hyra, enligt The Sunday Times.

Varuhuskedjan säger att den redan har tillräckligt med mark för cirka 7 000 av fastigheterna, och det är underförstått att inga befintliga John Lewis -butiker kommer att rivas för att ge plats för fler hem.



John Lewis säger att det redan har mark för att bygga 7000 bostäder

John Lewis säger att det redan har mark för att bygga 7000 bostäder (Bild: LightRocket via Getty Images)

Fastighetsplanerna kommer efter att John Lewis vann villkorligt planeringstillstånd för att förvandla 45% av sin flaggskeppsbutik i Oxford Street till kontor i oktober förra året.



Det har varit några svåra år för den ikoniska återförsäljaren, med John Lewis som rapporterade en förlust på 517 miljoner pund före skatt för året till 30 januari 2021.

I mars meddelade det att åtta butiker inte skulle öppna igen vid slutet av lockdown, vilket skulle leda till att 1465 jobb riskerade.

Det ökade det totala antalet planerade stängningar till 16 efter förra höstens nyheter om att åtta butiker skulle stänga med en potentiell förlust av 1300 jobb.

Möbler från John Lewis & apos; Anyday & apos; räckvidd

Några av hemmen kommer att möbleras av John Lewis - möbler från dess & apos; Anyday & apos; intervall sett här (Bild: SWNS)

Personal har också blivit varnade för att de inte ska förvänta sig en bonus förrän 2022/23, eftersom butiken kämpar för att återhämta sig efter påverkan av Covid.

Men det hoppas att snabbt kunna återgå till vinst med ett omvandlingsprogram, som inkluderar 1 miljard pund investeringar i sin online -verksamhet under de kommande fem åren.

John Lewis är inte den enda återförsäljaren som visar intresse för fastighetsmarknaden.

Ikea bekräftade först att det skulle öppna en serie 'platta' bostäder i Storbritannien 2019 genom sitt BoKlok-bostadskoncept, som ägs av Ikea och byggföretaget Skanska.

BoKlok-bostäder är fabriksbyggda och prissatta efter beräkning av hur mycket ägare har råd efter att levnadskostnaderna har beaktats.

Nina Bhatia, verkställande direktör för strategi och kommersiell utveckling på John Lewis Partnership, sa: 'Som ett företag som drivs av sociala syften har vi stora ambitioner för att flytta in i fastighetsuthyrning för att ta itu med den nationella bostadsbristen och stödja lokalsamhällen.

'Det kommer också att ge en stabil, långsiktig inkomst för (partnerskapet), nya anställningsmöjligheter för våra partners och spelar vår styrka som ett pålitligt varumärke känt för stark service.'

Se Även: