Jeremy Corbyns hyllning på söndagens varning varnar för 'meningslöshet' av krig när han lägger krans vid Cenotaph

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Minnessöndag

Hyllning: Jeremy Corbyn ansluter sig till PM och SNP: s Angus Robertson vid Cenotaph(Bild: Ian Vogler)



Jeremy Corbyn har varnat för krigets & # 39; s meningslöshet & apos; efter att ha lagt sina första Remembrance Sunday -kransar som Labour -ledare.



Den pacifistiska kampanjen anslöt sig till drottningen och David Cameron vid Cenotaph när Storbritannien tyst stannade för att minnas nationens krigsdöda.



Corbyns antikrigsuppfattningar har riktats av motståndare som tidigt ifrågasatte om han skulle bära vallmo.

Hans supportrar slog också åt sidan & apos; äckligt & apos; hävdar att han inte böjde sitt huvud tillräckligt djupt vid Cenotaph.

Men Labour -ledaren, som har använt symbolen inklusive i går kvälls Royal British Legion Festival of Remembrance, skulle säga att Storbritannien kan sträva efter att bygga en värld av fred & apos; medan de fortfarande hedrar de fallna.



Efter dagens Cenotaph -tjänst skulle Corbyn besöka krigsminnesmärket i North Islington i hans valkrets i London för att lägga en krans och läsa en dikt med en mycket symbolisk titel, meningslöshet.

  • Läs mer:



bästa hårserum i Storbritannien
Minnessöndag

Respektstecken: Jeremy Corbyn bär sin krans under dagens tjänst (Bild: Ian Vogler)

Hyllning: Labour -ledarens krans sa & låt oss besluta att skapa en värld av fred & apos; (Bild: Ian Vogler)

Versen, en av de få som publicerades under första världskrigets poet Wilfred Owens livstid, berättar om en fallen soldat som inte längre kan väckas vid solens beröring.

burger king king box

Och Labour -ledarens krans vid Cenotaph bar budskapet: 'Till minne av de fallna i alla krig. Låt oss besluta att skapa en värld av fred. '

Statsministern sa: 'Till minne av dem som gav allt för våra friheter och vårt sätt att leva. De kommer inte att glömmas bort. '

Minnessöndag

Tystnad för de fallna: David Cameron lägger sin krans på Cenotaph idag (Bild: Ian Vogler)

Premiärministerns krans hyllade dem som & gett allt för vårt sätt att leva & apos; (Bild: Ian Vogler)

Corbyn sade i ett uttalande: ”I dag minns vi de fallna i alla krig, både tjänstemän och kvinnor och civila.

”På 70 -årsjubileet för slutet av andra världskriget hedrar vi i synnerhet dem som gav sitt liv för att besegra fascismen.

'Låt oss besluta oss för att bygga en värld av fred.' '

Minnessöndag

Kunglig hyllning: Drottningen vid Cenotaph för dagens minnehögtid (Bild: Ian Vogler)

Minnessöndag

Ära: Monarken fick sällskap av kungen av Nederländerna (Bild: Ian Vogler)

Nationen gav tyst respekt för landets krigsdöda i dagens Cenotaph -tjänst ledd av drottningen och hertigen av Edinburgh.

En två minuters tystnad ägde rum vid 11-tiden och kransar lades vid foten av Whitehall-minnesmärket, följt av en veteran & apos; Mars.

pixie geldof ser ut som michael hutchence

Tidigare premiärministrar inklusive Tony Blair, John Major och Gordon Brown gick med i tjänsten, där en krans också lades av SNP Westminster -ledaren Angus Robertson.

Premiärministern hyllade veteraner och fallna på Twitter och skrev: 'Jag kommer att vara på Cenotaph i morse för att minnas dem som kämpade och tjänade för att hålla vårt land säkert. Vi får aldrig glömma. '

Inga veteraner från första världskriget överlever, men de som kämpade under andra världskriget spelade en framträdande roll i minnesdagen.

Militärmarsch före den årliga gudstjänsten på minnesdagen

Hyllning: Ett band marscherar inför dagens tjänst (Bild: PA)

Ett band marscherar före den årliga gudstjänsten vid minnesdagen vid Cenotaph -minnesmärket i Whitehall

Jubileum: Tusentals människor kom till Cenotaph -tjänsten i Whitehall (Bild: PA)

Ceremonin förväntades bli något kortare i år, med arrangemang för att minska tiden som krigsveteraner får stå innan paraden går av.

Kung Willem-Alexander av Nederländerna lade också en krans i år, efter en inbjudan från drottningen för att markera 70-årsjubileet för Nederländernas frigörelse efter andra världskriget.

liam payne och cheryl

I år markeras ett antal andra viktiga årsdagar i Storbritanniens militära historia, inklusive 75 -årsjubileet för slaget vid Storbritannien.

Vädret i huvudstaden förväntades vara torrt, men andra händelser med minne om söndagen över hela landet, särskilt i norra England och Skottland, kan drabbas av ett regn som rör sig söderut.

Premiärminister David Cameron och fru Samantha Cameron

På väg: premiärminister David Cameron och fru Samantha Cameron

Minnessöndag

Påminnelse: Tidigare premiärministrar Tony Blair och John Major gick med i tjänsten (Bild: Ian Vogler)

Se Även: