James Bulger -mördaren Jon Venables ansluter sig till dejtingsajt under ett annat namn

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Chockerande: Venables, vänster, torterade och dödade Jamie, höger



Jon Venables har anslutit sig till en populär dejtingsajt - där kvinnor som kontaktar honom inte har något sätt att veta att de släpper in James Bulger -mördaren i sina liv.



Venables, 32, har registrerat sig under ett namn som vi inte kan avslöja på grund av en livslång order som skyddar den nya identitet han fick efter att ha avtjänat tid för att ha dödat barnet.



Vi kan inte heller identifiera webbplatsen, som har många unga ensamstående och frånskilda mammor bland sina användare, som inte känner till hans bakgrund om de kontaktar - och eventuellt träffar - mördaren.

Det är inte klart om namnet på hans dejtingprofil är en online persona eller den nya identitet som han fick 2001 när han släpptes på licens efter att ha avtjänat åtta år för hans del i mordet 1993.

Men experter berättade om deras chock att han får fria tyglar att trilla på nätet och chatta med unga ensamstående mammor - bara fem år efter att han erkände att han laddade ner och distribuerade barnmisshandel, för vilket han fängslades i två år.



Förödande: Begravning av Jamie Bulger som hans kista bärs av sörjande far

Sunday NEWSAM upptäckte Venables som uppmanade kvinnor att kontakta honom online i en gemensam undersökning med TV-undersökande reporter och barnskyddsexpert Mark Williams-Thomas.



Han sa: Den fruktansvärda karaktären av James mord borde innebära att hans mördare ska stanna under ständig övervakning och inte kunna vandra fritt på internet.

Men detta händer inte.

I sin dejtingprofil hävdar Venables att hans bästa kvalitet är hans sinne för humor.

jack p shepherd kärleksbarn

Han berättar om sin kärlek till musik och fotboll - han stöder Everton - och ber kvinnor att kontakta honom via sitt sociala medier -konto.

Venables betalar en månadsavgift för att visas på dejtingsajten och kan utbyta meddelanden och fotografier med alla kvinnor som väljer att kontakta honom.

Webbplatsen har också en funktion som gör att han kan video själv och dela klipp med någon av webbplatsens tusentals medlemmar, varav några har små barn.

Det blev upprörd när det framkom 2013 att Venables hade släppts ur fängelset efter att ha laddat ner och distribuerat bilder från barnmisshandel efter att ha poserat som en mamma i ett chattrum online.

Videor som han laddade ner visade att flickor sa att de verkade så unga som åtta som våldtogs. Andra bilder som hittades på Venables dator involverade barn så små som två.

En anklagelse gällde distribution av barnpornografi till Leslie Blanchard, en dömd pedofil från Chelmsford, Essex.

Jamie Bulger mord

Brott som chockade Storbritannien: Videobild av Jamie Bulger som rycktes 1993

I meddelanden till Blanchard hävdade han att han var en 35-årig gift kvinna vid namn Dawn som misshandlade sin åttaåriga dotter.

Venables erbjöds att sälja tillgång till barnet.

Efter att han släpptes offentlig 2013 sprängde James Bulgers mamma Denise Fergus att Venables var en fara för allmänheten.

Jag har fått veta villkoren i hans villkorliga villkor innebär att han inte får komma in i länet Merseyside, tillade hon.

Men kriminalvården övervakade honom inte ordentligt förra gången så jag har ingen tro på deras förmåga att göra det nu.

De borde ha hållit honom inlåst länge.

James Bulger -mord: 20 år senare Visa galleri

Venables och hans vän Robert Thompson, båda 10 då, kidnappade tragiska James från ett köpcentrum i Bootle, Merseyside 1993.

De tog honom till en avlägsen plats nära en järnvägslinje och slog honom med tegel och järnstänger innan de torterade honom och övergav hans livlösa kropp.

angelina jolie bröllopsbilder

De var inlåsta i en säker enhet i åtta år för mordet men släpptes 2001 och fick hemliga nya identiteter för att skydda dem från hämndattacker.

Herr Williams-Thomas sa: De exakta detaljerna om bortförandet, tortyren och mordet på tvåårige James Bulger kommer att förbli hos mig för alltid.

Med hänvisning till Venables uppenbara online-närvaro, tillade Williams-Thomas: allmänheten kommer att bli äcklad och mycket orolig för att få reda på att han upprepar en del av detta beteende igen.

I mars 2013 framkom liknande avslöjanden om att han vandrade på internet i jakt på kvinnligt sällskap.

Det rapporterades att han 2007 hade försökt förföra den ensamstående moren till Sarah Finn, 36, genom att skicka hennes smickrande meddelanden via en social mediesajt.

Hon utbytte omedvetet dussintals meddelanden och texter med honom och de chattade regelbundet sent på kvällen om rockfestivaler och hans favoritband.

De bytte telefonnummer och chattade ibland med en webbkamera.

Han försökte övertala henne att träffas personligen men fröken Finn, som har en 10-årig son, accepterade aldrig några av hans inbjudningar.

Så småningom kollapsade deras internetförhållande efter att Venables skickade henne ett fotografi av hans könsorgan.

Fröken Finn berättade offentligt hur hon blev förvånad och chockad när hon fick veta hans sanna identitet från en sann brottentusiast som kontaktade henne i antagandet att hon visste vem han var.

Hon sa då: Det är häftigt att tänka att vårt förhållande kunde ha gått längre och jag kan ha introducerat honom för min son som var 10 - samma ålder som han var när han dödade James.

Jag hade flyttat till ett nytt område och letade efter vänskap och möjligen kärlek.

Han blev nästan min - och det skrämde mig.

Karibien semester 2015 all inclusive

När hon kom ihåg en natt i maj 2007 när paret pratade via webbkamera sa hon: Han såg av ansiktet på dryck eller droger. Han såg inte normal ut. Sedan somnade han.

Se Även: