Är detta det första falska nya £ 1 -myntet? Odd quid har dodgy hologram, wonky Queen och feljusterad formulering

Nytt Pundmynt

Ditt Horoskop För Imorgon

Är detta det första falska nya myntet?



Det 12-sidiga myntet, daterat 2016, hittades i Huddersfield, West Yorkshire, och vid första anblicken verkar det annorlunda än andra nyligen präglade förändringar.



Från sidan ser det ut som att två mynt smälter ihop medan drottningens hals sticker ut i botten och hennes huvud är felriktat, liksom formuleringen runt kanten, Det rapporterar Huddersfield Daily Examiner.



Den nya ägaren, Martin Shaw, sa: 'Det kändes bara inte rätt och det var verkligen annorlunda än de andra pundmynten. Min första tanke var att det var en falsk. '

Om det bekräftas antas myntet vara den första falska som existerar (Bild: The Huddersfield Daily Examiner WS)

Falsk eller förmögenhet? Martin Shaw hittade det konstiga myntet i en handfull förändring och märkte skillnaderna direkt (Bild: The Huddersfield Daily Examiner WS)



Kungliga myntan har tidigare sagt att nya quids är & apos; oförutsägbara & apos; och om det bekräftas tror man att detta skulle vara det första som existerar.

De fyrkantiga hologrammen på botten av det nya pundet är förmodligen omöjliga att förfalska.



De visar en £ -symbol om den vände åt ett håll och siffran 1 om den vände den andra men Mr Shaw sa medan en något mindre uttalad ruta var där och han kunde göra en svag & apos; 1 & apos; han kunde inte se en & apos; £ & apos; alls.

Han sa: 'Om det är det är det första som någonsin hittats, tydligen.

'The Royal Mint säger att ingen falska någonsin har bekräftats, men det finns mynt med & apos; produktionsfel & apos; i cirkulation.

vad är det för fel på lamar odom

'Det står att med mynt som produceras i sådana volymer måste misstag uppstå ibland.'

Många funktioner i mynten & apos; design gör dem & apos; oförutsägbara & apos; (Bild: The Huddersfield Daily Examiner WS)

Drottningens huvud på Martins mynt är felriktat (Bild: The Huddersfield Daily Examiner WS)

Mynt med produktionsfel kan säljas online för upp till 300 £.

Mr shaw tillade: 'Tror jag att det är en falsk? Förmodligen inte men hologrammet är avgjort misstänkt och skulle behöva undersökas närmare.

'Är det värt en förmögenhet? Inte om det är ett & apos; produktionsfel & apos; men om det är den första bekräftade falska? Vem vet?'

En talesman för Royal Mint sa: Det är inte möjligt att kommentera enskilda mynt utan möjlighet att undersöka dem från första hand.

Vi kan dock säga att Royal Mint producerar cirka fem miljarder mynt varje år, och även om det finns täta kvalitetskontroller under hela produktionsprocessen är det möjligt att sällsynta variationer kan förekomma i ett litet antal mynt, särskilt i slående process.

Från sidan ser det ut som att två mynt har smält ihop (Bild: The Huddersfield Daily Examiner WS)

Formuleringen runt sidan är också off-kilter (Bild: The Huddersfield Daily Examiner WS)

Misstänkta mynt kan skickas till Royal Mint för undersökning.

Medan uppskattningsvis 3% - 50 miljoner pund - av de gamla runda punden förfalskades förra året rapporterade vi hur statskassan var övertygad om att de hade nått en 'tipppunkt' och slog skurkarna.

Vid den tiden sade finansminister Andrew Jones: 'Detta är ett mycket, mycket säkert mynt. Royal Mint uppskattar att detta är det säkraste myntet i världen för närvarande och att de har sin egen individuella och ganska hemliga säkerhetsmetod som är ny i detta mynt.

'Du måste ligga ett steg före förfalskarna men det är precis där vi är just nu.'

De gamla pundmynten upphörde att vara lagligt betalningsmedel i oktober men kan fortfarande bankas.

Läs mer

Nytt pundmynt
Allt du behöver veta Var kan du få en? 3 saker du behöver veta Var fungerar det nya myntet på £ 1?

Se Även: