Insta360 ONE X recension: En kraftfull actionkamera med en mängd nya funktioner

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Idag lanseras den nya actionkameran ONE X 360 från Insta360, ett företag med rykte om att vara innovativa inom området.



Eftersom sociala medier gör det enklare för den genomsnittliga användaren att skapa och dela, har det aldrig funnits mer 360-gradersinnehåll runt dina tidslinjer eller på Youtube .



Eftersom det konsumeras på mobiler med ständigt ökande skärmkvalitet är det viktigt att 360-kameratillverkare hänger med.



Det var bara förra året det Insta360 släppte ONE , en imponerande mellanregisterkamera som stoltserade med 4k-video och 24 megapixelfoton. Jag var mycket nöjd med min tid som jag ägnade åt att testa den och har fortsatt att använda den sedan dess.

ONE X live WiFi-förhandsvisning

ONE X har liveförhandsvisning över WiFi (Bild: Insta360)

Så jag blev lite förvånad över att hitta den nya ONE X-kameran som väntade på mitt skrivbord bara ett år senare. Men vad de har lyckats förändra med sin flaggskeppskamera under den tiden är ganska häpnadsväckande och har några funktioner som jag inte ens insåg att jag ville ha.



Låt oss börja med specifikationer.

ONE X höjer videokvaliteten till 5,3k upplösning för 360-videor, som ser fantastiska ut när de visas på dator eller mobil. Men du kan verkligen se skillnaden på nära håll när du tittar på innehåll på en tittare.



takeaway på lördagskvällen 2014

Släpp min iPhone XS till en VR-tittare, den skarpare videon i kombination med ständigt ökande skärmkvalitet på telefoner går verkligen ihop för att skapa något uppslukande.

betydelsen av nummer 39

Skärmupplösningsstriden mellan telefontillverkare är också en utmärkt anledning till att 360-kameror också fortsätter att höja ribban.

Fram- och bakpaneler på ONE X

Den nya ONE X från Insta360 (Bild: Insta360)

ONE X har också olika bildhastigheter, beroende på vad du vill fånga med standard 30fps, 4k 50fps eller jättestora 100fps vid 3k för att leverera filmiska slow-mo-bilder. Ljudet från filmen har också haft en bump i kvalitet.

Och det är här jag tror att ONE X levererar mer än andra actionkameror gillar Go Pro , att kunna fånga i 360 samtidigt som den levererar samma robusta hållbarhet som du vill ha för att ta med den ut på äventyr.

360-bilder har också fått en översyn. Medan ONE X har en 18 MP, mindre än förra årets ONE, har den sett över sensorn för att använda större pixlar. Och det är en förändring till det bättre, även om vi är tränade att tro att färre megapixlar = dåligt. Det är ett argument som Apple har kämpat emot länge med sin smarta telefonkamera, att sensorn i sig är mer en indikation på kvalitet än enbart megapixel.

Precis som sin föregångare har den det alltid roliga kultidsalternativet i Matrix-stil, smarta sömmar för att göra selfie-pinnar osynliga, en del utmärkt stabilisering både i hårdvaran och den medföljande appen och stöder 'överfångning' - där du kan filma i 360° och sedan rikta kameran efteråt till en platt 16:9-video.

Overcapture är bra för sportvideor, intervjuer, publikfilmer och mer.

Men låt oss prata om de mördande funktionerna som verkligen gör uppgraderingen värd det.

För det första är den enhetsneutral – och det är en bra början. Tidigare kameror från Insta360 kom in iOS och Android smaker. Inte den här gången. ONE X fungerar med iPhone, iPad, Android-enheter och även stationära.

Kameran levereras med blixt, USB-C, mikro-USB och vanliga USB-anslutningskablar. Koppla enheten till din telefon och du kan till och med gå live i 360 på Facebook och Twitter!

One X-kamera med anslutningskablar för alla enheter

ONE X kommer med ALLA kontakter (Bild: / Daniel Jackson)

dör shona på kröningsgatan

Efter det kan du nu även ansluta till kameran via WiFi, för att både överföra bilder till din enhet utan kablar men också livelänka din telefonskärm för att förhandsgranska och styra kameran.

En av de största svårigheterna för 360-innehållsskapare är att kunna ta ett steg tillbaka från kameran och inte vara med i bilden. Fjärrstyrning och visning av kameran gör att du kan göra just det.

Du kan spela in video eller ta foton från ett annat rum, eller gå bort för en landskapsbild, eller om du är en adrenalinjunkie kontrollera actionkameran medan den är fastspänd på hjälmen innan du susar nerför en lerig bana på din cykel.

ONE X kan också användas utan enhet. Den nya versionen har en liten cirkulär OLED-skärm med två lättanvända knappar som låter dig sussa igenom de olika lägena och alternativen.

ONE X linsrengöringsväska och rem

ONE X linsrengöringsväska och rem (Bild: / Daniel Jackson)

Att vara mindre beroende av Insta360-appen för att ställa in olika lägen gör det så mycket snabbare att piska ut den och fånga ögonblicket.

diane abbott drickande tåg

Liksom den anmärkningsvärt förbättrade starttiden - som kommer in på blåsväder snabba 3 sekunder.

En annan stor designförändring är löstagbara batterier, enkla men viktiga för personer som är ute och filmar långa sträckor eftersom de kan ta flera batterier förladdade istället för att sitta och vänta på att få tillbaka full effekt.

ONE X är ett stort steg framåt för att skapa 360-innehåll, en krafthäst av en actionkamera med en mängd förbättrade funktioner och fantastisk kvalitet.

Återigen, det är en medelstor enhet så priset placerade den utanför intervallet för vissa, men byggkvaliteten och innehållskvaliteten som ONE X levererar är värt det.

ONE X är tillgänglig för förbeställning från och med idag från kl insta360.com för £409,95

Det finns också en rad tillbehör som snart kommer att lanseras, inklusive ett vattentätt fodral, dubbel batteriladdare och den ganska imponerande 'Drifter' - ett slängbart skyddande fodral för att få riktigt imponerande bågbilder.

Bästa tekniska produkter
Mest lästa
Missa inte

Se Även: