Ingenjör skarvar Amazon Alexa till en Furby - resultatet är 'Furlexa' och det är läskigt

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

En driftig ingenjör har kombinerat Amazons röstassistent Alexa med en Furby-leksak för barn.



man city aston villa

Resultatet är något skrämmande.



'Jag tänkte att jag skulle göra Furby lite mindre irriterande och ge honom en uppgradering med en riktig hjärna. Stig åt sidan, Tin Man, skämtade den Florida-baserade webbutvecklaren Zach på hans Howchoo sida .



'Jag ger dig: Furlexa', sa han.

Zach satte Amazons open source Alexa-mjukvara på en Raspberry Pi Zero och använde några extra elektriska komponenter för att skarva in den i den lyhörda barnleksaken.

(Bild: howchoo/YouTube)



(Bild: howchoo/YouTube)

Den självskrivna pysslaren fortsätter med att i exakt detalj avslöja hur han skapade sin skapelse – i hopp om att andra kanske vill göra detsamma.



'Furby består av ett fåtal primära komponenter - en mikroprocessor täckt av svart harts (för att skydda Tiger Electronics immateriella rättigheter), infraröda och ljussensorer, mikrofon, högtalare och - mest imponerande - en enda motor som använder ett utarbetat system av växlar och kammar för att driva Furbys öron, ögon, mun och rocker”, förklarar han.

'Genom att köra motorn i olika hastigheter och riktningar och genom att spåra kampositionen kan mikroprocessorn berätta för Furby att dansa, sjunga, sova eller vad som helst. Ganska cool.'

(Bild: howchoo/YouTube)

(Bild: howchoo/YouTube)

Att byta ut mikroprocessorn mot en liten Raspberry Pi-dator ger hackare tillgång till leksaken – och Alexa ger det perfekta tillbehöret.

Dessutom uppskattar Zach att hela experimentet inte kostade honom mer än (£35) även om han medger att det tog honom nästan ett år.

757 ängelnummer betydelse

För de fullständiga instruktionerna kan du läs hela Zachs inlägg här.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: