'Jag ville inte vara här': Strikta stjärnan Simon Webbe öppnar upp om sin kamp med depression

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Låg ebbe: Simons depression började efter ett maratonlopp av shower i slutet av förra året



Med en tom flaska konjak vid sin hotellsäng och inget minne av föregående natt, tittade Simon Webbe i spegeln och såg hans skadade och blodiga ansikte.



Han var tusentals mil hemifrån med ett bultande huvud och hade känt sig så olycklig att han fortsatte att tänka på självmord.



Det var en ny låga i en nedåtgående spiral som hade fått den blå sångaren att stanna inomhus i veckor i slutändan som höll på att gå ner i vikt och tappa en flaska konjak om dagen.

Men det ögonblicket under en kort bandsturné i Kazakstan i juli var också en vändpunkt som hjälpte 36-årige Simon att inse att han led av svår depression.

Sedan han steg tillbaka i rampljuset på Strictly Come Dancing har fansen märkt att han inte är hans gamla självsäkra jag och han tycker att de förtjänar en förklaring.



Simon Webbe

Förklaring: Simon säger att han ville låta fansen veta orsaken bakom hans brist på gnista

Jag har uttalat mig för att fansen har frågat varför jag inte varit mig själv i serien, säger han.



Jag behöver dem att förstå att jag mår bra, men jag jobbar igenom vissa saker.

Simon säger att huvudrollen i Strictly har förändrat hans liv och gett honom modet att prata om sin depression för första gången.

Han minns: Den kvällen i juli uppträdde vi i Astana, Kazakstan. Pojkarna gick och la sig och jag gick ut på egen hand. Jag kommer ihåg att jag vaknade med blåmärken i ansiktet. Jag kände att jag hade drömt och försökt skada mig själv.

Jag kommer inte ihåg vad som hände och det skrämde mig verkligen. Jag tänkte bara på min lilla tjej och hur jag inte kunde fortsätta så.

Hans depression började efter att bandet avslutade ett maratonlopp av shower i slutet av 2013. De hade turnerat i Storbritannien med ITV: s The Big Reunion och hade spelningar bokade runt om i världen.

Men efter stora fastighetsförluster hade Simon redan försatts i konkurs och när musiken slutade fick han ta itu med det. Han sjönk in i en slarvig rutin som dominerades av att stanna hemma och dricka hela dagen.

Förra året var jag verkligen där ute, säger han.

Blå turnerade 173 shower, varannan dag. Jag behövde inte tänka på räkningar - det var bara kul. Jag var på vägen, sedan i januari slutade det. Inget fanns där.

Simon Webbe & apos; I & apos; a A Celebrity Get Me Out Of Here & apos;

Alla leenden: Simon verkade vara pigg på I & aos a Celeb redan 2008 (Bild: Rex)

Jag satt hemma, gardiner stängda, drack en flaska konjak om dagen. Jag lämnade inte huset på flera veckor förutom att köpa bröd eller mjölk.

Han tillägger: Jag hatade vem jag var och började ifrågasätta hela mitt liv. Jag var verkligen deprimerad. Jag försökte aldrig självmord men jag tänkte på det. Jag vände speglarna så att jag inte behövde titta på mig själv. Jag ville inte vara här, ville inte vara en del av någonting. Jag ville mörka.

Innan, när jag hade haft 10 miljoner pund på papper, investerade jag allt i fastigheter, totalt 12, och när kraschen inträffade förlorade jag mycket. Nu måste jag börja om igen.

arbetsledare som röstade för nedskärningar av funktionshinder

Jag var singel och det var första gången jag började titta på mig själv på 17 år. Jag gömde mig alltid bakom pojkarna när jag var i Blue.

Trots tre nr 1 -album, 13 miljoner skivförsäljningar och samarbete med Stevie Wonder och Elton John slutade det inte bra för Simon, Lee Ryan, Antony Costa och Duncan James. Av de fyra har bara Lee inte gått i konkurs.

Bandet splittrades i slutet av 2004 efter nästan fem år tillsammans. Antony avslöjade senare att hans inkomst sjönk från £ 250 000 i månaden till bara £ 45 i veckan.

Simon var tillbaka i allmänhetens ögon när han var i I'm A Celebrity ... Get Me Out Of Here 2008, sedan reformerades Blue ett år senare. ITV -showen Big Reunion gav dem en stor profilhöjning och ledde till en hit -turné.

Men när det var över sjönk Lee också in i depression. Han greps för rattfylleri och fastnade för sömntabletter efter att ha dykt upp på Celebrity Big Brother.

Simon säger nu: Jag var tvungen att stå högt och vara stark för Lee, vilket är ett bra sätt att glömma dina egna problem. Vi gick igenom en liknande sak men jag pratade inte om det.

Kristina Rihanoff, Simon Webbe

Limelight: Simon, sett med Strictly partner Kristina Rihanoff, har inte varit sig själv på showen (Bild: BBC)

Simon tror att en anledning till att han inte försökte döda sig själv är att tre nära vänner sedan tonåren har begått självmord efter att ha drabbats av depression.

En undrade varför den andra dödade sig själv och sedan två veckor senare gjorde det själv, säger han.

Det rann genom mina tankar men jag kunde inte berätta för någon. Inte ens min mamma, och vi är riktigt nära. Vad som hände med mina kompisar stoppade mig. De lämnade mig. Det var hemskt.

Simon förblev också stark för dottern Alannah, nu 17. Han har goda förhållanden med sin mamma, Nicola Jones, som upptäckte att något var fel och frågade vart hans självförtroende hade tagit vägen.

Efter den kvällen när han blackade i Kazakstan kunde han be sina bandkamrater om hjälp.

Jag sa till pojkarna: ”Jag måste prata med er.” Jag sa att jag inte ville vara här längre. Jag kände inte mig själv. Och de var där för mig. Lee sa: 'Något bra kommer att hända dig - jag kan känna det.'

'Några veckor senare fick jag samtalet från Strictly och allt förändrades.

Förbereder mig för Strictly och är på den, jag har tappat fyra stenar och förändrat hela mitt liv. Nu vill jag gå upp
morgonen. Att lära sig danserna varje vecka har varit som terapi.

Han säger att danspartnern Kristina Rihanoff, 37, också har ökat sitt självförtroende.

Hon och jag är nära eftersom vi måste jobba varje dag, säger han. Hon är väldigt, väldigt driven, och det jag älskar med henne är att hon tror på mig.

Båda är för närvarande singel men Simon säger att det inte finns någon chans till romantik. Och han insisterar på att Kristina inte förtjänar den dåliga publicitet som ibland har kommit henne.

Hon är inte den person som människor målar ut henne för att vara, säger han.

Vårt förhållande är rent professionellt och jag gör den här showen för att få tillbaka mitt liv.

Paret har varit i dance-off två gånger och Simon säger att det var svårt.

Att vara i de två nedersta var svårt - det var mycket känslor - men att bara stanna i serien gör mig glad. Jag är den lyckligaste jag varit på länge.

amanda kändis storebror
  • Simon uttalar sig idag för att belysa frågan om depression och har inte fått betalt för denna intervju. Om du behöver personlig råd, ring Samaritans på 08457 90 90 90. Strictly Come Dancing finns på BBC1 på lördag klockan 18.30.

Se Även: