Hur mycket prostituerade tjänar avslöjas i ny studie - och hur många timmar de arbetar för att få det

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

En studie har avslöjat hur mycket prostituerade tjänar (bild)(Bild: Universal Images Group Editorial)



kändisar som har sexband

Den nationella genomsnittslönen för en prostituerad har avslöjats - och den kanske inte är så hög som du förväntade dig.



I genomsnitt tar sexarbetare hem 27 271 pund per år och mer än hälften tjänar mindre än 20 000 pund.



Men den stora skillnaden mellan prostitution och andra yrken är att mer än hälften av sexarbetarna arbetade 10 timmar eller färre per vecka.

Och trots riskerna har de en hög arbetsglädje eftersom de kan bestämma vilket arbete de väljer att utföra, Devon Live rapporter.

Enligt en ny studie tjänar cirka 10% mer än 50 000 pund - ofta genom att lägga ner fler timmar på att underhålla kunder.



Mer än hälften tjänar mindre än 20 000 pund (filfoto) (Bild: AFP)

Liksom många yrken har internet också förändrat hur de gör affärer.



Sedan 2000 har många sexarbetare flyttat från gatuhörnet till online och är nu den största sektorn i den brittiska sexindustrin.

Mer än fyra femtedelar sa att internet tillät dem att arbeta säkert och att få hjälp av andra kollegor via sociala medier och meddelandeprogram.

Men nästan hälften var rädda för att bli 'outed' och fyra femtedelar upplevde fortfarande minst en form av arbetsrelaterad brottslighet.

Omkring tre femtedelar rapporterade om ihållande eller upprepad oönskad kontakt eller hotade eller trakasserade sms, samtal eller mejl.

En hälften sa att de hade en klient som vägrade att betala eller försökte betala för lite och hade blivit utsatt för muntliga övergrepp.

Men de upplever lägre våldsnivåer och andra brott än gatuarbetare.

Men bara under en fjärdedel som var brottsoffer rapporterade det till polisen, två femtedelar sa att de var ovilliga och en tredjedel sa att de aldrig skulle komma fram.

hackaren dillon död

Sedan 2000 har många sexarbetare flyttat från gatorna istället för att gå online (bild) (Bild: Getty)

Forskare från universiteten i Leicester och Strathclyde genomförde den första brittiska och största undersökningen av sexarbete på nätet och undersökte arbetsförhållanden, säkerhet och polisindustrin.

Undersökningen Beyond the Gaze tittade inte på dem som tvingades till sexhandel av människohandlare.

Studien omfattade de största onlineundersökningarna som gjordes av 641 sexarbetare av alla kön och 1323 klienter.

Majoriteten av sexarbetarna som deltog var ledsagare, webbkameraborbetare, telefonsexarbetare, 'Miss Whiplash' -arbetare eller sexuella massörer.

Andra jobb för sexarbete inkluderade vuxenfilmer, modellering, byråarbete, bordellarbete, exotisk dans och gatuexarbete.

Cirka 73% var kvinnor, 19% män, 3% transpersoner och 3% icke-binära eller intersexuella.

simon grov storebror
Resultaten visade också att arbetsglädjen var hög

Undersökningen har avslöjat genomsnittslönerna för sexarbetare (Bild: Getty)

En tredjedel utbildades till A & apos; nivå, en fjärdedel hade en examen och en sjätte en doktorsexamen.

Majoriteten - 72 procent - var egenföretagare som arbetade ensam i stället för på bordeller.

Huvudutredaren professor Teela Sanders vid University of Leicester sa: ”Det finns lite forskning om sexarbete på nätet trots att det är den största sektorn i den brittiska sexindustrin.

”Vi har genomfört en betydande studie för att undersöka hur online- och digital teknik har omformat sexindustrin, arbetsmetoder, säkerhetsfrågor för arbetstagare och hur polisen och andra myndigheter har reagerat.

'Vi är verkligen glada över att publicera våra resultat och vi hoppas att de kommer att bidra till att informera politik, praxis, lagar och bredare folkbildning.'

Se Även: