Hur mycket data behöver jag? Alla dina internetalternativ från nätverk inklusive EE, O2 och Three

Smartphones

Ditt Horoskop För Imorgon

Det kan vara ett minfält där ute när det gäller att välja dina data(Bild: iStockphoto)



Denna artikel innehåller affiliate -länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer



Vi vet inte hur vi någonsin överlever utan vår älskade smartphone, men en nackdel med att ha världen till hands är att du med nästan varje app du öppnar äter i din månatliga datakapital.



De flesta smarttelefonanvändare är inte medvetna om exakt hur mycket de använder och slutar därför ofta betala för mycket för sina data. Oavsett om det innebär att ha massor kvar eller att fylla på din ersättning varje månad när du tar slut.

chelsea vs liverpool kanal

Med olika appar som använder drastiskt olika mängder data, Fonehouse har skapat följande grafik för att visa hur långt 10 GB data går på några av de vanligaste telefonapparna.

Vilken av dessa appar använder du regelbundet? (Bild: Fonehouse)



Så vi har sammanställt några enkla sätt att räkna ut exakt hur mycket du behöver, för att säkerställa att du har rätt kontrakt och inte överutgifter.

tasmin lucia khan bröllop

Hur kan jag kontrollera hur mycket data jag använder?

Om du har ett av de större nätverken kan du logga in på nätverkets kundkonto-app på din telefon för att spåra hur mycket du använder och vad du exakt spenderar det på.



Här är en fullständig lista över alla nätverk som låter dig kontrollera din dataanvändning i en kundkontoapp:

Om ditt nätverk eller din telefon inte har sådana funktioner kan du ta reda på samma information genom att logga in på ditt konto online eller ibland i telefonens inställningar.

Att ta slut på telefondata är vår nya värsta mardröm (Bild: Future Publishing)

christine weir viktminskning

Hur mycket data behöver jag?

Sådana som Tre och GiffGaff båda har praktiska räknare som låter dig skriva in detaljer om din telefonanvändning, och det kommer att berätta hur mycket data du ska investera det.

Tänk på andra alternativ

Registrera dig inte för ett långt kontrakt utan att veta exakt vad du vill, så om du fortfarande inte är säker på vad du ska gå efter kan det vara värt att gå SIM bara en stund medan du testar vattnet för att se hur mycket du använder .

Om du vill teckna ett tvåårskontrakt, kan ett av dina bättre alternativ gå med något liknande O2: s flexibla tariff , som låter dig ändra hur mycket data du använder - och betala för - en gång i månaden. Det betyder att du kan betala för 40 GB en månad och 2 GB nästa, alla i samma kontrakt. Sky Mobile erbjuder också en liknande tjänst.

Facebook på en smartphone

Vissa nätverk låter dig använda appar som Facebook så mycket du vill, utan att äta i dina data (Bild: Getty)

Få ut det mesta av datafria tjänster

Förutom att göra de flesta av dina nedladdningar och filmvisning när du är ansluten till wifi, kan du spara enorma mängder data genom att vara uppmärksam på bonustillägg som varje nätverk erbjuder.

Oavsett om du spenderar åtta timmar om dagen på WhatsApp, eller om du inte kan gå en dag utan Netflix, om du väljer ditt telefonnätverk klokt kan du använda dina favoritappar för att äta data gratis.

bästa babymjölksersättning
  • Three & apos; s Go Binge: Ström Netflix, TVPlayer, SoundCloud och Deezer utan att äta av din månadsdata.
  • Vodafone -pass: Välj bland ett Chat Pass, Music Pass, Social Media Pass eller Video Pass (eller få alla fyra med Combi Pass), som ger dig oändlig data att välja appar för några extra pund i månaden.
  • Virgin Media: Med valda tariffer kan du använda WhatsApp, Facebook Messenger och Twitter fritt utan att använda data.

Läs mer

Mobiltelefonerbjudanden 2020
Bästa mobiltelefonerbjudanden Bästa SIM-erbjudanden Bästa smartphones för 2020 Bästa Android -telefoner

Skaffa en dataöverföringsplan

Förutom att vara perfekt för dem vars data varierar kraftigt från månad till månad, hjälper dataöverföringsplaner dig också att sluta betala, eftersom du alltid kommer att få tillbaka det du inte använder.

Fler och fler nätverk lägger till dem i sin repertoar idag, inklusive:

  • O2 Mobile: Även om O2 låter dig rulla över data, gäller det bara för ytterligare data som köps på en av O2: s bolt-ons, och det kommer bara att stanna för en nattfjäril.
  • Vodafone: Du kan rulla över dina data med Vodafone om du har en Pay as you go Big Value -plan. Men än en gång rullar det bara över till nästa månad och sedan är det borta.
  • iD Mobile: Även om iD Mobile också bara låter dig överföra data för den följande månaden, och sedan är den borta, använder den först din överlämnade data, vilket innebär att du sedan kan göra samma sak igen, med denna månads sats, nästa månad. Förvirrande men genialt.
  • Virgin Media: Virgin Medias överföring av data fungerar på exakt samma sätt som iD Mobiles, varje månad och använder de äldsta data först.
  • Sky Mobile: Alla dina överflödiga data lagras i en så kallad spargris, i upp till tre år, som du kan använda när du vill.

Se Även: