Hur man halverar priset på dina glasögon och kontaktlinser utan att äventyra dina ögon - De kunniga sätten att sänka kostnaden för dina specifikationer

Recept

Ditt Horoskop För Imorgon

Att handla online kan leda till stora besparingar på dina glasögon

Att handla online kan leda till stora besparingar på dina glasögon



Som alla glasögonbärare kommer att berätta för dig kan det vara allvarligt dyrt att ha ofullkomlig syn.



Ögontester, nya glasögon, byte av förlorade eller trasiga glasögon, kontakter, kontaktlinslösning - och det är innan vi pratar om saker som fodral, rengöringsdukar och liknande.



Det finns dock några kunniga steg som du kan följa som kommer att ge stora besparingar på dina ögonvårdsutgifter.

Så här kan du sänka kostnaden utan att äventyra standarder för allt från tester till objektivlösning.

Ögonprov

Vissa människor har rätt till gratis ögontest med tillstånd av NHS

Vissa människor har rätt till gratis ögontest med tillstånd av NHS (Bild: Getty)



rev kate bottley bröllop

Var du än väljer att köpa dina glasögon eller kontaktlinser, är det första steget att få ett ögontest, som avgör ditt exakta recept.

Men dessa kan vara ganska dyra, enkelt sätta tillbaka $ 20 med en high street optiker.



Det är dock möjligt att få dina ögon testade utan att spendera ett öre. Tesco Optiker erbjuda gratis ögontest till exempel, även om du inte köper ramar med dem, medan specsavers gillar gratis testkuponger .

Vissa människor har alltid rätt till gratis ögontest, med tillstånd av NHS.

Till exempel får de under 15 år (eller 18 år och heltidsutbildning), över 60-talet, personer på vissa förmåner som inkomststöd och personer med medicinska tillstånd som diabetes eller glaukom alla gratis test.

Ögontester är gratis för alla i Skottland också.

Sparar på glasögon själva

Specsavers kan vara bekvämt beläget på high street, men du kommer att betala en premie för deras specifikationer

Specsavers kan vara bekvämt beläget på high street, men du kommer att betala en premie för deras specifikationer (Bild: REX/Shutterstock)

När du har ditt recept kan du köpa dina glasögon från butiken. Men att ta det receptet och gå online kan ge stora besparingar.

Optikern är skyldig att ge dig en kopia av ditt recept om du vill ha det, så var inte blyg.

Priset på en enkel herrram på Vision Express börjar på £ 39, med liknande priser tillgängliga hos Specsavers och Boots Opticians.

Men det kostar sjunker med online -återförsäljare.

Välj Spec till exempel grundramar börjar på bara £ 6, Skyddsglasögon4U har ramar som börjar på £ 6,95, och BudgetSpex priserna börjar på £ 13.

Och det är bara med grundläggande ramar - skillnaderna med designerramar kan bli ännu mer uttalade.

Läs mer

Superspararnas hemligheter
Jag betalade bara 29 p för en hummermiddag Tonåring sänker mammas shoppingräkning till hälften Hur man skapar ett eget gym GRATIS Hur man gör lösa växlar till £ 600

Tänk om jag inte gillar dem?

Problemet med att köpa glasögon på nätet är att även om ramen kan se vacker ut på din skärm, ser den kanske inte så bra ut på näsan.

Tack och lov är många onlineglasbutiker väl medvetna om detta, så skicka ramarna för att prova hemma innan du faktiskt betalar för dem.

Till exempel med Glasögon direkt du kan prova fyra bilder i sju dagar, helt gratis.

Faktum är att Glasses Direct till och med har en 'Virtuell prova på' -tjänst , där du kan skapa en snabb video av ditt ansikte, med ramarna ovanpå så att du kan se om det verkligen är din stil!

Hur är det med kontaktlinser?

Onlinebutiker fungerar också mycket billigare för kontaktlinser

Onlinebutiker fungerar också mycket billigare för kontaktlinser (Bild: Getty)

Att handla online kan ge stora besparingar på såväl kontaktlinser som glasögon. Till exempel på Specsavers en låda med 30 par dagliga Acuvue fuktiga kontaktlinser kostar 29,50 £.

Dessutom behöver du köpa minst tre lådor!

Jämför det med Lenstore , där samma låda kommer att kosta dig £ 15,67, eller VisionDirect där det kostar bara £ 12,45.

Betala en gång och aldrig betala igen - är laserögonoperation värt det

Även om det är viktigt att hitta en bra affär, är det viktigare att hitta en bra kirurg när det gäller laserögonkirurgi. (Bild: Getty)

Laserögonkirurgi har blivit allt vanligare de senaste åren, även om priserna kan variera kraftigt beroende på var du gör proceduren och exakt vad du har gjort.

Till exempel på Optisk Express Lasek priser börjar på £ 595 per öga, medan på Ultralas kostnaden per öga är 1 695 £.

Även om det är värt att shoppa runt för att få ett bra pris, är det ännu viktigare att gå till ett välrenommerat företag som du litar på.

Om du fattar ett dåligt beslut med ett par glasögon är det enkelt att fixa. Att välja fel företag att göra om dina ögon med hjälp av en laser är inte så lätt att fixa.

Glöm inte kuponger och cashback

Varje gång du handlar online, oavsett vad du vill köpa, bör du alltid se till att du kollar kupongkodwebbplatser och cashback -webbplatser först.

Till exempel, Kupongkoder.co.uk har för närvarande 50% rabatt på ram och £ 30 rabatt på ramorder över £ 49 på Glasses Direct, medan TopCashback erbjuder för närvarande cashback med återförsäljare som Specky Four Eyes och Smarta köpglasögon .

Dessa bör inte vara den avgörande faktorn när du bestämmer var du ska köpa din nästa uppsättning glasögon eller kontaktlinser, utan snarare ses som en bonusbesparing.

Se Även: