Hur man får gratis skönhets- och föräldraskapsprodukter från Boots, M&S och Tesco genom att registrera sig för att granska dem

Spara Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Gratis saker! (Det innebär inte att man rånar en bank)



Det finns inget bättre än en freebie - särskilt från stora varumärken.



Men det finns ett sätt att få tag på produkter gratis (och ibland få betalt för lyxen också!), Och du kommer att vara glad att veta att det inte innebär att bli kriminell.



Många återförsäljare skickar gärna ut sina produkter gratis i utbyte mot ärliga recensioner på dem - och för det mesta är det bara att registrera sig.

Så vi har avrundat några av de bästa återförsäljarna och webbplatserna som du kan registrera dig för freebies på, i utbyte mot en genuin granskning av dem.

Om du har tid att lämna en riktig recension för dem - är det värt att registrera dig (Bild: Getty)



I de flesta fall innebär det bara en enkel registrering, även om du inte antar att när du väl har registrerat dig får du en ny freebie varje dag, tyvärr är detta långt ifrån fallet.

Eftersom det bara kommer att finnas en begränsad mängd produkter att testa varje månad måste du se till att du är snabb att svara.



Och om du är utvald rekommenderar vi att du alltid lämnar en snabb och ärlig recension för att säkerställa att du är mer benägna att bli vald nästa gång. För mer information om hur allt fungerar, gå till MoneySavingExperts fullständiga guide om produkttestplatser.

Många skönhetsmärken är inblandade (Bild: iStockphoto)

Förutom webbplatser som är speciellt skapade för produkttester, erbjuder vissa återförsäljare också möjligheten på sina egna märkesplatser, t.ex. Elemis , Philips , L & apos; Oreal och Tvål och ära, som alla söker testare för närvarande.

Tesco

Tesco Mataffär

Tesco har en hel separat webbplats för det (Bild: Getty)

Tesco Clubcard -innehavare kan registrera sig för gratisprodukter på Tesco: s hempaneler att spåra i utbyte mot feedback.

Och det är inte bara gratisprodukter du får tag på! Som tack för att du tog dig tid att ge din recension kommer Tesco också att belöna dig med poäng.

portia de rossi anorexi

Och när du väl har tjänat dig 50 poäng kommer du att få en bonuskupong på 10 £, som du sedan kan spendera hos återförsäljare som t.ex. Stövlar och Argus.

Stövlar, M&S och The Body Shop

Vissa webbplatser är värd för recensionsprodukter för en rad olika märken (Bild: Bloomberg)

En webbplats som heter Klickforskning ger gratis skönhet och mat och dryck

Och det är inte vilken gammal tat som helst Liz Earle, Sanctuary Spa, FRÖKEN, Body Shop och Stövlar alla använder webbplatsen för sina produktrecensioner, vilket innebär att du kan lyckas få tag på några allvarligt dyra produkter.

Det delade uppenbarligen ut över 100 000 produkter förra året, även om det finns mer än en halv miljon människor som redan anmält sig till det runt om i världen, så lägg inte ditt hjärta på en helt ny sminkväska på en gång.

Clicks Research fungerar också på ett poängsystem, som vanligtvis delar ut mellan 25-200 poäng per undersökning, och när du väl har tjänat 2500 kan du byta ut det för £ 25 kontant.

Det enda kravet är att du är över 18 år.

Gratis prover för dig och dina vänner

Katt äter från skål

Foder för sällskapsdjur kan bli dyrt - men du kanske kan ta några förpackningar gratis (Bild: Getty Images)

Trnd erbjuda både mat och dryck och skönhetsprodukter, till exempel Batiste torrschampo, Irn Bru och kattmat I AMs.

Det bästa med Trnd är att när du registrerar dig och får en produkt tilldelad får du ett generöst 'startpaket' som innehåller produkten i fråga, samt bonusprover att dela ut till dina vänner och familj. Det är en win-win-situation.

Gratis föräldraskapsprodukter

bebis

Spela dina kort rätt och du kan få gratis babybitar samt en Amazon -kupong på 100 £

I gengäld för recensioner, föräldrasida MadeForMums delar ut gratis leksaker och babyutrustning för att informera sina användare om de allra bästa baby- och småbarnsprodukterna.

Om du lämnar en betydande användbar recension kommer du också att delta i en lottning för att vinna en £ 100 Amazon kupong.

Enligt PengarSparandeExpert, några av de bästa tidigare produkterna som har skickats ut inkluderar solglasögon för barn, en Braun-termometer och ett Fisher-Price aktivitetscenter.

Läs mer

Hitta fler freebies ....
KFC ger bort gratis te Gratis födelsedagsgodis 10 sätt att få gratis drinkar Ät restaurang måltider gratis

Snygg smink och toalettartiklar

Alba Science är bra för kosmetika och toalettartiklar (Bild: Getty Images)

För schampon, lotioner och oljor är det värt att registrera sig Alba Science.

I utbyte mot deras lyxprodukter måste du lägga upp en ärlig recension på deras hemsida, med aktuella prövningar på gång, inklusive ansiktsmasker, döljare och stiftelser.

För Alba Science måste du passa in i de olika målgruppskategorier som varje produkt riktar sig till, till exempel att vara en kvinna mellan 18-40 år, vilket många sminkprodukter kräver.

Gratis Maybelline och Rimmel falsk solbränna

Kvinna som använder spray tan

Toluna produktrecensioner är sällsynta - men fortfarande potentiellt värda att se upp för (Bild: Getty)

Trots att det mestadels är en undersökningsplats, Toluna skickar också emellanåt produkttestförfrågningar, inklusive populära high street-produkter, inklusive L & apos; Oreal make-up, Maybelline BB-krämer och Rimmel självbrunande lotion.

Det är gratis att registrera konton, och när du väl har registrerat dig kan du välja bland de produkter du vill testa - även om det för närvarande är ganska begränsat.

Se Även: