Rättigheter för semesterersättning som förklaras som BA och Ryanair står inför utredning för regelbrott

Coronavirus

Ditt Horoskop För Imorgon

Kunder som drabbades av avbokningar av Covid borde ha erbjudits återbetalning(Bild: AFP via Getty Images)



British Airways och Ryanair utreds för potentiellt kränkande av konsumenträttigheter för semesterersättningar.



Konkurrens- och marknadsmyndigheten (CMA) sade idag att de två flygbolagen undersöks över deras svar på pandemin - mitt bland klagomål om att kunder inte erbjöds återbetalning för flyg som stannade på grund av Covid -restriktioner.



11 11 ängelnummer

Båda företagen borde ha utfärdat återbetalningar för de inställda resorna när flygplan grundades på grund av pandemin.

Utredare kommer att skriva till båda flygbolagen och kommer också att titta på om återbetalningar borde ha getts där flygningar genomfördes men icke-väsentliga resor var förbjudna på grund av begränsningar.

Under pandemin erbjöd BA kuponger eller ombokningar, medan Ryanair gav möjlighet att boka om, tillade CMA.



Har du nekats återbetalning? Hör av dig: NEWSAM.Money.Saving@NEWSAM.co.uk

Ryanairs verkställande direktör Michael O & apos; Leary har uttalat sig mycket om flygbolagets inställning till avbokningar av covid sedan i mars förra året

Ryanairs verkställande direktör Michael O & apos; Leary har uttalat sig mycket om flygbolagets inställning till avbokningar av covid sedan i mars förra året (Bild: PA)



hur gamla är jedward
CMA undersöker om Ryanair följde officiell vägledning

CMA undersöker om Ryanair följde officiell vägledning (Bild: AFP/Getty Images)

Lagligt har kunder rätt till kontant återbetalning inom 14 dagar.

Vakthunden sa: 'CMA är orolig för att båda företagen kan ha brutit mot konsumentlagstiftningen och lämnat människor orättvist ur fickan genom att inte erbjuda människor sina pengar tillbaka.

'Det försöker nu lösa dessa problem med företagen, vilket kan innefatta att söka återbetalning eller annan rättelse för drabbade kunder.'

Det kommer efter att CMA inledde verkställighetsåtgärder mot flera semesterjättar för att inte ha följt återbetalningsvägledningen.

Förra månaden gick paketreseföretag Teletext Holidays och Alpharooms överens om att lämna tillbaka 7 miljoner pund till kunder som såg sin semester inställd på grund av Covid-19-pandemin.

Det följer liknande avtal som LoveHolidays, Lastminute.com, Virgin Holidays och Tui UK har gjort efter att tusentals kunder klagade på att företagen inte hade återbetalat dem för inställda resor.

Vad lagen säger

Om ditt flyg ställs in har du rätt till full återbetalning till den ursprungliga betalningsmetoden inom 14 dagar.

liverpool ww2 bombning karta

Du kan acceptera kuponger eller en ombokning, men en kupong är förmodligen inte giltig om flygbolaget eller företaget senare går i konkurs.

'Även om resebranschen är under enorm belastning är det inte acceptabelt att operatörerna bortser från lagen och vägrar att utfärda återbetalningar för semestrar som kostar tusentals pund till kunder som kan behöva pengarna själva på grund av ekonomiskt påtryckningar orsakade av coronaviruset,' Rory Boland, på konsumentgrupp Vilken? sa.

'Vi uppmuntrar semesterfirare att överväga alternativet att boka om eller acceptera en kupong, men paketresesemestrar måste informera kunderna om sin rätt till återbetalning och behandla en när det är det föredragna alternativet.

'Flygbolag och hotell måste också lämna tillbaka kundpengar för inställda semestrar till agenter och paketleverantörer för att underlätta denna process.'

Ska jag acceptera en kreditnota istället?

Om du inte kan ändra din semester till ett annat datum kan din reseleverantör erbjuda dig en återbetalningskreditnota (RCN) istället för en omedelbar kontantåterbetalning.

En kreditnota kan användas för att omorganisera en semester vid ett senare tillfälle, och förutsatt att din ursprungliga bokning var ABTA- eller ATOL -skyddad kommer du också att vara skyddad om företaget senare kollapsar.

Återbetalningskrediter kan se olika ut beroende på din reseleverantör, de varar i cirka 12 månader (även om många har förlängts på grund av pågående resebegränsningar) och de bör alla innehålla följande:

  • Ett utgångsdatum, vilket är det datum som dina pengar skyddas till och som är baserat på ditt resebolags ekonomiska skydd. Du har rätt att boka om eller ha en kontant återbetalning senast detta datum.

  • Värdet på återbetalningskreditnotan måste vara lika med värdet som du betalade för den ursprungliga bokningen (eller mindre det belopp som din reseleverantör har erbjudit dig som en del kontantåterbetalning).

  • Återbetalningskreditnotan måste innehålla den ursprungliga bokningsinformationen och referensen.

Du kan byta en kreditnota för en återbetalning ?

En kreditnota bevarar din rätt till kontantåterbetalning, och du har fram till utgångsdatumet att byta den mot en fullständig återbetalning.

freddie mercury pojkvän paul

Om din reseleverantör vägrar att samarbeta med dessa regler kan du rapportera det till Abta. Den säger att den kommer att vidta disciplinära åtgärder mot alla medlemmar som bryter mot reglerna.

Är kreditnota samma som kuponger?

Nej. En semestercheck är annorlunda än en återbetalningskreditnota. Semesterkuponger, presentkuponger och andra rabattkuponger skyddas inte av systemen för ekonomiskt skydd.

Din återbetalningskreditnota bör innehålla ett utgångsdatum som är baserat på ditt resebolags ekonomiska skyddsåtgärder, eller ett datum tidigare än detta.

Se Även: