Högst och lägst betalda jobb under det senaste året - se om dina finns på listan

Karriärråd

Ditt Horoskop För Imorgon

Var sitter din sektor?



Genomsnittligt veckolön för heltidsanställda nådde 585 pund i april 2019, en ökning med 2,9% på 12 månader, visar siffrorna.



Men vilka branscher tog hem den högsta lönen - och den sämsta?



Företagets chefer, flygledare och marknadsförings- och försäljningsdirektörer var de största tjänarna i år, enligt nya statliga siffror.

Office for National Statistics (ONS) har publicerat uppgifterna som en del av sin årliga undersökning av timmar och intäkter.

Det visade sig att affärschefer tjänar vanligtvis 4% mer än de gjorde förra året - med en typisk lön på £ 156,209.



I april 2019 var yrkesgruppen med den högsta median veckolönen för heltidsanställda chefer, direktörer och högre tjänstemän, till 862 pund.

Flygledare tog hem mer lön än piloter (Bild: Getty)



Läs mer

Topp pengar historier
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

Detta var £ 278 högre än Storbritannien som helhet. Vård-, fritids- och andra tjänstearbeten var den lägst betalda gruppen, med 392 pund i veckan.

Under tiden, försäljning och kundservice arbetstagare och vård, fritid och andra tjänster, som ingår i de tre lägst betalande yrkesgrupperna.

Högst intjänade yrket var chefer och högre tjänstemän (97 708 pund median på heltid årlig bruttolön).

Uppgifterna använde pay-as-you-earn (PAYE) skatteregister på ett slumpmässigt urval på 1% av arbetarna för att få en uppfattning om hur mycket olika grupper av anställda tjänar.

10 högst betalande jobb för heltidsanställda

Det är ingen hemlighet att tandläkare är välbetalda (Bild: Getty)

  1. VD: 156 209 pund

  2. Flygledare: £ 93,955

  3. Marknads- och försäljningsdirektörer: 93 372 £

  4. Jurister: 90 791 £

  5. Ekonomiska planerare och direktörer: £ 87 855

  6. Flygplanpiloter och flygingenjörer: £ 86,204

  7. Tandläkare: £ 82,839

  8. Läkare: £ 79,769

  9. IT -direktörer: £ 79,260

  10. Annons- och PR -direktörer: £ 79,260

10 lägst betalande jobb för heltidsanställda

Expert barman gör cocktail på nattklubben.

Nya minimilönesatser från april 2019

*äpplen på 3,70 pund till äventyrare under 19 år eller under deras första år

liam payne och cheryl
  1. Barpersonal: £ 16,055

  2. Servitörer och servitriser: 16 286 £

  3. Köks- och serveringsassistenter: £ 16 604

  4. Fritids- och temaparkvakter: 16 766 £

  5. Tvättare, kemtvättar och pressare: £ 17,090

  6. Assistenter för utbildningsstöd: 17 170 £

  7. Kosmetologer: 17 179 £

  8. Plantsköterskor och assistenter: £ 17 392

  9. Apotekassistenter: 17 594 £

  10. Frisörer och frisörer: £ 17 609

Företagscheferna är fortfarande de högst intjänade i Storbritannien, 156 209 pund per år före skatt 2018/19.

Flygledare tar andra platsen med en genomsnittslön på 93 955 pund, en siffra som har ökat med 1,7%.

Samtidigt tar marknads- och försäljningsdirektörer hem i genomsnitt 93 372 pund per år.

Servitörer tjänar cirka 16 286 pund i genomsnitt vilket gör dem till de näst lägsta inkomsterna i Storbritannien förra året, trots en löneökning på 8,8%.

Kökspersonal, temaparkvakter, assistenter för pedagogiskt stöd och kosmetologer finns också i de 20 lägst betalda jobben.

Nye Cominetti, ekonomisk analytiker på tankesmedjan Resolution Foundation, tillade: ”Storbritanniens lägsta inkomsttagare åtnjöt de starkaste löneökningarna förra året till följd av ytterligare en stor ökning av National Living Wage.

”Som ett resultat ökade deras intäkter minst fyra gånger så snabbt som för Storbritanniens högsta inkomsttagare.

'Den starka löneutvecklingen för de lägst intjänade - både tim- och veckovis - bekräftar fullt ut den ambitionen från båda huvudpartierna om en högre minimilön.

Hur du kan tjäna en löneökning

Sedlar och mynt visas med en lönesedel

Här är några tips för att komma dit (Bild: Getty)

På uppdrag att höja lönen i år? Oavsett vilken sektor du valt, här är några tips för att komma dit.

  • Kom före spelet: Få en grundlig förståelse för vad människor i din bransch, och specifikt på din nivå, tjänar. Du kan göra detta genom att titta på jämförbara lediga platser inom ditt område och anteckna de genomsnittliga lönerna och ansvaren som är knutna till den rollen. Gör därefter exakt samma sak, men för lite högre roller än den du befinner dig i. Nu måste du bygga ett väl undersökt fall för en löneökning, och för att göra detta fungerar ingenting bättre än hårda fakta och exempel så börja bygga upp ett affärsfall.
  • Timing är allt - Försök att undvika att böja din chef när han eller hon är tydligt pressad eller precis på väg att dyka in i ett möte. Gör ditt bästa för att hitta en naturlig vila på dagen, som ofta kommer att vara i mitten av veckan eller i mitten av månaden när inga tidsfrister väntar. Din chef kommer att vara mycket mer tillmötesgående när den inte är under press.
  • Få ordning på dina nummer - 'Att öppna en löneförhandling handlar om att veta ditt värde', förklarar The Apprentices Karren Brady.

    ”Och att veta ditt värde handlar egentligen om ditt självvärde. De är helt kopplade. 'Skriv ner alla saker där du har gjort ett stort bidrag, alla de saker som du har förändrat och gjort skillnad, hur du har mervärde. Sätt samman vittnesmål för att verkligen säkerhetskopiera det du har gjort.

    'Ta sedan reda på vad du vill göra, för att gå utöver din arbetsbeskrivning är mycket viktigt.

    'Ta bort alla känslor, gå in och lägg ut för din chef fakta om vad du har bidragit till organisationen.

  • Eftersom arbetsgivare håller kontanterna hårdare än någonsin har det aldrig varit viktigare att bevisa ditt värde - vi har några tips om hur du tar dig till din chef här - men utbildning är ett av de bästa sätten att bevisa att du förtjänar den. Vi har tagit fram några enkla sätt att öka din utbildning gratis.

  • Tänk på ett sidojobb - vi pratade med en man som gav sig själv en höjning på 2 000 pund utan hjälp från sin chef genom att göra onlineundersökningar och använda belöningsverktyg som cashback. Hans lön kanske inte har stigit, men hans banksaldo gjorde det. Detta var hans 7 steg till framgång.
  • Hur engagerad är du för din nuvarande plats? Siffror visar att arbetare kan höja sin lön med nästan 15 000 pund genom att flytta utomlands - och i vissa länder betalar expats noll skatt.

Se Även: