Hatton Garden -ransaksledare hittade sjuka bilder på Tory -barnmisshandel i förvaringslådan på tidigare jobb

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Brian Reader

Heist mastermind: Brian 'The Guv'nor' Reader(Bild: Metropolitan Police/PA)



Hatton Gardens rånboss Brian Reader blev förskräckt när hans gäng bröt sig in i ett bankvalv och hittade sjukliga bilder på en ledande politiker som misshandlade barn.



Men den ökända skurken blev chockad ytterligare när tjuvarna lämnade bilderna för polisen att hitta - bara för att Tory -kabinettministerns brott skulle dämpas.



Reader, känd som The Guv’nor, står inför fängelse för att ha planerat förra årets Hatton Garden-razzia på 14 miljoner pund och påståenden om hans tidigare högprofilerade inbrott kan nu avslöjas för första gången.

Lloyds Bank på hörnet av Baker Street och Marylebone Road, London där bankvalvet som innehar kassaskåp bröts in natten till den 11 september 1971

Lloyds Bank på hörnet av Baker Street och Marylebone Road, London där bankvalvet som innehar kassaskåp bröts in natten till den 11 september 1971 (Bild: NEWSAMpix)

Bilderna sägs ha hittats förvarade i ett värdeskåp 1971 när gänget tunnlade in i en gren av Lloyds i Baker Street, centrala London, och rymde med en dragning på 3 miljoner pund.



En närstående till den 76-årige karriärkriminella Reader sa: Det var en chock för dem när de hittade fotografier av en känd politiker som misshandlade barn.

Gänget var äcklat och lämnade dem ligga på golvet i valvet för att polisen skulle hitta men ingenting har någonsin gjorts.



Dave (Daniel Mays) och Terry (Jason Statham) i Tunnel

Daniel Mays Jason Statham 2008 -filmen The Bank Job, som baserades på raiden 1971

Den tidens regering påstods ha pressat pressen att sluta rapportera om inbrottet som en fråga om nationell säkerhet bland anklagelser som rasande foton på avlidna prinsessan Margaret hittades i ett annat värdeskåp i valvet.

Men de senaste påståenden, som avslöjades för , är mer störande och ytterligare bevis på etableringens täckning av kraftfulla pedofiler.

Vi nämner inte politikern, som sedan har dött och aldrig var offentligt kopplad till anklagelser om sexuella övergrepp mot barn.

Men vi har skickat detaljer till den oberoende utredningen om sexuella övergrepp mot barn, som ska granska påståenden mot arbetskamraten Lord Janner, som dog innan han stod inför rättegång för sexuella övergrepp mot barn, och Lib Dem MP Cyril Smith, vars pedofili avslöjades efter hans död .

Undersökningsordförande domare Goddard sa i november: Vi kommer att genomföra en objektiv undersökning om anklagelser om övergrepp från människor som har en framträdande plats i samband med Westminster.

Prinsessan Margaret och Lord Snowdon Antony Armstrong Jones under ceremonin för att markera självständigheten på ön Jamaica 1962

Prinsessan Margaret och Lord Snowdon Antony Armstrong Jones (Bild: NEWSAMpix)

Utredningen kommer att fokusera på uppmärksammade anklagelser om sexuella övergrepp mot barn som involverar nuvarande eller tidigare riksdagsledamöter, högre tjänstemän, regeringsrådgivare och medlemmar av underrättelse- och säkerhetsbyråerna.

Det kommer att överväga anklagelser om döljning och konspiration och kommer att se över lämpligheten av brottsbekämpningens svar på dessa anklagelser.

Om bilderna som Reader hittade hade offentliggjorts vid den tiden hade det orsakat en massiv politisk skandal.

År 1971 inledde han en kriminell karriär som sträckte sig över fem decennier som skulle involvera honom i räder värda mer än £ 150 miljoner och göra honom till Storbritanniens största tjuv.

Hans gäng hade tillbringat månader med att planera Baker Street -jobbet.

De hyrde en lädervaruaffär, två dörrar upp från banken och tunnlade sedan 40 meter från butikskällaren in i valven.

Brian Reader och hans sena fru Lynne åt middag med vänner i Paris 1970

Brian Reader och hans sena fru Lynne åt middag med vänner i Paris 1970

Väl inne, plundrade de 268 värdeskåp - nästan fyra gånger de 73 som öppnades av Hatton Garden -gänget.

Källan sa: Brian mådde inte bra när han gjorde Baker Street eftersom han bara var några månader från sjukhuset efter att ha fallit på huvudet på ett annat jobb.

Men han har stor uthållighet och skulle inte missa chansen att ta bort Storbritanniens största inbrott någonsin.

Razzian är fortfarande den största i brittisk historia trots att Hatton Garden var större.

Med dagens pengar skulle de stulna 3 miljoner pund motsvara cirka 41 miljoner pund.

Fyra män dömdes för brottet, inklusive fotografen Tony Gavin, och fängslades i upp till 12 år, men Reader slapp åtal.

Brian Reader som erkände sig skyldig till konspiration för att begå inbrott över razzian på Hatton Garden Safety Deposit

Brian Reader som erkände sig skyldig till konspiration för att begå inbrott över razzian på Hatton Garden Safety Deposit (Bild: Getty)

En andra källa, en gängmedlem, berättade tidigare för NEWSAM 2008 att barnpornografi hittades i valven men gav inga ytterligare detaljer.

Han sa: Vi var äcklade och lämnade det i sina öppna lådor så att polisen kunde spåra ägarna.

Vi ville inte ta något som kan ge oss extra problem. Allt vi ville ha var kontanter och juveler.

Vid tiden för razzian var prinsessans Margaretas äktenskap med Antony Armstrong-Jones, jarl av Snowdon, i sitt sista skede.

På 60- och 70 -talen var drottningens syster känd för att festa hårt på den karibiska ön Mustique, där hon avbildades med älskaren Roddy Llewellyn, en trädgårdsmästare som var 17 år yngre.

youtube pay per view
& apos; Basil & apos; på andra våningen vid Hatton Garden på dag ett av rånet

& apos; Basil & apos; på andra våningen vid Hatton Garden på dag ett av rånet (Bild: PA)

Hon sägs ha tagit bilder av manliga vänner som lirar nakna men det är inte känt om någon någonsin tagits av henne.

Ex-raider skulle bara säga: Jag kan inte prata om det.

Skräcken beskrev förberedelserna för inbrottet och tillade: Innan vi kom igång klädde jag själv och en medbrottsling på bowlerhattar och nålband och gick in på banken.

Vi kunde mäta avståndet från väggen till valvet med ett paraply så att vi kunde beräkna hur långt vi behövde för att tunnla och inte hamnade på fel ställe.

Michael X (aka Michael de Freitas eller Michael Abdul Malik, 1933-1975)

Mördaren Michael X (Bild: Getty)

De tunnlade under Chicken Inn -restaurangen bredvid banken och använde sprängämnen för att spränga genom 3 fot armerad betong.

Betongen kopplades inte till larmsystemet eftersom det ansågs vara ogenomträngligt. Åtta ton spillror grävdes ut och lämnades kvar.

Raidern sa: När vi äntligen kom upp kunde jag inte passa genom hålet och kunde bara sticka in mitt huvud. Men andra klev in och tog tag i lådorna.

Reader var för sjuk för att hjälpa till med borrningen men var bland dem som klev in i valvet för att tvinga upp lådorna.

Den första källan sa: Han var väldigt bra på att öppna dem och snart var valvet högt med tomma lådor.

En av lådorna tillhörde Michael X, en droghandlare och Black Power -ledare som dömdes för mord och hängdes i Trinidad 1975.

Historien om inbrottet gjordes till 2008 års film The Bank Job, med Jason Statham och Daniel Mays i huvudrollen.

Se Även: